1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-04-2024
Vārdadienas šodien: Gundega, Terēze

Pašu spēkiem atjauno kapu krucifiksu

Kapusvētku laikā, 1.augustā, Silaciema–Kurnas kapos apbedīto tuvinieki varēja novērtēt atjaunoto krucifiksu, kas tapis, pateicoties viņu ziedojumiem un pašvaldības atbalstam. Daudz darba un enerģijas šī mērķa īstenošanā ieguldījusi nesen darbu uzsākusī kapu vecāka Ieva Leišavniece, kā arī apbedīto piederīgie.

Cik garšīgs būs Balvu centrālais pagalms?

Šonedēļ turpinās rakšanas darbi vienā no Balvu lielākajiem pagalmiem, kuru vēsturiski nereti dēvē arī par pilsētas centrālo pagalmu. Pašvaldības aģentūras “San-Tex” direktors Uldis Sprudzāns taujāts, ko daudzdzīvokļu namu Bērzpils-Tautas-Partizānu-Teātra ielu kvartāla pagalmā iecerēts izdarīt, pastāstīja, ka uzņēmums ar pašu spēkiem plāno atjaunot ietves.

 

“Vai tā rīkojas atbildīgs saimnieks?”

Laikraksta “Vaduguns” redakcija saņēma novadnieces vēstuli, kurā pausta neapmierinātība ar Začu kapu apsaimniekošanu Balvos, Steķentavā. Par to vairāk jaunākajā laikraksta "Vaduguns" numurā.

Izaugsmei. Attīstībai. Nākotnei

Laukos sācies ražas novākšanas laiks, līdztekus tam Baltinavā, zemnieka Guntara Bartkeviča saimniecībā, kas ir viena no lielākajām  Latgalē, kā arī Latvijā, notiek vērienīgi celtniecības darbi - top jauns graudu pirmapstrādes un uzglabāšanas komplekss, kas nākotnē ļaus palielināt ražošanas apjomus un augkopības produkcijas daudzveidību. Kompleksus plānots nodot ekspluatācijā vēl šogad. Neraugoties uz vērienīgiem celtniecības un sezonas darbiem, dienas saimniecības dzīvē ienes arī nelielus, bet interesantus un patīkamus notikumus.

Nodod ielu tautas lietošanā

Aizvadītajā sestdienā Viļakā svinīgi atklāja renovēto ceļa posmu, klātesot Kurmim, Žurkai un pilsētas Ezim. Jāsecina, ka “Pieņemšanas-nodošanas” akta parakstīšana iekavējās, jo Kurmis ar Žurku pavēstīja dažus iebildumus... Tiesa, Ezis jeb novada vadītājs Sergejs Maksimovs bija pārliecinošs, pavēstot, ka jebkura lieta ir risināma.

vadi

Veiksmes prognoze


.