1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
18-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Piecpadsmito reizi pasniedz Gada balvas izglītībā

 

Pagājušās piektdienas pievakarē Kubulu kultūras namā valdīja neierasta gaisotne - kopā pulcējās pedagogi gan no Balvu, gan Baltinavas novada. Balvu novada Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Inta Kaļva pirms skolotāju balles un “Gada balvu izglītībā 2018” pasniegšanas mudināja aizmirst par kompetencēm un jēgpilnu saturu: “Atpūtīsimies kopā!”


Balles vadītājs. Aktieris un mūziķis Kristaps Rasims pasākuma laikā rūpējās, lai valdītu možs un jautrs garastāvoklis. Tiesa, viņam nebija īpaši jācenšas, jo skolotāji apliecināja, ka ir ne tikai disciplinēti, bet arī erudīti un atsaucīgi ļaudis. Tam piekrita arī aktieris spriežot, ka 100 relatīvi jaunievēlētās galvas Saeimā var pretendēt uz laicīgo, nevis mūžīgo varu: “Savukārt pedagogi ir tie, kuru rokās ir nākotne. Neviens nevar zināt, kas sēž skolas solā. Varbūt topošais prezidents, zinātnieks vai ceļu policists, kurš, apturot skolotāja auto, var arī atcerēties par skolā saņemto piezīmi...”


Vēsture atkārtojas. Balvu novada Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Inta Kaļva atgādināja, ka pirms 15 gadiem Kubulu kultūras namā notika pirmais pedagogu pasākums, kurā pasniedza Gada balvas izglītībā: “Ja jums šodien prasītu nosaukt olimpisko spēļu uzvarētājus un čempionus, vai spētu atcerēties viņu vārdus? Diez vai. Bet, ja lūgtu atcerēties savu pirmo pedagogu? Lūk, būt par skolotāju ir kaut kas īpašs.”  


Lepojas ar skolotāju saimi. Balvu novada domes priekšsēdētāja vietniece Anita Petrova pedagogus tēlaini salīdzināja ar saulainu dienu, kurā valda silta enerģija un Latvijas dabas krāšņums: “Ar bagātu rudens dienu gribētu salīdzināt jūs, pedagogi. No jums staro daile. Jūs esat gudri, darbīgi, radoši un mūždien ideju pārpilni.”


Kristīne Jermacāne. Balvu pamatskolas skolotāju godināja nominācijā “Par ieguldījumu un sasniegumiem darbā ar talantīgiem izglītojamiem”. Jautāta, kādas ir sajūtas un izjūtas, saņemot atzinību, Kristīne atzina, ka garastāvoklis ir lielisks, jo blakus ir vislabākie kolēģi.


Baltinava atgriežas. Baltinavas novada domes priekšsēdētāja Sarmīte Tabore (foto) uzsvēra, ka Baltinavas pedagogi vienmēr bijuši labākie no labākajiem. Savukārt novada vidusskolas direktors Imants Slišāns zināja teikt, ka baltinavieši skolotāju balli pēdējo reizi apmeklēja pirms 10 gadiem. “Esam šeit nevis tāpēc, ka jaunie Saeimas deputāti atkal sāk cilāt administratīvi teritoriālās reformas jautājumus,” viņš jokoja.


Iluta Bērziša. Tilžas internātpamatskolas direktori godināja nominācijā “Par mūsdienīgu izglītības darba organizāciju un vadību”.  


Dace Bratuškina. Bērzkalnes pirmsskolas izglītības iestādes skolotāju sumināja nominācijā “Par inovācijām izglītības procesā”.


Dace Logina. Balvu Mākslas skolas pedagoģi sveica nominācijā “Par veiksmīgāko pedagoga debiju”.   


Atdod parādu. Izrādās, Balvu novada svētkos tā arī palicis nepasniegts viens Atzinības raksts. To Balvu Mūzikas skolas pedagoģei Jeļenai Agafonovai (foto) pašvaldības vārdā pasniedza A.Petrova.   


