1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Bārbala, Līksma

Krišjāņos atceras kolhozu laikus

22.jūnijā Krišjāņu pagasta ļaudis un ciemiņi kolhoznieku ballē atcerējās kolhozu laikus. Interesantas šķita jauniešu pārdomas, kas, viņuprāt, ir kolhozs. Lūk, dažas atbildes: "Gateris", "Vistu ferma", "Vieta, kur tētis nopelnīja velosipēdu". Jāpiebilst, ka stundu pirms pasākuma aplausus un smaidus izpelnījās arī kolhoza tehnikas parāde.



Kur parāde?
Piecgadīgā Laura Dambe lūkojās tālumā, šķiet, domājot, kad beidzot ieraudzīs tehniku, par kuru tik daudz dzirdēts. "Tai jābūt lielai un vecai," sprieda meitenīte.

Ceļā uz balli. Valdis Caune un Elvijs Pujāts, dodoties uz balli, īpaši piedomāja pie apģērba izvēles. Viņi sprieda, ka kolhozu laikos bija viens liels pluss, kā pietrūkst mūsdienās, proti, visiem bija darbs.

Noder arī motorollers. Parādes braucienā devās arī dvīņi Kaspars un Aija Veselovi, kā arī viņu māsa Milana Kuzmina. Daiļā dzimuma pārstāves zināja teikt, ka ļoti paticis brauciens pa Krišjāņu ielām. "Lai tādas parādes notiek biežāk!" viņas vēlēja.


Neliela tehniska ķibele. Jānis Iļjanovs goda apli veica ar nelielu nokavēšanos. Viņš neslēpa, ka kolhozu laikos pašbūvētajam minitraktoram atskrūvējies izpūtējs. Jautāts, cik spēkratam varētu būt gadu, puisis atzina, ka tas nav zināms. "Traktoru uzkonstruēja vecs onkulis," piebilda Jānis.

Pirms pasākuma. Sieviešu vokālā ansambļa dalībnieces kopā ar jauniešu radošo grupu "Ak, šausmas" nešaubījās, ka pirms pasākuma noteikti jānofotografējas. "Kas zina, kas būs rīt," noteica krišjānietes.


Kolhoza "Krišjāņi" priekšsēdētājs - biedrs Jānis Avišāns. Pasākums sākās ar kolhoznieku pilnsapulci, kurā par izdarīto darbu atskaitījās viens no bijušajiem kolhoza "Krišjāņi" priekšsēdētājiem Jānis Avišāns: "Šo piecgadi kolhozs izturējis godam, vadoties pēc PSKP CK kongresa nospraustajiem mērķiem un uzdevumiem (aplausi!). Arī iepriekšējais gads bija samērā veiksmīgs, jo visu, ko iesējām, to arī novācām (aplausi!). Dzimstība bija samērā laba gan govīm, gan cūkām – izdzīvoja vairāk, nekā piedzimuši (vētraini aplausi!). Kartupeļi novākti simtprocentīgi visos iecirkņos, bet ziemāju sēju pabeidzām februārī. Pavasara sēju ceram pabeigt līdz Miķeļiem... (aplausi!)." Jāpiebilst, ka J.Avišāns kolhozu sāka vadīt 27 gadu vecumā. Šobrīd viņš dzīvo Praulienā.

Skečs. Aplausu un smieklu vētru izraisīja vietējo pašdarbnieku skečs par kolhoznieku pieņemšanu darbā. Piemēram, Aņka Vasiļjevna, kura vēlējās kļūt par dojarku, apgalvoja, ka ikvienam palīdzēs notievēt. "Apēdīšu jūsu brokastis, pusdienas un vakariņas," viņa solīja. Savukārt Jons Komba neslēpa, ka arī viņš ir talantīgs. "Protu taisīt ar padusi purkšķus," lielījās Komba. Arī topošais veterinārārsts Joske Zvērs nebija ar pliku roku ņemams. "Pēc taustes protu noteikt dzimumu," viņš paskaidroja. Jāsecina, ka visi kandidāti tika pieņemti darbā, jo, kā atzina komisija, "katras darba rokas ir zelta vērtas"!

