1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
03-05-2024
Vārdadienas šodien: Einārs, Ervīns, Klāvs

Rakstos

Sāk novākt ziemas ķiploku ražu

“Ķiploki ir kā mazi bērni – viņiem patīk, ka ar tiem runājas, apčubina un lolo, tad viņi labi aug,” saka balveniete LINDA MAGONE, kura jau trešo sezonu audzē šos augus pašu un citu interesentu patēriņam.

Latgales partizānu pulkam 100

5.jūlijā Balvu Novada muzejā ar ekspozīcijas “Ziemeļlatgale Latvijas neatkarībai” atklāšanu iesākās “Latgales partizānu pulkam 100” veltītā piemiņas diena. Pēc tam sekoja militārais displejs, svinīgs brīdis pie pieminekļa Latgales partizānu pulka kritušajiem karavīriem kopā ar Kanādas Bruņoto spēku Centrālo orķestri, kas noslēdzās ar vīru ansambļa “Dobeles zemessargi” vieskoncertu Balvu muižas koncertzālē.

Cilvēki paliek bez mājām

6.jūlija pēcpusdienā virpuļviesulis brāzās pāri Gulbenes un Balvu novadiem, lai savus posta darbus turpinātu arī Ludzas pusē. Gulbenes stadionā notika veterānu sacensības, tajās piedalījās arī Balvu komanda. Apmēram pusē trijos dienā sacensības pārtrauca vētras brāzma, paceļot gaisā tiesnešu un ēdināšanas teltis, salaužot diska mešanas sektora aizsargbarjeras un ar skaļu brīkšķi nošķeļot trīs kokus stadiona stūrī. Arī mūspusē par virpuļviesuļa postījumiem autores dzimtajā pusē ziņoja draugi un radi, mudinot atbraukt un par nelaimi pārliecināties pašai.

 

Bērzkalnes pagastā lācis izposta bišu stropus

“Tā ir pirmā reize, kad manā bišu dravā ienāca lācis. Sākotnēji par šo faktu biju visnotaļ gandarīts. Savukārt, kad sāku apzināt četrkājainā ķepaiņa nodarītos materiālos zaudējumus, eiforija ātri vien pazuda,” stāsta Balvu pagasta iedzīvotājs JĀNIS FRĪDENBERGS, kurš aizvadītajās dienās piedzīvoja pagalam nepatīkamu pārsteigumu. Lācis pilnībā izpostīja viņam piederošos un mežā izvietotos astoņus bišu stropus, neskartus atstājot tikai divus. Nekas no izpostītā praktiski vairs nav atjaunojams.

Māgaliņa atgriežas pie savām "cipītēm"

Mārīte Slišāne no Viļakas novada Šķilbēnu pagasta Upītes pēc trim Rīgā pavadītiem gadiem atgriezusies tēva mājās un uzsākusi saimniecisko darbību, kuras mērķis ir dot iedzīvotājiem iespēju iegādāties bioloģiski audzētu mājputnu olas. Pēc izglītības būdama daiļdārzniece un filoloģe, viņa tādējādi realizē savas bērnības vīzijas. Mārīte saka: “Cilvēks ir laimīgs tikai tad, ja piepilda savu bērnības sapni. Un man tāds ir!”

vadi

Veiksmes prognoze


.