Ģimnāzija rullē! Nominācijā “Par sasniegumiem centralizēto eksāmenu kopvērtējumā” uzvarēja Balvu Valsts ģimnāzijas kolektīvs. Skolas direktore Inese Paidere (foto) lepojās arī ar to, ka “Neatkarīgās Rīta Avīzes” skolu topā iegūta godpilnā 18.vieta un no 29 valsts ģimnāzijām Balvi ierindojas 8.vietā centralizēto eksāmenu kopsavilkumā, kas, viņasprāt, ir skolotāju mērķtiecīga darba rezultāts.

Negaidīts pavērsiens. Aktieris K.Rasims paziņoja par negaidītu pavērsienu, jo nolemts papildu nominācijā “Par ieguldījumu jaunatnes politikas īstenošanā un darbā ar jauniešiem” apbalvot Balvu Bērnu un jaunatnes centra pedagoģi Gunitu Prokofjevu. Jāsecina, ka negaidītais pavērsiens turpinājās, jo video pieteikumā bērni un kolēģi viņu raksturoja kā sirdsmīļu blondīni. “Bet viņa vairs nav blondīne,” secināja klātesošie. Tas Gunitu (foto - no kreisās) nesamulsināja un viņa labprāt uzņēma pāris selfijus.  


Uzgavilē “Pīlādzītim”. Pirmsskolas izglītības iestādi “Pīlādzītis” sumināja nominācijā “Par inovācijām izglītības iestādes darbībā”. Foto – vadītāja Antra Eizāne.

“Upītes Uobeļduorzā” pārsteigums pēc pārsteiguma

 

Pagājušās nedēļas nogalē vecākais latgaliešu mūzikas un dzejas festivāls “Upītes Uobeļduorzs”, kas notika jau septiņpadsmito reizi, pulcēja radošus latgaliešu literātus un mūziķus. Zīmīgi, ka katru gadu neiztrūkstoša festivāla tradīcija ir arī kāds īpašais viesis. Pērn tas bija mūziķis Renārs Kaupers, pirms tam gan dziesminieks Kārlis Kazāks, gan grupas “Inokentijs Mārpls”, “GainFast” un citi, bet šogad ar nostāstu koncertprogrammu “Dziesmu Dance” uzstājās aktrise Zane Jančevska. Atklājot svētkus Upītē, Nemateriālās kultūras mantojuma centra “Upīte” direktors Andris Slišāns atgādināja, ka pasākuma idejas autors ir latgaliešu literāts, novadpētnieks, folklorists Antons Slišāns, turklāt šis gads aizrit viņa 70 gadu jubilejas zīmē.


Pirmo reizi Upītē. Riebiņu novada radošā grupa “Mūka ķēķis” (foto) pirms pasākuma atklāja, ka Upītē ciemojas pirmo reizi. Taujātas, kāpēc grupai ir tik savdabīgs nosaukums, Evelīna Visocka un Margarita Krole pastāstīja, ka viņu vadītāja ir Marta Binduka, kura vienlaikus vada Roberta Mūka muzeju: “Pagājušā gadsimta 50.gados emigrējošie latvieši nodibināja neformālu kopienu “Elles ķēķis”, kurā pulcējās radošā inteliģence. Tur tapa brīnišķīga dzeja un proza, tostarp to autors bija mūsu novadnieks, pasaulslavens filozofs Roberts Mūks (Avens). Cienot savu Mūku, nodibinājās arī “Mūka ķēķis”.”


Pasākumu iesāk jaunā mamma. Šogad festivālu atklāja Antona Slišāna jaunākā meita Mārīte, kura nesen kļuvusi par māmiņu jaukam mazulim, kurš nosaukts par Ontoniņu. Tāpat viņa klātesošos iepriecināja ar saviem un tēta dzejoļu lasījumiem.


Neizpaliek himna. Festivāla “Upītes Uobeļduorzs” himnu izpildīja grupa “Kei-Rei”. Jāpiebilst, ka himnu jaunie muzikanti prezentēja jaunā apdarē.


Pārsteigums. Visi mākslinieki 17.festivālā baudīja gardu našķi – torti. Svētku organizatori atgādināja, ka tas nevarētu notikt bez Valsts Kultūrkapitāla fonda un citu atsaucīgu cilvēku atbalsta.


