1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-04-2024
Vārdadienas šodien: Alīna, Rūsiņš, Sandris

Projekti

Konkursa "Sakoptākais Latvijas pagasts" 10 gadi Balvu rajonā

'Vaduguns' kalendārs 2005. gadam, ko bez maksas saņēma laikraksta pasūtītāji, tapa ar Balvu rajona padomes un Latvijas Zemnieku savienības atbalstu. Kalendāra tēma 'Konkursa 'Sakoptākais Latvijas pagasts 10 gadi Balvu rajonā'. Fotobildēs un tekstos stāstīts par cilvēkiem, saimniecībām, objektiem, ar ko lepojas katrā rajona pagastā un kas rādīti konkursa komisijām. Par atbalstu konkursam desmit gadu garumā 'Vaduguns' saņēma Balvu rajona padomes Atzinības rakstu.

Vasaras brīvlaikā - darba vietas skolēniem

2004. gada vasarā Valsts Nodarbinātības dienests izsludināja pilotprojektu “Darba prasmju apguve vasaras brīvlaikā personām, kuras iegūst izglītību vispārējās vidējās vai profesionālajās mācību iestādēs”. “Vaduguns” redakcija pieteica divas darba vietas skolēniem, finansējumu saņēma vienai – korektora aizvietošanai atvaļinājuma laikā. Augustā korektori atvaļinājuma laikā aizvietoja Balvu pilsētas ģimnāzijas 12. klases skolniece Mairita Lūse. Viņa redakcijā strādāja pilnas darba dienas un atzīst: “Tagad esmu sapratusi, kāpēc, izvēloties darbavietu, vajadzīgs pārbaudes laiks. Tā ir iespēja saprast, vai izvēlētā profesija patiešām ir īstā. Nevienu darbavietu un darbinieku nevar novērtēt pēc vienas dienas, jo vajadzīgs laiks, lai “iejustos”. Katrā darbā ir savi “knifiņi”, ko apgūst tikai ar laiku. Un vēl: nekad neesmu uzzinājusi tik daudz par dažādiem notikumiem kā tagad – katru avīzes lapu pārlasot vismaz trīs reizes. Vērtīgi!”

Žurnālistu stipendija

Ziemeļu Ministru padomes informācijas biroja piešķirta stipendija 2003. gadā. Ar konkursa kārtībā saņemto stipendiju “Vaduguns” žurnāliste Daiga Kļanska devās pieredzes braucienā uz Lieksu – Balvu sadraudzības pilsētu Somijā.

Baltais mantojums

Kultūrkapitāla fonda atbalstīts projekts 2003. gadā. Visa gada garumā “Vaduguns” aprakstīja Balvu rajona etnogrāfiskos ansambļus un folkloras kopas un izdeva 2004. gada kalendāru ar to fotogrāfijām un informāciju. Kalendāru saņēma “Vaduguns” pasūtītāji. Par tradicionālās kultūras atspoguļojumu plašsaziņas līdzekļos “Vaduguns” saņēma Lielo folkloras gada balvu – 2003.

Redaktoru klubiņš – Balvu rajona jauniešiem

Eiropas Savienības programmas “Jaunatne” atbalstīts projekts 2002. gadā. Skolu avīžu veidotāji izveidoja savu klubiņu un regulāri “Vaduguns” redakcijā pulcējās uz mācībām un sarunām ar interesantiem cilvēkiem, brauca ekskursijās uz tipogrāfiju “Latgales druka”, Saeimu, Profesionālās karjeras izvēles centru.

vadi

Veiksmes prognoze


.

Vaduguns Vēsture