1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-04-2024
Vārdadienas šodien: Gundega, Terēze

Olivera “Novada Garšas” ceļojums

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) šoruden aicināja interesentus piedalīties ceļošanas akcijā “Atklāj Novada Garšu!”. Apmeklējot vairākus mazos ražotājus, mājražotājus un ēdinātājus gan tuvākos, gan tālākos novados un sakrājot uzlīmes, ceļotājiem bija iespēja tikt pie vērtīgām balvām.  Notika arī galvenās balvas izloze. Auto no “Moller Auto” tirdzniecības centra uz nedēļas nogali ar pilnu bāku, pārtikas grozu ar lauku labumiem un naktsmājas viesu namā divām personām vinnēja tobrīd vēl desmit gadus vecais OLIVERS KOZLOVSKIS no Balvu novada. Tas bija neaprakstāms prieks!

Dāvina prieku Viļakas iedzīvotājiem

Pirmā Adventes svece jau iedegta. Novadu centros vakaros spulgojas gaismiņas, tās iededz arī dzīvokļu un māju saimnieki. Viļakas pilsētu pie novada domes ēkas grezno liels vainags. Tā darinātājiem īpašs prieks par savu varēšanu un pateicība visiem, kuri novērtē viņu darbu.

Serenāde daudzdzīvokļu mājas pagalmā

Pagājušās nedēļas nogalē neparastu pārsteigumu balvenietei Zojai Zaharovai sarūpēja vokālā ansambļa “Razdoļje” dziedātājas, kuras savu mīļo kolektīva vadītāju, dziedot serenādes zem viņas loga daudzdzīvokļu māju pagalmā, sveica zīmīgā dzīves jubilejā. Par to vairāk jaunākajā laikraksta "Vaduguns" numurā.

 

Kad prāts un sirds velk uz laukiem

Visi ceļi ved uz Rīgu! Šis visiem zināmais teiciens mūsdienās jau mazliet jāpārfrāzē un tā vietā jāteic,- visi ceļi ved uz laukiem. Un kurš gan lai par to labāk zinātu, ja ne paši rīdzinieki. Ilze un Rolands Strelči, iegādājoties īpašumu Viļakas novada Susāju pagastā, piepildījuši jaunības dienu sapni par lauku māju, kurā rast mieru un iedvesmu. Viņi atzīst,- tikai tas, kurš ko tādu reiz piedzīvojis, zina šīs sajūtas – prieku un gandarījumu par otro elpu un dzīvību, kas iedota vecam namam. 15 gadu laikā “Vecozoli” pārmainījušies līdz nepazīšanai un nu piesaista uzmanību kā mūsdienīga dizaina un koncepta ģimenes atpūtas māja.

“Lūdzies un paliec mājās”

Svētdien, 29.novembrī, sāksies Adventes laiks, kā būtība ir gaidīšana, pārdomas un gatavošanās pēc četrām nedēļām gaidāmajiem Kristus dzimšanas svētkiem. Tradicionāli Adventes laikā katru svētdienu tiek aizdedzināts pa vienai svecītei Adventes vainagā. Pirmā, ko aizdegsim svētdien, luteriskajā baznīcā tiek saukta par pravieša sveci - tā simbolizē cerību, kas ir Kristus. Par to vairāk jaunākajā laikraksta "Vaduguns" numurā.

vadi

Veiksmes prognoze


.