1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-04-2024
Vārdadienas šodien: Alīna, Rūsiņš, Sandris

Augsts novērtējums – iegūtas divas galvenās balvas

Paziņoti “Spēlmaņu nakts 2019/2020” teātra gada balvu ieguvēji. Nominācijā “Gada gaismu un video mākslinieks” galveno balvu saņēma Lienīte Slišāne kā gada gaismu māksliniece Latvijas Nacionālā teātra režisora Valtera Sīļa izrādē “Puika, kurš redzēja tumsā”. Neilgi pirms tam, novembrī, Bulduru Izstāžu nama konkursā - izstādē “JĀ/Nēatkarība” žūrija viņai piešķīra galveno balvu par ļoti emocionālu darbu – “Dieliņ, es arī tevi mīlu” – izadot personisku traģēdiju, gandrīz pirms diviem gadiem zaudējot dēlu dzelzceļa katastrofā. Lienīte Slišāne - mūsu novadniece ar dzimtas saknēm Upītes ciemā.

Egļu sēklu plantācijā “Vecumi” novākta lielākā čiekuru raža Latgalē

Ne katru gadu ābelēm ir āboli un eglēm - čiekuri. Mēdz būt, ka eglēm nav čiekuru pat desmit gadus. Tāds ir dabas likums! Šogad Ziemeļlatgalē egļu čiekuru raža padevusies laba, par ko pārliecina vēstījums no a/s “Latvijas valsts meži” egļu sēklu plantācijas “Vecumi” Viļakas novadā.

Rudens krāsas Latvijā

Balvu Bērnu un jauniešu centra 2.stāva zālē līdz Ziemassvētkiem būs skatāma valsts proklamēšanas 102.gadadienai veltītā bērnu un jauniešu vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbu konkursa “Rudens krāsas Latvijā” darbi. 20.novembrī žūrija paziņoja konkursa rezultātus, izceļot trīs, viņuprāt, veiksmīgākos darbus katrā no trim vecuma grupām.

Balvu sākumskolā klātienē nemācās

Balvu sākumskolā konstatēta Covid-19 saslimšana, trīs klašu skolēniem noteikts kontaktpersonas statuss, tādēļ ar Balvu novada domes rīkojumu skolā aizliegts viss darbs klātienē vismaz  uz pāris nedēļām. Skolas direktore ļoti cer, ka pilnvērtīgs mācību darbs varētu atsākties pēc 30.novembra.

Maskas saņem mazaizsargātie iedzīvotāji

Ņemot vērā Covid-19 izplatību un prasību sabiedriskās vietās obligāti valkāt mutes un deguna aizsegu, pašvaldības aizvadītajā nedēļā mazaizsargātām personām sāka izdalīt valsts apmaksātas vairākkārt lietojamas higiēniskās sejas maskas. Paredzēts, ka katram maznodrošinātajam, trūcīgajam vai mājas aprūpē esošam iedzīvotājam izsniegs divas maskas. Maskas varēs saņemt arī nakts patversmju un Dienas centru klienti. Līdz 17.novembrim visā Latvijā piegādāti 130 000 masku. Otrs masku piegādes posms būs no 26.novembra līdz decembra beigām.

vadi

Veiksmes prognoze


.