1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
17-05-2024
Vārdadienas šodien: Salvis, Selva, Venta

Rakstos

“Jūs jau sen to bijāt pelnījuši”

Sestdien Balvu Kultūras un atpūtas centrā svinīgajā apbalvošanas pasākumā “Mūsu lepnums” pasniedza Gada balvas kultūrā deviņās nominācijās. “Kopumā tika saņemti 36 pretendentu pieteikumi,” atgādināja pasākumu vadītājs, aktieris Jānis Kronis.

Drošības diena VUGD Balvu daļā

22.septembrī VUGD Latgales reģiona pārvaldes Balvu daļā notika Drošības diena, uz kuru bija aicināti gan bērni, gan pieaugušie. Bērniem bija iespēja uzzināt par drošību mājoklī, kā rīkoties ugunsnelaimes gadījumā, iepazīties ar ugunsdzēsēju glābēju darbu un profesiju. Pieaugušie varēja piedalīties konkursā autovadītājiem.

Sodīs, patukšojot klientu maciņus

Par sadzīves atkritumu izmešanu neatļautā vietā var sodīt ar naudas sodu. Arī nepareizi sašķirojot sadzīves atkritumus, turpmāk iedzīvotājiem nāksies patukšot savus maciņus.

Lai būtu mežģīnēm līdzīgi raksti

Septembra beigās AS “Latvijas valsts meži” (LVM) Eiropas Savienības nozīmes Natura 2000 teritorijā, dabas liegumā “Posolnīca”, uzsāks darbus, lai atjaunotu šeit esošo un visā Eiropā reti sastopamo osu mežu. Vienlaikus veiktie biotehniskie pasākumi uzlabos dzīves apstākļus šeit mītošajām retajām un aizsargājamām augu sugām un mednim.  Līdzīgus darbus tieši retā osu meža atjaunošanai  projekta ietvaros LVM jau sekmīgi veikusi arī dabas liegumā “Numernes valnis” un dabas parkā “Driksnas sils”.

“Kur vēl citur tā ābeles zied?”

Pirms nedēļas Nemateriālajā kultūras mantojuma centrā “Upīte” virmoja emocijas un smaidi. Kā nu ne, ja mūziķi, dzejnieki un skatītāji pozitīvus lādiņus viens otram raidīja vecākajā latgaliešu mīlas dzejas un dziesmu festivālā “Upītes Uobeļduorzs”.

vadi

Veiksmes prognoze


.