1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
18-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Visas gultasvietas ir aizņemtas

Covid-19 turpina izplatīties, saslimstības rādītāji būtiski nemazinās. Tagad valdības uzmanības centrā ir vakcinācija, cenšoties paātrināt tās tempu. Sabiedrība turpina apspriest šo tēmu, joprojām paužot krasi atšķirīgus viedokļus. “Vaduguns” sazinājās ar Rīgas mediķi, kura strādā Covid-19 pacientu ārstēšanas nodaļā un arī pašai nācies pārciest šo slimību. Mediķei  ir pazīstama arī Balvu puse, jo šajā novadā dzīvo ģimenes tuvinieki. Saruna par šībrīža medicīniskajām aktualitātēm ar Tatjanu Dimitrijevu.

Izstāde aiz slēgtām durvīm

Epidemioloģisko ierobežojumu rezultātā apmeklētājiem durvis slēgušas daudzas iestādes un uzņēmumi. Kopš 3.decembra nav ļauts apmeklēt arī muzeju iekštelpas. Tāpat kā citviet, arī Viļakas novada muzeja darbā tas viesis izmaiņas, neļaujot sarīkot novadnieka Eduarda Spravņika savulaik dāvātās Latvijas putnu olu kolekcijas modernizētās ekspozīcijas atklāšanu. Kā klājas muzejam šajā pandēmijas laikā, kas paveikts aizvadītajā gadā un kādi darbi ieplānoti jaunajam, 2021.gadam, jautājām tā vadītājai Ritai Gruševai.

Strādāt ar cilvēku, nevis diagnozi

Fizioterapeits Māris Klaučs strādā Viļānos savā privātpraksē. Viņš aizvadītajā gadā nodibinājis Pielietojamās kinezioloģijas skolu, izveidojis trīs līmeņu licencētas mācību programmas, kurās apmāca fizioterapeitus un citus ārstniecības un veselības jomā strādājošos speciālistus vispusīgi skatīties uz cilvēka organismu un veselību, pielietojot kinezioloģijas diagnostikas un terapijas metodes.

Viss ir nieks, kad ir prieks

Pagājušajā nedēļā Šķilbēnu pagasta Balkanu kalnos atsākās slēpošanas sezona. Sestdien dabas parka ēku un teritorijas pārzine Nataļja Logina zināja teikt, ka ziemas prieku baudītāju netrūkst, turklāt arī darba dienās no plkst. 16.00 līdz pat plkst. 21.00, kad var iznomāt slēpes. Atgādinām, ka brīvdienās noma strādā no plkst. 11.00 līdz plkst. 16.00. Tiesa, ikviens interesents uz Balkaniem var doties arī ar savu inventāru.

Makšķernieks, kuram pusaudža gados labāk patika trenkāt zaķus

Šogad pavasarī Baltinavas novada pašvaldība  Svētūnes un Obeļovas ezeros plāno ielaist amūrus ezeru aizaugšanas novēršanai (šīs karpveida zivis izēd zāli). Lai to realizētu, jau pērn vasarā pašvaldība nosūtīja vēstuli Dabas aizsardzības pārvaldei, kurā, pamatojoties uz iedzīvotāju iesniegumu, lūdza izsniegt atļauju baltā amūra (Ctenopharyngodon idella) ielaišanai šajos ezeros. Viens no iedzīvotāju iesnieguma autoriem ir arī baltinavietis, aktīvs makšķernieks ANDRIS JEFIMOVS.

vadi

Veiksmes prognoze


.