1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-04-2024
Vārdadienas šodien: Gundega, Terēze

Par ko un ar ko tiesāsies alūksnieši?

Pagājušajā nedēļā Alūksnes novada dome saņēma Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) vēstuli par pašvaldības plānoto projektu “Veselības veicināšanas pakalpojumu centra izveide”, kurā CFLA pašvaldību informē, ka tā neslēgs vienošanos ar pašvaldību par projekta ieviešanu, pamatojot savu lēmumu ar risku izvērtējumu un uz to pamata balstītiem aģentūras un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas secinājumiem. Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis “Vadugunij” apliecināja, ka izmantos savas tiesības un vērsīsies attiecīgās instancēs, lai šo lēmumu apstrīdētu.

Izņem nereģistrētus ieročus, munīciju, kandžu un brāgu

Pagājušajā trešdienā administratīvās apskates laikā Viļakas novadā Valsts policijas darbinieki izņēma nelikumīgi ražotu alkoholu, nereģistrētus šaujamieročus un munīciju. Aizdomās turamā persona ir noskaidrota, kurai par šiem pārkāpumiem draud kriminālatbildība.

Vai dzeja dziedina?

Trešdien Viļakas novada bibliotēkā virmoja un valdīja vārdi, kas dvēselē skan. Bibliotēkas vadītāja Rutta Jeromāne, uzrunājot literātu biedrības “Viļakas Pegazs” dalībniekus, uzsvēra, ka sācies dzejas laiks, kas turpināsies visu septembri, kā arī visticamāk iestiepsies oktobrī.

 

Augstu novērtē sporta iespējas novadā

8.septembrī Balvos viesojās bijušais Latvijas Valsts prezidents, Latvijas basketbola savienības (LBS) prezidents Raimonds Vējonis, kā arī LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss un LBS valdes loceklis Klāvs Olšteins. Augstās amatpersonas tikās ar Balvu novada domes priekšsēdētāju Aigaru Pušpuru, kā arī Balvu Sporta skolas direktori Ludmilu Beļikovu un Rugāju novada basketbola treneriem. Apskatījuši mūsu pilsētas svarīgākos sporta objektus, ciemiņi devās uz Balvu Valsts ģimnāziju, kur  R.Vējonis dalījās pieredzē par veiktajiem pienākumiem Valsts prezidenta amatā. Savukārt K.Cipruss pastāstīja par LBS veikumu un nākotnes iecerēm. Noslēgumā Balvu un Rugāju sporta nozares pārstāvji kopā ar viesiem pārrunāja darba jautājumus, tostarp gatavošanos sestdien Rugājos paredzētajai Latvijas basketbola kausa spēlei.

Namu rotās skaisti logo

Iedzīvotāji ievērojuši, ka lielajā divstāvu namā Balvos, Brīvības ielā, notiek ievērojamas pārvērtības. Māja iegūst jaunu veidolu. Kas tur īsti notiek?

vadi

Veiksmes prognoze


.