1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
30-04-2024
Vārdadienas šodien: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Vīruss ielenc Balvus

No pagājušās nedēļas nogalē reģistrētajiem 13 jaunajiem inficētajiem kopumā seši gadījumi ir atklāti Rīgā. Galvaspilsētā pašlaik ir 87 ar Covid-19 sasirgušie. Savukārt Gulbenes novadā saslimušo skaits ir pieaudzis līdz astoņiem un mūsu kaimiņnovads kļuvis par pašvaldību ar otru lielāko inficēto skaitu pēc Rīgas. Sliktā ziņa arī tā, ka pirmo reizi Covid-19 atklāts Viļakas novadā. Tiesa, inficēto skaits nepārsniedz piecu gadījumu robežu.

Guļ uz soliņa, zemē un pie koka

Par to, ka mūspusē netrūkst cilvēku, kuri sabiedriskā vietā atrodas pārlieku lielā alkohola reibumā (nereti arī atkārtoti gada laikā), liecina Valsts policijas iknedēļas sniegtā informācija par Balvu iecirkņa apkalpojamajā teritorijā (mūspuses četros novados) reģistrētiem notikumiem.

Neapmierina atpūtas vietu stāvoklis

Jūnijā laikrakstā “Vaduguns” rakstījām par peldvietām Balvos – to sakoptību un kopējo stāvokli. Savukārt šonedēļ saņēmām vēstuli no kāda lasītāja, kurš pagalam neapmierināts ar to, kāds skats cilvēkiem paveras, apmeklējot atpūtas vietas pie Sprogu ezera Vīksnas pagastā.

Vakarpusē nosmaržo viss dārzs

Puķes atveras klusi, rīta agrumā piepeši pārsteidzot ar lielu, skaistu ziedu. Kādai tas ir pilnīgi balts, citām - krāsains. Vēl kādai uz viena kāta pat ziedu čemurs, skaitāms desmitos. Vakarpusē dārzs saldeni nosmaržo. Tās ir lilijas, krāšņās jūlija puķes, dārza karalienes.
Vai šogad lilijas zied krāšņi? - “Vaduguns” jautāja puķu audzētājām.

 

Svētki Balvos aizvadīti

Sestdien Balvos balvenieši un pilsētas viesi kļuva par aculieciniekiem dažādām aktivitātēm visas dienas garumā. Balvu Kultūras un atpūtas centra direktore Anita Strapcāne pirms Tautas pūtēju orķestra “Balvi” koncerta pie Balvu katoļu baznīcas priecājās, ka cilvēki ir aktīvi, turklāt ir brīnišķīgs laiks. Taujāta, ko visvairāk gaida, A.Strapcāne atzina, ka vislabākā reakcija ir cilvēku smaidi. Un tie neizpalika...

vadi

Veiksmes prognoze


.