Partijas komitejas instruktore. Lucija Muzikova, tāpat kā Jānis Avišāns, klātesošajiem pastāstīja dažādus atgadījumus iz kolhoznieku dzīves. Viņa atzina, ka savulaik traktoristiem nācies atņemt arī grādīgā pudeles. "Tās atdevu pēc sējas, ja pati nebiju izdzērusi," jokoja L.Muzikova.

Vairākkārt apbalvots par sūru darbu. Pasākumā "Reiz bija kolhozs" krišjānieši atcerējās darbarūķus, kuri apbalvoti ar dažādiem apbalvojumiem. Viens no tiem - traktorists Gunārs Liepiņš (foto), kurš vadījis arī brīvprātīgos ugunsdzēsējus un kopā ar savu komandu izcīnījis ne vienu vien godalgotu vietu rajona līmenī. Ar klusuma brīdi klātesošie atcerējās čaklos darba darītājus, kuri jau viņsaulē, tostarp Jāni Zalužinski.

Sapulces prezidijs. Pirms kolhoznieku pilnsapulces, kā jau tas pieklājas, ievēlēja gan sapulces vadītāju, gan protokolistu, gan darba un goda prezidiju.

Cīņu dienas Medņu dubļu trasēs

Divas dienas - 15. un 16. jūnijā - Rugāju novada Medņu trasēs notika Latvijas atklātā Trofi reidu čempionāta izcīņas 3. posms "RUGĀJI TROPHY 2013".

Tās ir grandiozas bezceļa sacensības - auto orientēšanās, "Dubļu Ērgļa" kausa izcīņa un kvadraciklu daudzcīņa, kā arī dāmu brauciens ar kvadracikliem un skatītāju dubļu skrējiens. Skatītāji apgalvoja, ka līdzjust un redzēt, kā dubļu trasēs cīnās sportisti, dod adrenalīna devu. Pašiem dalībniekiem tā bija kārtējā iespēja pilnveidot savas prasmes dažādu šķēršļu un grūtību pārvarēšanā. Jāteic, laika apstākļi sacensību organizatoriem un sportistiem bija labvēlīgi, arī grupas "Credo" balle sestdienas vakarā pagāja bez lietus. Toties dubļainu braucamrīku un sportistu mazgāšanai noderēja gan upe, gan ezers, arī sacensību vietā atvestais ūdens. Skatītāji baudīja šašliku ar alu, uzvaru izcīnījušie sportisti pēc grūtajām cīņām kāpa uz goda pjedestāla, telšu pilsētiņā ritēja sava dzīve. Laimīgākie izvilka pilnu lozi loterijā un mājās devās ar dāvanām.

Sacensību organizators Jānis Auziņš. Viņš atzina, ka jūtas nedaudz apslimis, taču bija klāt teju katrā braucienā. Pirms sacensībām trasē organizatori strādāja divas nedēļas, pļaujot zāli, cērtot krūmus un ierīkojot trases. Un arī pēc sacensībām darba būs ne mazums - vispirms jau jāsavāc trases malās neapzinīgu skatītāju atstātie atkritumi.

Tiesnešu brigāde. Trofi reidu komisijas priekšsēdētājs Indulis Vīdušs stāsta, ka sacensību kalendārs ir saspringts, bet šīs sacensības vienmēr tradicionāli plāno ap Jāņu laiku. "Man prieks, ka organizatori par spīti grūtiem laikiem rīko sacensības - tas nav viegls darbs. Arī dalībnieku vairs nav tik daudz, kā bija treknajos gados," teica I.Vīdušs.

Skatītāju gaviles uzmundrina braucējus. Iespējams, vīri savos dzelzs rumakos līdzjutēju gaviles, veiksmīgi izkļūstot no dubļu bedrēm, pat nedzirdēja, taču adrenalīnu guva gan vieni, gan otri.

