1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Bārbala, Līksma

Jāizmanto iespēja veidot pēc iespējas labāku vietu

Latvijā īstenotais deinstitucionalizācijas (DI) projekts strauji tuvojas noslēgumam – ar 2023.gada 31.decembri tas beigsies. Taču dzīve turpinās, un jau tagad ir skaidrs – Balvu novada cilvēki, kuriem šo institūciju pakalpojumi ir nepieciešami, tos saņems. Šī gada 31.decembris ir atskaites punkts, lai izvērtētu visu, kas sasniegts, apkopotu saņemto pakalpojumu skaitu un arī finansējumu. Tieši ar šādu mērķi gada pēdējā mēnesī dienas aprūpes centra klientus un viņu vecākus uz tikšanos aicināja Benislavas Dienas aprūpes centra vadītāja Daira Apšeniece un Balvu novada Sociālās pārvaldes speciālisti.

Kad Balvos atvērs EKO laukumu?

Šī gada 23.maijā visā Balvu novadā darbu atsāka atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums “ZAAO”. EKO laukums atradīsies Ezera ielā 3, Balvos (attēlā) – turpat, kur jau savulaik atradās SIA “ZAAO” EKO laukums-birojs, kad šis uzņēmums mūspusē nodrošināja atkritumu apsaimniekošanu.

Piparkūku sveiciens no Vīksnas

Kas gan būtu Ziemassvētki bez piparkūkām? Vīksnas tautas namiņa zālē šonedēļ virmoja svētku gaisotnei atbilstoši aromāti. Notika piparkūku cepšanas meistarklase prasmīgas mājražotājas vadībā, un dalībnieki no sirds rosījās, lai piparkūkas izdotos skaistas.

“Balts eņģelis par visiem nomodā”?

Trešajā Adventē dievišķīgus mirkļus balveniešiem un pilsētas visiem sarūpēja jauktais koris “Mirklis”, kas klātesošajiem gan Balvu Kultūras un atpūtas centrā, gan Balvu luterāņu baznīcā koncertos “Virs zemes miers un cilvēkiem labs prāts” vēlreiz atgādināja, ka klāt ir Ziemassvētki.

Pārslēgt domāšanu uz ziemas režīmu

Arī šogad VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) sadarbībā ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroju aicināja autovadītājus pieteikties bezmaksas konsultācijām braukšanai ziemā. Decembrī vairākās Latvijas pilsētās nodarbības jau noslēgušās, kuras atsāksies jau janvārī (Madonā, Valmierā, Jelgavā, Daugavpilī, Rīgā). Aizvadītajās brīvdienās – piektdien, sestdien un svētdien – šādas konsultācijas autovadītājus pulcēja arī lidlaukā Balvu pagastā. Jāuzsver, ka katrā no dienām notika trīs nodarbības, un brīvu vietu nebija – uz konsultācijām pieteicās maksimālais autovadītāju skaits. Par vienu no nodarbībām plašāk fotoreportāžā!

vadi

Veiksmes prognoze


.