1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-04-2024
Vārdadienas šodien: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Rugājos kaujiniecisks neizšķirts

Aizvadītajā nedēļas nogalē pēc 26 gadu pārtraukuma atsākās cīņa par Latvijas kausu basketbolā. Atklāšanas mačs notika starp vietējo Krāslavas komandu un BK “Cēsis/Sporta skola”, krāslaviešiem piekāpjoties ar 77:91. Savukārt jau nākamajā dienā Rugāju Sporta centra komanda savā laukumā cīnījās neizšķirti 87:87 pret “Garkalnes runčiem”. Atbildes spēle notiks jau šo svētdien sporta kompleksā “Mežaparks” Rīgā, šī pāra uzvarētājiem otrajā kārtā tiekoties ar “Gulbenes bukiem”.

Atklāj izstādi “DOT/punkts”

9.septembrī Balvu Novada muzejā atklāja Latvijas laikmetīgās keramikas izstādi “DOT/punkts” no Daugavpils Marka Rotko mākslas centra kolekcijas. Izstādes atklāšanā īpašu gaisotni radīja deju studijas “Terpsihora” (vadītāja Līga Moroza-Ušacka) dejotājas, tostarp Balvu Mākslas skolas audzēkne Sabīne Ločmane (foto tuvplānā), kura demonstrēja tērpu no pašapziņas celšanas studijas “Lote”.

Katrs piepilda savu sapni

Dzīvot ūdens tuvumā un neizmantot tā priekšrocības nav prāta darbs. Tā nosprieduši arī viļacēni Ivans ŠeLeļjo un Benita Motresku, kuru māja atrodas skaistā vietā pašā ezera krastā. Pirms četriem gadiem viņi iegādājās plastikāta laivu, vēl pēc gada - motorlaivu, bet šajā sezonā ūdens braucamrīku klāsts papildinājies vēl ar diviem plostiem, kurus mājas saimnieks savām rokām aprīkojis un uzlabojis. Ivans jokojot teic,- kaut kā taču vajag pievilināt bērnus un mazbērnus, citādāk ciemos nebrauc.

Bez atļaujām veic rakumus blakus upei

Šonedēļ laikraksta “Vaduguns” redakcija saņēma ziņu, ka aiz kādas privātmājas Kooperatoru ielā 15 Balvos, Steķentavā, kāds vīrietis blakus Pelnupes dabiskajai gultnei vairāku desmitu metru garumā pašrocīgi izracis grāvi. Iedzīvotāji ir sašutuši par vīrieša patvaļu un spriež, kā šādus darbus var veikt bez jebkādām atbildīgo iestāžu speciālistu atļaujām? Uztraukumu rada arī tas, vai līdz ar šādu rīcību nav nodarīts postījums apkārtējai videi?

Tēva diena bez tēviem

Svētdien ikvienu interesentu gaidīja Šķilbēnu pagasta kultūras centrā “Rekova”, lai kopā pavadītu Tēva dienu. Afišas vēstīja, ka neizpaliks dažādas aktivitātes bērniem un viņu vecākiem, jo īpaši tēviem. Tiesa, atsaucība bija niecīga, turklāt uz pasākumu neieradās neviens tētis.

vadi

Veiksmes prognoze


.