Nepieradinātie mežu partizāni. Vīriem galvenais uzdevums ir ar savu dzelzs gabalu iebraukt dubļos un tikt ārā. Ja vēl gadās uzvarēt, gandarījums ir milzīgs.

Piedalās "Dubļu Ērglī" un dubļu skrējienā. Anete Mihelsone no Alūksnes ar prieku atceras vakardienu, kad kopā ar citiem piedalījusies dubļu skrējienā, kas šogad notika pirmo reizi. Iespaidi būs neaizmirstami! Mazgāties gan nācies ilgi - vispirms lielajās mucās tepat pie trases, tad - Boževas ezerā. Viņas draugs Kristaps Kaktiņš savukārt ir gandarīts par iegūto 2.vietu lielajā "Dubļu Ērglī".

Vai nenogrims? Kad braucējs ar otro numuru purvā bija teju līdz kaklam, daži līdzjutēji bija gatavi mesties dubļu jūrā, saucot: "Turies! Turies! Līdz uzvarai nav tālu!"

Uz starta. "Dubļu Ērglī" brauca arī Gvido Anča komanda no Rugājiem.

Dubļos līdz ausīm. Trase gāja arī pa purvu, un tajā braucamrīki, īpaši kvadracikli, iegrima tik dziļi, ka bez vinču palīdzības ārā izkļūt nebija iespējams.

Gatavo laipas un vinčas. Komanda "Novators", kurā brauc Armands Apsītis, Jurģis Vilcāns un Agnis Asmis, pagaidām Open klasē divu posmu kopvērtējumā ir otrie. Puiši gatavojas startam un uzskata, ka trase ir grūta - trīs vai četrās vietās jāpielieto laipas vai vinčas.

Aizvada devīto "Motociklu vasara"

Aizvadītajā sestdienā Balvos jau devīto gadu pēc kārtas notika "Motociklu vasara", kuru rīko motoklubs "Spieķi vējā".

Jau krietnu laiku pirms parādes brauciena pilsētas ielas bija cilvēku pilnas, un katrs meklēja vietu, kur pārskatāmāk varētu vērot parādes braucienu. Organizatori minēja, ka braucienā piedalās vairāk nekā 500 motociklistu. Līdzās lepnam un spīdīgam "Harley Davidson" brauca pavisam necili mocīši, pat uz pavisam mazu bērnu braucamrīka garo braucienu izturēja rugājietis Andris Sņegovs. Vēlāk, smēķēdams pīpi, rīdzinieks Jakovs Berlīns atzina, ka Balvos ir vislabākie moču tusi, jo te ir ļoti pozitīva aura un labi cilvēki. Vakara gaitā to apstiprināja vēl daudzi tālāku novadu pasākuma apmeklētāji. Atraktīvajam vakara vadītājam Mārim Grigalim visi klausīja uz vārda - gan dziedāja, gan alu dzēra, gan dejoja. Jautrību izraisīja atrakcijas - desiņas ēšana un ūdens spaiņa vešana. Pārsteigumu bija sagādājuši bārmeņi, uguns šova puiši un striptīza meitenes. Pašmāju "Otto" iesildīja publiku, gaidot grupas "Jumprava" uzstāšanos. Publikai mūziķi tā patika, ka nerimās aplausu vētra. Motocikli bija izrūcināti un nolikti gulēt, liesmoja ugunskurs, gaisā uzvijās salūts, un svētki turpinājās līdz rīta gaismai, kad visi cienājās ar auksto zupu, kuru gatavoja Vilhelms Kuļšs.

Dāvina lietussargu un globusu. Televīzijas kanālā LNT iepazītais un iemīlētais dažādu raidījumu vadītājs Māris Grigalis no kluba "Spieķi vējā" dāvanā saņēma pildspalvu, globusu un lietussargu, lai gadījumā, ja laika prognozē gadīsies kļūda un saules vietā uznāks lietus, neizmirktu.

