1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-04-2024
Vārdadienas šodien: Gundega, Terēze

Iesvēta prāvesta amatā

Svētdien Balvu Evaņģēliski luteriskajā baznīcā pulcējās mūspuses, kā arī kaimiņnovadu draudžu pārstāvji, lai kļūtu par aculieciniekiem mācītāja Mārtiņa Vaickovska iesvētīšanai prāvesta amatā. Bīskaps Einārs Alpe, uzrunājot klātesošos, atzina, ka septembra sākumā baznīcas kalendārā nav īpašu svētku: “It kā parasta svētdiena, tomēr vienlaikus Balvos tā ir īpaša diena, kas noslēgsies ar sadraudzību!” 

“Vārpai” šogad lieli plāni

Rugāju jauktais koris aicina jaunus dalībniekus. Tuvojas kora pastāvēšanas 60.gadadiena, vēlā rudenī plāno atzīmēt ilggadējā diriģenta apaļo un cēlo gadskārtu, atrasts un nosvinēts arī jaunizvēlētais kora nosaukums. Bet aizvadīto sezonu koris noslēdza ar garīgo dziesmu koncertu Krišjāņu Svētā Jāņa Kristītāja Romas katoļu draudzes baznīcā. Pirmo reizi tajā kora balsu plūdumu vadīja abi diriģenti. Taču pēc koncerta dalībnieki nesteidzās doties atpakaļ uz Rugājiem. Viņi draudzīgi apciemoja savu kora dalībnieci, pirmo reizi tik kuplā pulkā ciemojoties viņas lauku sētā. Kopā ar visiem tur bija izdevība pabūt arī laikrakstam “Vaduguns”.

Īpašo bērnu vecāki gavilē – beidzot iespēja mācīties Balvos

Šogad 1.septembris bija svētku diena ne tikai mūsu novadu pirmklasniekiem un pārējiem skolēniem, bet arī septiņiem īpašajiem bērniem un viņu vecākiem, jo pirmo reizi novada vēsturē bijušā biznesa inkubatora telpās durvis vēra Tilžas vidusskolas speciālā klase. “Esmu vienkārši laimīga, jo vēl viens mans un vairāku īpašo bērnu vecāku sapnis piepildījies. Beidzot būs iespēja apgūt zinības tuvāk mājām,” par ievērības cienīgo notikumu ar gandarījumu teic Balvu Teritoriālās invalīdu biedrības vadītāja Marija Duļbinska.

Katra diena kā piedzīvojums

Tradicionālie “Svātki Upītie” šogad tika svinēti desmit dienas. Šo dienu laikā notika daudz dažādu notikumu un pasākumu, katrs varēja atrast sev tīkamu nodarbi. Viss iesākās ar tekstilmākslas simpoziju, svētku laikā godinājām Upītes etnogrāfisko ansambli, atzīmējot 40 gadu jubileju. Teātra mīļotājiem bija iespēja noskatīties Latvijas Nacionālā teātra, Latvijas Leļļu teātra un Dirty Deal Teatro viesizrādes, norisinājās kokles spēlēšanas meistarklases, leļļu gatavošanas meistarklases. Notika nakts smilšu volejbola sacensības. Neizpalika ģimenes diena, kur tradicionāli bērniem tiek piedāvātas dažādas radošās darbnīcas. Tradicionāli “Svātki Upītie” nav iedomājami bez nakts trasītes, ko šogad izplānoja un novadīja jaunieši. Jau par tradīciju kļuvušais “Styprūs skriejīns” un svētku kulminācija koncerts – balle ar grupu “Dakota”. Liels paldies svētku tapšanā jāsaka Latvijas Republikas Kultūras ministrijai, Latvijas Nacionālajam kultūras centram, Valsts Kultūrkapitāla fondam un Viļakas novada domei.

Sākas jauns piedzīvojums

Zinību diena Bērzpils vidusskolas audzēkņiem paliks atmiņā ar vairākiem faktiem, kuri, visticamāk, kļūs par neatņemamu pagasta vēstures sastāvdaļu. Pirmkārt, svinīgais pasākums pirmo reizi notika estrādē. Otrkārt, 12.klasē mācības klātienē uzsāka septiņi jaunieši, kuri kļūs par pēdējo vidusskolas izlaidumu. Treškārt, 9.klasei tas būs pirmais izlaidums, kad skolai būs jāmāj ardievas, jo pēc gada Bērzpils vidusskola pārtaps par pamatskolu. Ceturtkārt, kā uzsvēra 12.klases audzinātāja Anita Stepanova, noslēgsies 71 gadu ilgais Bērzpils vidusskolas esamības cikls.

vadi

Veiksmes prognoze


.