Radošas personības! Annele Slišāne (foto - no kreisās) festivālā atklāja pāris projekta “#100dečiLatvijai” stāstus. Zīmīgi, ka šobrīd ir gatavi 97 stāsti, un jau 2.oktobrī “Gorā” atklās visu 100 deķu izstādi. Pēc tam nedaudz vēlāk neizpaliks arī grāmatas atklāšanas svētki. Savukārt dzejniece Ilze Sperga (foto - no labās) klātesošos priecēja ar dzeju bērniem latgaliešu valodā. Viņa priecājās, ka var turpināt Antona Slišāna iesākto, kurš savulaik bija vienīgais dzejnieks, kas rakstīja dzeju bērniem latgaliešu valodā.


Beidzot atbrauca. “Ginc un Es” neslēpa, ka sen sapņoja apmeklēt un koncertēt Upītē: “Beidzot izdevās! Pēctecība - tas ir spēks, kas ļaus Latgalei pastāvēt ilgi jo ilgi.”


Veltījums māmiņai. Upītes folkloras kopa savu uzstāšanos veltīja ne tikai Antonam Slišānam, bet arī viņa otrajai pusītei Irēnai.


Bez dejām neiztikt. Ikvienā pasākumā Upītē, tostarp festivālā, dejas ir svētku neatņemama sastāvdaļa.


Jauks pārsteigums. Dzejniece Ineta Atpile-Jugane savā dzejā stāstīja ne tikai par pirkstiņiem, bet arī mudināja sakutināt blakussēdētājus. Tāpat viņa pavēstīja labu ziņu, ka nākamgad izdos dzejoļu grāmatiņu bērniem.


“Rikši”. Jāsecina, ka festivālā pārsteigums sekoja pārsteigumam. Arī grupas “Rikši” mūziķi neslēpa savus nākotnes plānus. “Nākamgad izdosim nelielu aplīti ar caurumiņu vidū, kur būs apkopotas mūsu dziesmas,” atklāja viņi.


Īpašais viesis. Izrādās, aktrises Zanes Jančevskas dzimtās saknes atrodamas arī mūspusē, jo no Latgales nācis viņas tēvs. Aktrise klātesošajiem pavēstīja dažādus pamācošus stāstus. Piemēram, kāds vīrs, kurš gribējis izšķirties no sievas, mācītājam kā šķiršanās iemeslu minējis, ka sieva ir stulba. “Kā tik gudrs vīrs varēja apņemt stulbu sievu?” brīnījies garīdznieks.


Mūzika visām gaumēm. “Upītes Uobeļduorzs” pulcēja dažādas grupas kā, piemēram, “Dabasu Durovys”, “Rikši”, “Trikmīņs”, “Unknown Artist” un citas, tādējādi ar savu dažādību radot īpašu auru un enerģiju. Foto – uzstājas “Latgalīšu Reps”.

“Stipro skrējienā” Balkanos pārsteidz Jāņi

 

1.septembrī Šķilbēnu pagasta Balkanos pulcējās 23 sportisti, lai pirmo reizi startētu “Stipro skrējienā”. Galvenais tiesnesis Pēteris Vancāns stundu pirms sacensībām neslēpa uztraukumu, jo, pirmkārt, neiespējami prognozēt, cik sportisti ieradīsies. Otrkārt, pirmo reizi nācās izveidot “Stipro skrējiena” trasi, tāpēc viņš neslēpa bažas, vai viss izdosies, kā iecerēts. “Pēc skrējiena vērtēsim pieļautās kļūdas,” viņš sprieda.


Sagatavo kausus. Pēteris Vancāns pastāstīja, ka iniciatīvu noorganizēt “Stipro skrējienu” rosināja paši sportisti, kuri regulāri startē Balkanu apļos: “Diemžēl šādas sacensības nekad neesmu ne organizējis, ne tajās piedalījies. Tomēr kopā ar Arti Loginu četru stundu laikā trasi izveidojām, un, manuprāt, tā būs diezgan sarežģīta. Neizpaliks kalni, kur, visticamāk, būs nevis jāskrien, bet jārāpo. Tāpat būs jāšķērso divi dīķi, izcirtums, aizaugušas pļavas, kā arī jāpārvar dažādi šķēršļi.” Jau pēc sacensībām galvenais tiesnesis izdarīja dažus pirmos secinājumus, piemēram, ka nākamgad sportistiem jāsarūpē lielākas mokas. “Domāsim par kilometrāžu, kā arī pārbaudījumiem, kur nepieciešams roku spēks,” viņš atklāja.