Piedalās alus dzeršanas sacensībās. Janīna Apša un Inta Kokoreviča drosmīgi pieteicās alus dzeršanas sacensībām, kur no mazas lejkanniņas bija visātrāk jāizdzer viens litrs miezīša. Mūsu meitenes gan neuzvarēja, taču bija patīkami pārsteigtas pašas par sevi, ka vienu litru var tik ātri pievārēt.

Cep šašlikus un no odiem nebaidās. Andis un Einārs no Valmieras uz Balviem brauc kopā ar klubiem "Wendi" un "Dzelzs ērglis". Viņiem patīk, ka te var satikt draugus, jauki atpūsties un būt drosmīgiem - nebaidīties no odiem, guļot teltīs pie Bolupītes. "Jums ir skaista pilsēta, braucām pa jaunajām ielām - patīkami, ka dzīve iet uz priekšu!" atzina Einārs.

Brauciena priekšā. Kluba prezidents Andis Grāvītis parādes braucienā devās ar meitu Simonu, kura veda kluba karogu. "Pasākuma organizēšana nav viegla, gadās visādi kuriozi, taču, ja ir laba atbalstītāju komanda un palīdz kluba biedri - tie šobrīd ir sešpadsmit, viss izdodas, par ko visiem vislielākais paldies," saka A.Grāvītis.

Interese liela. Parādes braucienā Dainis Putniņš devās savā pārbūvētajā motociklā, kas izraisīja lielu interesi skatītāju vidū. Vēlāk laukumā daudzi gāja klāt un vēl joprojām jautāja Dainim, kā tas iespējams. Viņš atzina, ka pie motocikla divos gados jau pieradis, un lepojās, ka uz tā ir speciāli izgatavota kluba emblēma.

Milicija. Gājienā ik gadu dodas arī seno blakusvāģu ekipāžas, kurām pa priekšu brauc mocītis ar uzrakstu krievu valodā "Milicija".

Uzgāž spaini Grigalim. Atrakcija, kad motocikla aizmugurē sēdošajiem bija jāved spainis, pilns ar ūdeni, sagādāja smieklu jūru, jo kāda braucēja mēģināja ietrāpīt un saslapināt laika ziņu stāstītāju - šova vadītāju Māri Grigali.

Uz desiņas - sinepes. Šī tradicionālā atrakcija moču tusos ir vispieprasītākā, jo aizmugurē sēdošajiem (parasti - meitenēm) ir ar zobiem jānorauj diegā piesietā desiņa. Dažiem gadījās garšīga uzkoda pie alus, bet citiem nācās samierināties tikai ar sinepēm.

Dzied Aigars Grauba. Grupas "Jumprava" uzstāšanās radīja neviltotu sajūsmu. Interesanti, ka mūziķu grupas dalībnieki un vakara vadītājs Māris, kurš motociklu pasākumu vadīja pirmo reizi, par Balviem informāciju bija uzzinājuši jau iepriekš. To bija pastāstījis motokluba "Vēja brāļu ordenis" prezidents Aivars Freimanis, saukts vienkārši par Frīdi.

Atraktīvie kokteiļjaucēji. Medņevā dzimušais Jānis Naglis stāsta, ka par bārmeni strādā jau ilgi - gan Rīgā, gan ārzemēs, kur arī apguvis šo mākslu. Viņš šo prasmi iemācījis arī Edgaram Plutovam. "Strādājam Balvos bārā, bet tik lielas auditorijas priekšā uzstājāmies pirmo reizi," atzina J.Naglis.

Svētajā Misē piedalās četrpadsmit priesteri

29.maijā Kupravas Sv. Ignācija Lojola Romas katoļu baznīcā nebija nevienas brīvas vietas. Svētajā Misē piedalījās ne tikai ticīgie ļaudis no Kupravas, bet arī ciemiņi no kaimiņnovadiem, kā arī četrpadsmit priesteri. Viņi lūdza Dievu un atzīmēja arī Kupravas draudzes priestera Feliksa Šneveļa priesterības 25 gadu jubileju. Jautāts, kāds noskaņojums, F.Šneveļs atzina, ka esot priecīgs, jo baznīcā ir tik daudz ticīgo ļaužu. "Vienmēr turieties pie Dieva, lai ir svētība, miers un saskaņa ģimenēs! Lai Dievs mūs visus pavada un stiprina!" vēlēja priesteris.

