1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Krustvārdu mīklu konkurss

2007.gads – uzvar Aija Lesniece

Tradicionālajā "Vaduguns" krustvārdu mīklu risinātāju konkursā otro gadu pēc kārtas uzvaras laurus plūca Viļakas pilsētas bibliotēkas vadītāja, susājiete Aija Lesniece.


Septiņos gados ceļojošais kauss pabijis Aivara Lukumieša (2001.gads), Līgas Spriņģes (2002. un 2005.gads), Austras Vīcupas (2003.gads) un Austras Poišas (2004.gads) mājās. 2006.gadā kausu izcīnīja Aija Lesniece un, šķiet, viņa negrasās nevienam atdot labākās krustvārdu mīklas risinātājas titulu.

Lasīt tālāk ...

2006.gads – uzvar Aija Lesniece

Tradicionālajā „Vaduguns" krustvārdu mīklu risinātāju konkursā uzvaras laurus plūca Viļakas pilsētas bibliotēkas vadītāja Aija Lesniece. Līdz šim viņa konkursos izcīnīja otrās un trešās vietas. Ceļazīmi uz 2006. gada krustvārdu mīklu risināšanas konkursu saņēma 43 lasītāji, konkursā startēja 35.

Otrajā vietā ierindojās Austra Poiša, trešajā – Vaira Zaķe.

 

2005. gads - uzvar Līga Spriņģe

2005. gadā, katru mēnesi risinot 'Vaduguns' krustvārdu mīklas, deviņus punktus nopelnīja 44 risinātāji, uz klātienes konkursu ieradās 38 no viņiem. Uzvarētāja Līga Spriņģe no Lazdukalna, divās stundās risinot trīs mīklas, no 143 iespējamajiem punktiem saņēma 134 un tikai par vienu vairāk atrastu vārdu apsteidza pērnā gada čempioni Austru Poišu no Balviem. 2. vieta ar vienādu punktu skaitu arī Aijai Lesniecei. 3. vieta - Austrai Vīcupai.

Lasīt tālāk ...

2004. gads - uzvar Austra Poiša

2004.gada nogalē 33 krustvārdu mīklu klātienes konkursa dalībnieki ceturto gadu pēc kārtas pierādīja, ka ne velti viņus dēvē par rajona gudrākajām galvām.

Lai saņemtu iespēju piedalīties "Vaduguns" krustvārdu mīklu risināšanas klātienes konkursā, krusteņu faniem bija pilnībā jāatrisina vismaz astoņas no divpadsmit "Vadugunī" publicētajām mīklām. Šo uzdevumu 2004.gadā veiksmīgi izpildīja 41 krustvārdu mīklu risinātājs.

Klātienes konkurss noritēja divas stundas, to laikā trīs krustvārdu mīklās bija jāieraksta pēc iespējas vairāk pareizu atbilžu. Kad minēšanai atvēlētais laiks beidzās, saskaitot precīzi atminētos vārdus, noskaidrojās, ka konkursā uzvarējusi balveniete Austra Poiša. Viņai sekoja 2003. gada krustvārdu mīklu konkursa uzvarētāja Austra Vīcupa. Viņas konkursa mīklas bija atrisinājušas gandrīz pilnībā, pietrūka vien 4-5 atminējumu. Trešo vietu konkursā ieguva Aija Lesniece no Susājiem.

Lasīt tālāk ...

vadi

Veiksmes prognoze


.

Vaduguns Vēsture