1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-04-2024
Vārdadienas šodien: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Rakstos

“Bijām, esam un būsim!”

Ar šī gada 1.septembri Viļakas Valsts ģimnāzija varētu zaudēt valsts ģimnāzijas statusu un tikt reorganizēta par Viļakas vidusskolu, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotais rīkojuma projekts, kas nodots saskaņošanai.

Vilki iznīcina ganāmpulku. Aitkopis gatavs pamest Latviju

23.jūlijā Balvu pagastā vilki nokoda 34 jērus saimniecībā, kas nodarbojas ar aitu audzēšanu. “Šis bija jau ceturtais uzbrukums aitām, pirmie trīs notika maijā,” secina aitu īpašnieks Emīls Jauntēvs.

Atjauno autobusu pieturu

Jūlija sākumā Bērzpils pagasta pārvaldes vadītāja sociālajos tīklos aicināja iedzīvotājus iesaistīties vietējās autobusu pieturas atjaunošanā. Nepagāja ilgs laiks, kā pietura ieguva jaunu un sakoptu izskatu, liecinot gan par pagasta vadības prasmi saskatīt darāmos darbus un uzrunāt iedzīvotājus, gan par vietējās sabiedrības atsaucību.

“Kādēļ vienam liedz, otram ļauj?”

Savulaik Balvu pilsētā pie peldvietas Dzirnavu ielā tika noasfaltēts laukums un piebraucamais ceļš pie ezera (apakšējais attēls), ko varēja izmantot arī ūdensmotociklu īpašnieki (privātpersonas), lai savu tehniku ielaistu ezerā un baudītu atpūtu uz ūdeņiem. Pirms vairākiem gadiem viņiem to darīt aizliedza, kā iemeslu minot drošības riskus, jo pludmalē peldas cilvēki. Tajā pašā laikā šī gada 22.jūnijā Balvu novada domes sēdē tika nolemts izsniegt atļauju SIA “Wake up” izmantot pašvaldībai piederošo pontonu iznomājamā ūdensmotocikla novietošanai un braukšanas zonas iezīmēšanai.

Uzbūvē kapliču, ierīko kāpnes

Aptuveni pirms nedēļas Viļakas Romas katoļu draudzes prāvests Guntars Skutels sociālajos tīklos rakstīja: “Kaut kas neticami brīnišķīgs izdarīts Skandīnes kapsētā. Iedomājieties! Joprojām ir cilvēki, kas strādā bez jebkādas samaksas un atlīdzības...”

vadi

Veiksmes prognoze


.