Atceras sākumu. Rēzeknes Sāpju Dievmātes draudzes priesteris Pāvels Zeiļa, uzrunājot klātesošos sprediķī, pastāstīja, ka ļoti labi atceras, kā pirms 25 gadiem Rēzeknē notika F.Šneveļa primiceja (jaunīsvieteituo prīstera purmuo pastuoveigi upureituo Sv.Mise). Tāpat viņš zināja teikt, ka jubilārs dzimis ticīgā ģimenē: "Latvijā šobrīd it kā pietiek dvēseļu ganu, kaut gan neaizmirsīsim, ka katra jubileja mums atgādina, ka ātrāk vai vēlāk aiziesim. Lūgsimies par aicinājumu uz priesterību, lai aizgājušo vietā vienmēr būtu jauna paaudze."

Svētās Mises laikā. Ticīgie saņem Svēto Sakramentu no priestera Feliksa Šneveļa.

Misēklis. Vietējās draudzes ļaudis priestera jubilejai par godu sarūpēja gardu kūku. Pirms tās pasniegšanas iznāca neliels misēklis - sveces nevarēja aizdedzināt. Situāciju glāba Viļakas novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs, kurš parādīja, ka modernās sveces jāaizdedzina no otra gala. Jāpiebilst, ka labestība un smaidi bija šo svētku neatņemama sastāvdaļa.

Kopbilde. Svinīgajā Svētajā Misē Kupravas baznīcā piedalījās 14 priesteri. Viņi klātesošajiem pastāstīja vairākus ticības apliecinājuma piemērus. Viens no tiem: "Kāds misionārs džungļos pagānu ciltij novadījis Svēto Misi. Pēc gada atgriezies un priecīgs secinājis, ka ticības spēks nekur nav zudis. Uz jautājumu, kā ciltij izdevies izvairīties no dažādiem kārdinājumiem, viņš saņēmis atbildi: "Pateicoties Dievam. Pateicoties Svētajai Misei."" Tāpat klātesošie uzklausīja stāstu par notikumiem Ķīnā, kad pie varas esošā elite iznīcināja baznīcas un slepkavoja ticīgos, tomēr kristietības sēklu tā arī nespēja samīdīt.

Ciemiņi. Priesteri jubilejā apsveica arī Vicmuižas (bijušais Preiļu rajons) draudzes pārstāve Margarita Krole.

Dievam par godu. Sākoties Svētajai Misei, pārstāja līt lietus, tāpēc lūgšanas turpinājās arī ārā. "Pamērcēsim kājas Dievam par godu," aicināja priesteri.

Interesants fakts. Balvu novada domes priekšsēdētājs Andris Kazinovskis Kupravas draudzei dāvāja galdu un krēslus. Viņš pastāstīja daudziem, šķiet, nezināmu faktu - Kupravas baznīca atrodas Balvu novada Vīksnas pagasta teritorijā. Jāpiebilst, arī pašam A.Kazinovskim Kupravā neizpalika pārsteigumi. Jauniete no Šķilbēniem lūdza viņu iejusties fotogrāfa lomā.

Šneveļa stūrītis. Pēc Svētās Mises un procesijas priesteris Felikss Šneveļs visus aicināja apskatīt fotogrāfijas, kas, kā viņš jokoja, atrodas Šneveļa stūrīti. "Ja citos laikos tie bija sarkanie, tad tagad tas ir mans – Šneveļa stūrītis," paskaidroja priesteris. Vienā no foto F.Šneveļs redzams karavīra formas tērpā. Jautāts, kad tas bijis, priesteris pastāstīja, ka dienējis armijā no 1981. līdz 1983.gadam, kur piedalījies Volgodonskas kanāla sakārtošanā.

