1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-04-2024
Vārdadienas šodien: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Militārās mācības “GRIFS 2020”

No 23. līdz 29.augustam militārajā poligonā “Lāčusils” Alūksnes novadā notika Zemessardzes 3.Latgales brigādes 36.Kaujas atbalsta bataljona lauka taktiskā nometne “GRIFS 2020”. Tās ir vienas no lielākajām bataljona rīkotajām mācībām, kas notiek reizi gadā.

Lai baznīca pieejama visiem

28.augustā Balvos Vissvētās Dievmātes Aizmigšanas baznīcas svētkos atklāja cilvēkiem ar kustību traucējumiem domātu pacēlāju, kas ļaus dievnamu apmeklēt arī iedzīvotājiem ar pārvietošanās grūtībām. Šovasar pakāpienu paaugstinātāji ratiņkrēsliem uzstādīti arī Balvu Romas katoļu baznīcā. Lai gan pacēlāju izmanto jau kopš jūlija sākuma, piektdien pareizticīgo draudzes priesteris tēvs Aleksejs pateicās cilvēkiem, kuri palīdzēja šo ideju realizēt.

Noslēdzies 21.Kamermūzikas festivāls Balvos

Aizvadītajā sestdienā un svētdienā Balvu muižā ar četriem koncertiem noslēdzās jau 21.Kamermūzikas festivāls. Šogad klātesošos ar muzikālu priekšnesumu priecēja arī laikmetīgās džeza mūzikas trio, kura sastāvā ir arī viens no pieprasītākajiem jaunās paaudzes džeza bundziniekiem Eiropā – balvenietis Ivars Arutjunjans.

Par diviem jēru zagļiem mazāk

Augustā vecie vilki izved mācībās jaunuļus, kam seko uzbrukumi mājdzīvniekiem,-  nokostas aitas, teļi, mežos netiek smādētas  stirnas, aļņu teļi. Latvijā vilku medības atļautas no 15.jūlija, bet vasarā nomedīt pelēci lielās zāles dēļ un koku lapās ir ļoti grūti. Necerēta veiksme nesen uzsmaidīja medību kolektīva “Nastrova” biedram RITVARAM ĶERĢIM.

Mājup pārved nelielu sivēntiņu

Pirms nedēļas par necerēta loma īpašnieku kļuva Vitolds Prancāns no Medņevas pagasta. Viņš neslēpj, ka divu stundu cīņa ar nezināmu zivi likusi gan pasvīst, gan nervozēt, gan uzgavilēt. Kā nu ne, ja dabīgā ezerā ar spiningu un auklu, kuras izturība ir līdz 4-5 kilogramiem, noķerta 13,150 kg smaga karpa.

vadi

Veiksmes prognoze


.