1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Georgs, Jurģis, Juris

Rakstos

Civilās aizsardzības mācības “Pilskalns 2”

Šo trešdien Balvu Kultūras un atpūtas centrā notika Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes 31.kājnieku bataljona un Balvu novada Civilās aizsardzības komisijas kopējās mācības “Pilskalns 2”. Mācības, kas mūspusē notika jau otro reizi, organizēja 31.kājnieku bataljons, un tajās piedalījās komisijas pārstāvji no dažādām valsts un pašvaldību iestādēm un dienestiem.

Tēmē mērķī!

Pagājušās nedēļas nogalē Viļakas Valsts ģimnāzijas 2.kategorijas šautuvē pēc trīs gadu pārtraukuma pulcējās sportisti, lai divās dienās sadalītu godalgas Broņislava Bondara piemiņas balvas izcīņas sacensībās ložu šaušanā. Sacensību galvenais tiesnesis Ēvalds Vancāns neslēpj gandarījumu, ka sportisti ir aktīvi, turklāt šogad īpaša atsaucība ir no skolēnu puses, kuri sākuši trenēties šaušanas pulciņā. “Būs darbs, būs rezultāts,” viņš nešaubās.

Kupravas attīrīšanai no naftas produktu piesārņojuma – novada pusgada budžets

Novada  domes  Tautsaimniecības un vides komitejas sēdē 19.oktobrī apsprieda jautājumu par gruntsūdeņu un augsnes piesārņojuma ar naftas produktiem attīrīšanu bijušās Kupravas drenu cauruļu rūpnīcas teritorijā, kas ir viena no 3500 piesārņotākajām un potenciāli piesārņotākajām teritorijām Latvijas teritiorijā. Vēsturisks mantojums no padomju laikiem.

Gatavi turēt vārdu, ja iedzīvotāji maksās

Oktobra vidū sociālajos portālos tika nopublicēta ziņa, ka Sabiedrisko pakalpojumu regulators paātrinātā kārtībā apstiprinājis jaunos, paaugstinātos siltumenerģijas tarifus 30 komersantiem, tostarp arī Balvu siltumenerģijas piegādātājam – AS “Balvu Enerģija”. Regulatora paziņojumā teikts, ka tos atļauts pielietot no 15.oktobra, līdz ar to aktualizējies jautājums, kā šajā gadījumā rīkosies “Balvu Enerģija” un kas balveniešus sagaida?

 

Skaitlis ‘61’ – liktenīgs

Šūnakmenī veidoto pieminekli partizāniem, kas cīnījušies pret vācu iebrucējiem Lielā Tēvijas kara laikā (1941-1945), kā Otro pasaules karu PSRS teritorijā dēvēja Padomju Savienībā, Balvos atklāja 1961.gada 11.jūnijā. Interesanti, ka pagājušā gadsimta 61.gadā to atklāja un 61 gada vecumā tā esamība izbeidzās. Balvu novada pašvaldības vecākais sabiedrisko attiecību speciālists Kristiāns Bokta taujāts, cik objektu novākšana izmaksāja, paskaidroja, ka Balvu novada pašvaldība, vairākkārt konsultējoties ar uzņēmējiem, veica tirgus izpēti “Padomju un nacistisko režīmu slavinošo piemiņas vietu demontāža Balvu novadā”, kurai pieteicās divi pretendenti: “Tuvāk iepazīstoties ar šo pretendentu piedāvātajām demontāžas izmaksām, nācās secināt, ka piedāvātās summas būtiski atšķiras, salīdzinot ar dārgāko summu, esošās izmaksas ir uz pusi mazākas. Balvu pieminekļa “Lielā Tēvijas kara partizāniem” demontāža izmaksāja 24 900 eiro (bez PVN), turpretim padomju un nacistiskā režīma slavinošās piemiņas vietas demontāža Tilžas pagastā izmaksāja 13 800 eiro (bez PVN). Jāatzīmē, ka arī valsts finansē 50% no kopējām objektu demontāžas izmaksām. Uz šo konkrēto brīdi demontāžas darbi Balvos un Tilžā ir noslēgušies, turpretim Baltinavā darbi tiks uzsākti tuvākajā laikā. Baltinavas demontāžas darbus veiks Balvu novada pašvaldības aģentūra “San-Tex”.”

vadi

Veiksmes prognoze


.