Atkal ies kopā. Žanna Maksimova priesterim teica paldies vārdus par to, ka viņš kopā ar Šķilbēnu puses ļaudīm iet svētceļojumā uz Aglonā. "Arī šogad iesim kopā," viņa priecājās.

Bērzkalnē sien bantes un pielaiko mammas kurpes

Turpinot tradīciju mācību gadu noslēgt ar sportiskām aktivitātēm, pagājušo trešdien Bērzkalnes pagasta estrādē sestajās sporta spēlēs pulcējās 28 pirmsskolas izglītības iestāžu darbinieces no Balvu, Rugāju un Baltinavas novadiem.


Atklājot sporta svētkus, šī gada pasākuma organizatore, Bērzkalnes pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja Inta Korlaša teica: "Prieks redzēt tik kuplā skaitā sportot alkstošas pirmsskolas darbinieces šeit pie mums, skaistajā, bērzu ieskautajā vietā – Bērzkalnē. Malači, ka nenobijāties no lietus. Galvenais, ka saule šodien nekarsēs un odi nekodīs, jo mēs aktīvi sportosim. Jau esam iesoļojuši 6. gadu skaitlī, tādēļ šogad pasākuma ideja ir par un ap 6, un šo sporta svētku moto ir: "Vai esi sportiskāks par sešgadnieku?" Šodien centīsimies parādīt, vai varam to, ko mūsu sešgadnieki. Par spīti lietum, lai svētki paiet pozitīvā, sportiskā un atraktīvā noskaņā!"

 

atavojušās

Gatavojas nopietni. Pirms sporta spēļu sākuma katra komanda prezentēja savu mājas uzdevumu ar nosaukumu "Seši mazi...". Viena komanda dejoja, cita - vingroja, bet Baltinavas bērnudārza skolotājas apspēlēja sešgadnieku gatavību doties uz skolu. Skolotājas Aļona Jokste (no kreisās) un Ilze Ločmele lomā iejutās pārliecinoši.

 

Man tiks kāds gardumiņš?! Kamēr sporta spēļu dalībnieces pirms starta iesildījās rīta rosmē, Karlsons, kurš pasākumā ieradās, lai sameklētu savu sešas dienas pazudušo Brālīti, iestiprinājās, lai nezaudētu savu apaļīgo formu. Pasākuma gaitā viņš nemitīgi satraucās, vai dabūs pietiekami daudz saldumu, kas viņam tik ļoti garšo. Karlsona lomā veiksmīgi iejutās Bērzkalnes pagasta kultūras darba organizatore Sarmīte Gorbāne.

 

Ak, Dievs, cik es pieticīga! Vienā no grūtākajiem sacensību uzdevumiem, kas saucās "Paņem, ja vari", dalībniekiem ar aizsietām acīm tikai ar tausti minūtes laikā lielā bļodā sabērtiem kastaņiem, pupām un zīlēm bija jāatrod mazas, čaukstošos papīrīšos ietītas konfektes. Kā vienas no pirmajām uz pārbaudījumu devās Tilžas bērnudārza vadītāja Vita Belindževa (ceturtā no kreisās) un Balvu novada Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes pirmsskolas speciāliste Nora Apīne. Lai arī Vita sākumā žēlojās, ka nevar končas sataustīt, jo kaut kas mazāks maisās pa pirkstiem, minūtes laikā viņa spēja no bļodas izlasīt vislielāko konfekšu daudzumu visu dalībnieču vidū – 48! Viņas sāncense Nora, noņemot apsēju, saskaitīja, ka atradusi vien 14 konfektes, un skaļi iesaucās: "Ak, Dievs, cik es pieticīga!" Vēl pieticīgāka par Noru izrādījās Baltinavas bērnudārza audzinātāja Aļona, kura atrada vien 9 konfektes un par to saņēma veicināšanas balvu.

