1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-04-2024
Vārdadienas šodien: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Cīņa rit sīvā konkurencē

Pagājušās nedēļas nogalē Daugavpilī notika šī gada Latvijas čempionāta pludmales volejbolā ceturtais posms, kurā augstu vietu izcīnīja Balvu komanda. Par to vairāk jaunākajā laikraksta "Vaduguns" numurā.

“Māsiņ, tavu daiļu rotu līdz pat kāju galiņam!”

No 6. līdz 9.augustam Baltinavā, ar ievaddaļu Balvu Novada muzejā, Latvijas Nacionālais kultūras centrs rīkoja praktisko semināru, kura dalībniekiem bija iespēja izzināt Ziemeļlatgales tradicionālo kultūru un nemateriālo kultūras mantojumu gan praktiskās, gan teorētiskās nodarbībās. Notika dziju krāsošanas un jostu aušanas darbnīca, kreklu aušanas un izšūšanas darbnīca, galvas autu un vainagu darināšanas darbnīca, latgaļu valodas darbnīca. Kājas dalībnieki varēja izvingrināt pārgājienā uz Puncuļovas pilskalnu.

Viens, divi – reizē jeb Veids, kā sevi norūdīt

Šonedēļ Rugāju parku okupēja jaunieši, lai divās dienās iegūtu jaunas zināšanas un prasmes. Jaunsargu instruktors Jānis Rakstiņš otrdien atklāja, ka Jaunsardzes centra 2.novada nodaļas jaunsargu nometnē piedalās jaunieši no Baltinavas, Balvu un Rugāju novadiem.

Grupa “Harijs” laiž klajā pirmo albumu

Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas Vides dizaina nodaļas 3.kursa audzēknis Harijs Ločmelis apgalvo, ka dziesmu sacerēšanai viņa dzīvē ierādīta ļoti nozīmīga vieta. Savulaik absolvējis Balvu Mūzikas skolas trompetes klasi, savu muzikālo karjeru jaunietis turpina otrā Latvijas galā - Liepājā, kur kopā ar draugiem izveidojis grupu “Harijs”. 17.aprīlī talantīgie jaunieši klajā laiduši savu pirmo albumu “Zēns”. 

Svētceļnieki jau ceļā uz Aglonu

Nedēļas nogalē uz Aglonu no mūspuses devās Šķilbēnu un Baltinavas draudžu svētceļnieki, kuri pievienojās Valmieras grupai Ineses Volrātes vadībā. “Šogad nolēmām svētceļojumu uzsākt Viļakā, lai kopā ar jums dotos uz Aglonu,” paskaidroja I.Volrāte.

vadi

Veiksmes prognoze


.