Skrien pa riepām. Gunita Šakina (savā vecuma grupā izcīnīja 2.vietu) pēc “Stipro skrējiena” neslēpa, ka izjūtas ir lieliskas. Visgrūtāk, kā viņa atzina, bijis pārvarēt izcirtumu.


Startē pat ģimenes. Balkanos savus spēkus pārbaudīja arī ģimenes, tostarp Razminoviči no Rekovas. Dagnija Razminoviča smēja, ka “Stipro skrējienā” iemanījās pat apmaldīties.  


Uz priekšu! “Stipro skrējienā” devās 23 sportisti gan no mūspuses, gan kaimiņnovadiem.  


Caur dubļiem un ūdeni. Sportisti pēc sacensībām neslēpa, ka ūdens šķēršļu pārvarēšana nebija viegls pārbaudījums: “Labi, ka dīķi bija trases beigās, nevis sākumā, jo piecus kilometrus pārvarēt tad būtu daudz grūtāk.”


Kad priekšā traktora piekabe. Sacensību galvenais tiesnesis parūpējās, lai pārbaudījumi būtu savdabīgi un interesanti. Piemēram, uz trasi atdzina pat savu traktoru un piekabi. Sportistus tas neizbiedēja, jo viņi veiksmīgi pārvarēja it visus pārbaudījumus.


Bez viņa nevar tik un tā! Visās sacensībās, kas notiek Balkanos, par sevi vienmēr atgādina rugājietis Jāzeps Saidāns. Sportisti viņu mīļi sauc par starteri, jo tieši viņa uzspridzinātais balons ir kā signāls uzsākt sacensības.


Finišē tēvs ar dēlu sekunde sekundē. Sentis Strumpe ar tēti Aināru kopā pārvarēja visus šķēršļus, tostarp izlīšanu zem traktora. Viņi sprieda, ka nākamgad trasi vajadzētu skaidrāk iezīmēt, jo bijuši posmi, kad varējis pat nomaldīties.


Dzelzs šķērslis. Andžejs Krakops ar mammu Intu trasi pabeidza kopā.


Uz goda pjedestāla - Jāņi. Interesanti, ka vīriešu vecuma grupā no 19 līdz 39 gadiem uz goda pjedestāla kāpa trīs Jāņi: Circens, Ļubka un Igaunis. “Joņi ir spēks,” lepojās Jānis no Salnavas, kurš izcīnīja zelta medaļu.

Svētki Upītē noslēdzas ar izrādi

 

Pagājušās nedēļas nogalē Upītē valdīja jestrs noskaņojums. Kā nu ne, ja Upītes svētku organizatori, pateicoties VKKF atbalstītajam projektam “Latvijas Nacionālā teātra un Dirty Deal Teatro viesizrādes Upītē”, sarūpēja dažādas aktivitātes dažādām gaumēm.
Nemateriālā kultūras mantojuma centra “Upīte” vadītājs Andris Slišāns taujāts, kā izdodas mobilizēt apkārtnes ļaudis, kā arī ciemiņus no kaimiņnovadiem uz trīs dienu ilgām aktivitātēm, atsmaidīja paskaidrojot, ka patiesībā svētki ilguši pat četras dienas: “Savulaik Upītes svētku svinēšanu iesākām ar vienas dienas pasākumiem. Vēlāk paši brīnījāmies, ka tie pārauga uz divām dienām, bet pērn - pat uz nedēļu. Šogad plānojām trīs dienas, bet sanāca četras, jo ceturtdien paši jaunieši sev noorganizēja ballīti. Piektdien 11 komandas startēja “Styprūs skriejīnā”; sestdien bērni noskatījās “Dirty Deal Teatro” izrādi “Kā saule gadījās”, kā arī piedalījās radošajās darbnīcās, sportoja piepūšamajās atrakcijās un nakts trasītē (šogad nakts trasīte pārsteidza ar lielu lietu, pērkonu un zibeni, bet drosmīgākie nenobijās un izbaudīja gājienu, kura tēma bija “Nakts trasīte īt gostūs”, tostarp apciemojot zemnieku saimniecību “Kotiņi”), bet svētdien ikviens interesents varēja noskatīties Latvijas Nacionālā teātra izrādi. Kas motivē neapstāties? Nekā nebūs, ja nekustēsimies paši!”

