1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
16-04-2024
Vārdadienas šodien: Jadviga, Laura

Projekti

Pusaudžu nodarbinātība vasarā

2006. gada vasarā, saņemot līdzfinansējumu no Nodarbinātības Valsts aģentūras projekta 'Pusaudžu nodarbinātība vasaras brīvlaikā' ietvaros, 'Balvu Vaduguns' deva darba iespēju trīs pusaudžiem. Balvu pilsētas ģimnāzijas 11. klases skolēns Jānis Supe ļoti prasmīgi aizvietoja datormaketētāju viņa atvaļinājuma laikā, bet Edijs Kirsanovs un Egils Lielbārdis sakārtoja malku, kas būs nepieciešama redakcijas ēkas apkurei. Jānis ne tikai veiksmīgi tika galā ar avīzes maketēšanu, bet arī lika lietā savas labās zināšanas informātikā, pilnveidojot redakcijas datorsistēmu. Pēc labi padarīta darba 'Vaduguns' redakcijā Jānis saņēma piedāvājumu veidot Pasaules latviešu ģimeņu 3x3 nometnes avīzi šīsvasaras nometnē Lūznavā.

Latgaliskais Balvu rajonā

'Vaduguns' kalendārs 2006. gadam tapa sadarbībā ar sabiedrisko organizāciju 'Redaktoru klubiņš' un Balvu novada muzeju. 2005. gadā laikrakstā reizi mēnesī tika veidotas lappuses 'Pie saknēm', kurās stāstīts par latgaliskā mantojuma saglabāšanu un turpināšanu Balvu rajonā. Faktu materiāls, fotogrāfijas un arī 'Redaktoru klubiņa' jauniešu pārdomas par savu latgaliskā izpratni un izjūtām izmantotas veidojot kalendāru, kura izdošanas projektu atbalstīja Latgales kultūras atbalsta programma un Valsts Kultūrkapitāla fonds. Kalendārs drukāts latgaliešu valodā. Savukārt kalendāra atvēršanas pasākumu, ko organizēja 'Redaktoru klubiņš', atbalstīja Bērnu un ģimenes lietu ministrija. Tas bija grandiozs jauniešu koncerts 'Lepns, ka no Balviem. Lepns, ka no Latgales.' Balvu kultūras un atpūtas centrā. Balvu jaunieši repoja kopā ar Betmenu un 'BorowuMC', spēlēja ģitāras kopā ar DaGunchi un 'BezPVN', kā arī improvizēja uzvedumu 'Kāzas Latgalē'.

Skolēnu darba prakses vietas

2005. gadā, iesaistoties Nodarbinātības valsts aģentūras projektā, 'Balvu Vaduguns' bija viens no 17 darba devējiem Balvu rajonā, kas vasarā deva darbu skolēniem. Balvu pilsētas ģimnāzisti Edijs Kirsanovs un Kristaps Melnis sakārtojas 120 kubikmetrus malkas. Pusi no minimālās algas par skolēnu darbu samaksāja Nodarbinātības aģentūra, pārējo algas daļu un nodokļus maksāja uzņēmums. Edijs un Kristaps lieliski tika galā ar smago darbu un tika atzīti par labākajiem skolēniem - darbiniekiem un Nodarbinātības valsts aģentūras organizētajā Pateicības dienā saņēma apbalvojumu.

Uzzini un pasargā

Latvijas Vides aizsardzības fonds 2005. gadā atbalstīja projektu, kas paredzēja sagatavot izzinošas publikācijas par aisargājamajām teritorijām Balvu rajonā un tajās esošo zemes īpašnieku tiesībām. Šie materiāli katru mēnesi tika publicēti lappusēs 'Pie dabas krūts'.

"Par to, kas nekad nepāries"

Ar Latvijas Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu 2005. gadā iznāca 'Vaduguns' žurnālistes Lolitas Lūses grāmata 'Par to, kas nekad nepāries', kurā apkopoti četrdesmit astoņi viņas savāktie un kopš 1997. gada 'Vadugunī' publicētie Balvu rajona cilvēku likteņstāsti. grāmata izdota 1000 eksemplāru tirāžā.

vadi

Veiksmes prognoze


.

Vaduguns Vēsture