 

Sportiskākās pirmsskolas izglītības iestāžu skolotājas! Kur gan citur, ja ne sporta spēlēs ieraudzīsiet savas iemīļotās bērnudārza skolotājas nebēdnīgi smaidīgas un čalojošas?! Vairāk nekā divu stundu garumā, skanot smiekliem un nopūtām, viņas mērojās spēkiem bumbiņu mešanā mērķī, mazu konfekšu meklēšanā, skaistu pušķu siešanā un daudzās citās sportiskās aktivitātēs. Kā jau pasākumos pieklājas, sporta spēļu noslēgumā visas komandas saņēma apbalvojumus un mierinājuma balvas, un, kā vienmēr, uzvarēja draudzība. Svētkiem beidzoties, pasākuma organizatore Inta Korlaša secināja, ka viss izdevās, kā nākas. "Ir labi padarīta darba sajūta un liels gandarījums, jo saule nenogurdināja, lietus neizmērcēja un meitenes patiešām labi atpūtās. Prieks, ka sestie pirmsskolas skolotāju sporta svētki aizvadīti godam."

 

Mēģina trāpīt mērķī. "Jaunie ir jaunie – tiem rokas vēl nav nogulētas," pēc garām aizmestās bumbiņas jokojot secināja dažas uzdevuma "Trāpi mērķī" dalībnieces. Izdarot trīs metienus, viņām bija jāiemet bumbiņas spainī pēc iespējas lielākos ciparos. Uzvarēja dalībniece, kura savāca vislielāko punktu skaitu. Labus rezultātus šajā pārbaudījumā uzrādīja arī "Pīlādzīša" skolotājas (fotogrāfijā).

 

Zīmē ar sasietām rokām. Par to, cik labi skolotājas prot strādāt komandā, varēja pārliecināties uzdevumā "Piepildi spaini", kurā visām trīs komandas dalībniecēm ar kopā sasietām rokām reizē pēc iespējas ātrāk un glītāk bija jāuzzīmē 10 burkāni. Kubulu "Ieviņas" komanda ar šo uzdevumu tika galā smaidīdamas. Viņas, tāpat kā pārējās dalībnieces, atzina, ka nekad vēl nebija zīmējušas ar tik stingri sasietām rokām.

 

Piemēra kurpes. Lielu jautrību sporta svētku dalībniecēs izraisīja stafete "Lielās kurpes", kurā, atceroties bērnību, kad tā vien gribējās iekāpt mammas lielajās kurpēs, dalībnieces pārvietojās, izmantojot septiņas dažāda lieluma un veida kartona kastes. Bērnudārzu skolotājas mammas kurpēs centās iekāpt tik ātri, ka dažas no tām stafetes izskaņā vairs nebija izmantojamas.

 

Laimīgās tās, kurām meitas! Kā atzina dalībnieces, viens no piņķerīgākajiem pārbaudījumiem bija tas, kurā pēc iespējas ātrāk un smukāk bija jāsasien pušķi desmit dažādās aukliņās, lentītēs un virvītēs. Kamēr dalībnieces viena pēc otras sēja pušķus, pārējās, malā stāvēdamas sauca: sarauj, sarauj, un secināja, ka vairāk paveicies meitu mammām. Ne tik labi šajā pārbaudījumā veicās Norai Apīnei, un viņa zināja teikt, kādēļ tas tā: "Redziet, meitenes, ko nozīmē, ka ar meitenēm nav nekāda darīšana – man dēls, mazdēls un vīrs. Pušķus nesienu."

 

Tiksimies Rugājos! Pēc apbalvojumu saņemšanas un paldies vārdu teikšanas sporta spēļu dalībnieces vienojās kopīgā dziesmā "Krāsaini sapņi", kuras izskaņā uz estrādes skatuves tika uznesta liela un krāsaina kaste. Jau pēc maza mirkļa no tās kā atvadu sveiciens Bērzkalnei zilajās debesīs uzlidoja krāsaina hēlija bitīte. "Uz tikšanos nākamgad Rugājos," nododot ceļojošo kausu rugājiešu rokās, vēlēja Bērzkalnes bērnudārza vadītāja Inta Korlaša.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.