1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

Vaduguns balle

5. martā “Vaduguns” svin dzimšanas dienu un rīko balli ikreiz citā rajona vietā, uz to aicinot tā pagasta vai pilsētas ļaudis – “Vaduguns” pasūtītājus, reklāmdevējus, sadarbības partnerus, aprakstu varoņus. Bijušas jaukas balles Viļakā, Rugājos, Žīguros, Balvos, Tilžā, Šķilbēnos, Baltinavā, Vectilžā, Briežuciemā.

2006.gads. Briežuciems. “Vaduguns” 56. dzimšanas diena.

 

Fotografējas ar torti. Tortes, kā zināms, nav mūžīgas – tās visas parasti apēd. Tādēļ Briežuciema pagasta pašdarbnieki un deju kolektīva dalībnieki nolēma mirkli ar torti iemūžināt – nofotografēties ar „Vaduguns” jubilejas kūku.

Pusnakts. Redakcijas kolektīvs pie savas tradicionālās pusnakts tortes.

Dejas, dejas, dejas... Par jautru vakar noskaņojumu rūpējās ne tikai muzikanti, bet arī pagasta mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi: dramatiskais un deju kolektīvs. Bet – kad laiks pāri pusnaktij, dejas virpuļos griežas vai visi balles dalībnieki.

2005.gads. Viļaka. “Vaduguns” 55. dzimšanas diena.

Viļaku var saukt par “Vaduguns” dzimtajām mājām. Pirmie laikraksta numuri pirms 55 gadiem, tiesa, ar nosaukumu “Balvu Taisnība”, tapa tieši Viļakā. Arī “Vaduguns” dzimšanas dienas svinēšanas tradīciju pirmsākums bija Viļakā, jo pirmās jubilejas tortes sveces pirms astoņiem gadiem nopūstas tieši tur. Turklāt Viļakā ir “Vaduguns” birojs, kur žurnālisti sastopami katru trešdienu. Tāpēc apaļos un skaistos 55 “Vaduguns” gadus mēs sagaidījām mājās.

Oi, oi, oi. Vakara vadītājas “Vaduguns” redaktori Rasmu Zvejnieci ietērpa šovam atbilstošā tērpā un lika viņai dziedāt. Rasma gan panāca sev labvēlīgāku attieksmi, dziesmas pirmizrādē iesaistot arī kolēģus. “Turpmāk ar šo dziesmu darbiniekus jāaicina uz sapulcēm,” redaktorei pēc kopīgas dziedāšanas vēlēja Viļakas spicākās sievas. Iz dziesmas: “Daiga, pa kreisi, eh, viņai greizi, nav puiša riktīgā, Lolit, lēnām tikai, pamazītēm, pie velna – kas tad tas – Zinai mati īsi, ko tu tur pīsi, oi,oi,oi...”

Atkalsatikšanās. Skaistumkonkursa “Mis un Misters Balvi 2004” finālistu trīs uznācieni bija “Vaduguns” un Balvu dāvana Viļakas balles viesiem. Priecīgi par iespēju atkalsatikties bija arī paši finālisti. Viņi priecēja balles viesus ne tikai konkursa uznācienos, bet arī vakara gaitā, aktīvi dejojot, iesaistoties atrakcijās un aizdedzot jubilejas lielo torti.

2004. gads. Vectilža. “Vaduguns” 54. dzimšanas diena.

 

Dejo visi. Vectilžas sporta un atpūtas centra Daiga Lukjanova deju solim iekustina visus, pat pagasta priekšsēdētāju Raimondu Bombānu ar sievu.

Tūlīt garšosim! Torti pēc svecīšu nopūšanas vadugunieši griež un dala vakara viesiem.

Tuvu pie simta cilvēku ierodas Vectilžas sporta hallē. Pasākumu vada Daiga Lukjanova, humorīgus skečus rāda pagasta pašdarbnieces, jaunietes dejo līnijdejas dejas, ritmu uztur “Pienenīte”, svētku gardumus uz galdiem liek “Senda Dz”, bet viesus- gada abonentus šajā pagastā aicina vadugunieši. Šoreiz nolemjam, ka jālūdz arī uzticamākie lasītāji no citiem rajoniem, un viņi ierodas – no Lielvārdes, Alūksnes. Iveta Kukurāne ir bijusī rugājiete, bet šurp mēro ceļu no Tukuma. Balles viesus karikatūrās iemūžina Gaļina Gruziņa.

2003. gads. Baltinava. “Vaduguns” 53. dzimљanas diena.

Dziedam kopā ar vadītājiem Lidiju un Valdi Siliņiem. “Daudz baltu dieniņu” palīdz piespēlēt akordeonists Juris Keišs.

Lecam pa vecam. Vakars omulīgs, jo baltinavieši uz to rosina ar smaidu un aicinājumu uz dejām.

3. f Lielu jautrību izraisa konkurss. Tajā no “Vaduguns” lapām top kaut kas, pat ūsas.

Baltinavas mūzikas skolas direktore Marija Bukša izsaka prieku par sadarbību, bet klaviermūziku dāvā komponists Jānis Dūda. Pagasta padomes priekšsēdētājs Jevģēnijs Zelčs balles sākumā ir patīkami uztraukts, taču vakara gaitā atgūst savu omulību un aicina uz Baltinavu mūs atkal. Baltinavas Romas katoļu draudzes prāvests Ivars Babris visiem vēl mīlestību un piebalso etnogrāfiskā ansambļa sievu dziedājumam. Dzērveņu purva īpašnieks Staņislavs Ločmelis izdancina vai visas redakcijas meitenes.

2002. gads. Šķilbēni. “Vaduguns” 52. dzimšanas diena.

Spēlē “Rekavas dzintars”. Vilis Cibulis un Dzintars Čerbakovs ar savu folkloras kopu dzied uz spēlē “Vadugunij”.

Šalle kā varavīksne. Stefānija Matisāne redaktorei dāvina šalli- skaistu un krāsainu kā varavīksni.

Šķilbēnu pagasta kultūras dzīves organizatore Aina Slišāne kopā ar pagasta padomes priekšsēdētāju Pēteri Supi dara visu, lai balle izdotos, un tā arī notiek. Ballē ierodas karikatūrists Francis Slišāns, dzejnieks Antons Slišāns, uzņēmuma “Pietālava” saimnieks Laimonis Šakins, vidusskolas direktors Pēteris Vancāns un daudzi mūsu “Vaduguns” gada abonenti. Lielā sporta halle kļūst par omulīgu atpūtas vietu līdz pat rītam.

vadi

Veiksmes prognoze


.

Vaduguns Vēsture