1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Rakstos

Kāda tad ir dzīve pansionātā?

Īstenojot kampaņu “Dzīve pansionātā – kāda tā ir?”, pagājušā gada martā Tiesībsargs aicināja iestāžu iemītniekus un viņu radiniekus dalīties ar pieredzi un informāciju par aprūpi un vidi, kādā cilvēki dzīvo. Kopumā tika saņemtas 113 ziņas par 65 pansionātiem, kuras Tiesībsargs izmantoja, veidojot pansionātu apmeklēšanas plānu. Šajā sarakstā iekļuva arī “Pansionāts “Balvi””, kuru Tiesībsargs nebrīdinot apmeklēja kādā 2023.gada jūlija sestdienā. Ko biroja darbinieki neplānotajā pārbaudē konstatēja un kādas rekomendācijas sniedza, par to pēc šī gada 7.februārī saņemtā Tiesībsarga ziņojuma Balvu novada pašvaldības Sociālās un veselības aprūpes jautājumu komitejas locekļus informēja “Pansionāta “Balvi”” direktore Jana Komane.

Zemnieki saliedējas, jo kopībā ir spēks

Gulbenes novadā notikusi sanāksme, ko raksturo kā vēsturisku notikumu. Runa ir par piensaimnieku kooperatīvu apvienošanās procesu. Kāpēc šāds solis sperts, kāda nākotne varētu būt un kāda situācija patlaban valda piensaimniecības nozarē, – laikraksts iztaujāja kooperatīva “Māršava” valdes priekšsēdētāju Jāni Auziņu.

Mācās cienīt, mīlēt un kalpot

Aizvadītajā pavasarī rakstījām, ka balvenietis ARTŪRS SUPE dievkalpojuma laikā pirmoreiz uzvilka garīdznieka tērpu – sutanu. Šomēnes mūsu novadnieks, Rīgas Garīgā semināra 3.kursa audzēknis, saņēma lektora svētības.

Ja grib darīt, tad var darīt jebkur

Jauns, gudrs, enerģisks un idejām bagāts jaunietis, kuram ir vēlme darīt savu dzimto vietu labāku – tieši tāds ir Vīksnas pagasta iedzīvotājs Lainis Pavlovskis, kurš pirms teju pieciem mēnešiem spēra drosmīgu soli un atvēra veikalu. “Vienmēr visiem esmu teicis, ka tas vairāk ir sava veida labdarības projekts, jo gribu, lai vietējiem ir labi, un pie reizes tā ir arī sava veida pārbaude pašam sev. Šis ciems man ir sirsniņā, un tas, kas mums virs veikala durvīm rakstīts “#parastaVīksnasromantika”, ir vienojošais, kā raksturojam dzīvi šeit, Vīksnā,” atklāj Lainis.

“Jādzied no sirds!”

23.februārī Balvu sākumskolas aktu zālē uz skatuves kāpa seši vokālie ansambļi, lai Balvu novada Bērnu un jauniešu centra organizētajā ikgadējā vokālās mūzikas konkursā “Balsis 2024” cīnītos par divām ceļazīmēm uz Latgales reģiona konkursu, kas notiks 5.martā Līvānos. Visaugstāko vērtējumu ieguva Lindas Vītolas vadītie kolektīvi – Tilžas pamatskolas vokālais ansamblis “Varbūt” un Balvu Mūzikas skolas 5.-9.klašu vokālais ansamblis.

vadi

Veiksmes prognoze


.