Trasē dodas pirmie. “Styprūs skriejīnā Upīte 2018” pirmā devās komanda “Kuorsova”, kurā startēja Kristiāna Lukašova, Jolanta Probuka, Ardis Rudzīts un Ivo Burmeistars. Kārsavieši, tāpat kā citas komandas, neslēpa, ka cer uz pirmo vietu. Viņi, sasieti pāros, gan skrēja, gan dzēra ūdeni. “Bet kur ir tualete?” smēja ciemiņi.

Kad kauliņi lido pa gaisu. Interesants un savdabīgs izrādījās pārbaudījums, kad katrai komandai nācās izspēlēt divas dambretes partijas ar Upītes kultūrvēstures muzeja vadītāju Ligitu Spridzāni. Kauliņus šajā spēlē aizstāja maisi. Komanda “DOMS” (foto) jeb Dominiks Slišāns, Osvalds Roze, Mareks Supe un Salvis Logins pārliecinoši pelnīja uzvaras punktus.

Lej ūdeni. “Indīgās čūskas” jeb Viktorija Supe no Rekovas, Agija Grantiņa no Upītes, Alīna Kalacka no Šķilbaniem un Daniels Supe no Rekovas apliecināja, ka veiksmīgi lej ūdeni šo vārdu vistiešākajā nozīmē.

Dodas piedzīvojumu braucienā. Upītes svētku dalībnieku kopbilde pie sienu ruļļu vilciena pirms “Stipro skrējiena”.

Siena ruļļi kā šķēršļi. Sacensību organizatori šķēršļu joslas izveidē izmantoja siena ruļļus. “Turbo gliemeži” no Balviem (foto) vēlāk atzina, ka tamlīdzīgs piedzīvojums ilgi paliks atmiņā. Balveniešu komandā startēja Diāna Gergenredere, Skaidrīte Bankova, Rolands Kalniņš un Edmunds Strupkovs.

Kas šauj visprecīzāk? Komandas “Upītes reindžeri” pārstāvis Nauris Matisāns lepojās, ka viņu komandai nosaukumu izdomājis tētis. Savukārt Aivita Šolina (foto), veiksmīgi šaujot, apliecināja, ka ir visīstākā reindžere.

Pārbaudījums ar sup dēli. “Pučis” (foto) neslēpa smieklus, kad devās pārbaudījumā ar sup dēļiem. Tiesa, pavisam drīz nācās izpeldēties Annai Daņilovai, kura Rainai Vasiļjevai, Katei Slišānei un Intai Vizulei atklāja, ka, pirmkārt, nekad ar sup dēli nav braukusi, otrkārt, arī peldēt neprot.

Radošajās darbnīcās. Bērni radošajās darbnīcās varēja aust lupatu saulītes, apgleznot stikla burciņas, veidojot svečturus, iemēģināt rokas, darbojoties ar 3D printeriem, kā arī uzcept uz ugunskura puļķu maizes, kopīgi veidot no koka uzrakstu UPĪTE, nogrimēt seju un uz rokām uzzīmēt hennas zīmējumu. Visjautrākā un skaļākā aktivitāte notika piepūšamajās atrakcijās, kuras izbaudīja ne tikai mazie, bet visi, kas atnāca.

“Dirty Deal Teatro”. Izrādē “Kā saule gadījās” aktieri kopā ar mazākajiem izrādes apmeklētājiem samīcīja garšīgu un smaržīgu cepumu mīklu, izspēlējot dažādas latviešu teikas par to, kā radusies pasaule. Bērni beigās izcepa garšīgus cepumus, ar kuriem cienāja gan savus vecākus, gan māsas, gan brāļus un, protams, paši arī nogaršoja.

Sadarbība turpināsies. Latvijas Nacionālā teātra direktors Jānis Vimba, arī šīs izrādes režisors, pateicās skatītājiem un apliecināja, ka Upītes un Nacionālā teātra sadarbība nebeigsies. Izrāde “ART” par labāko draugu attiecībām nevienu izrādes apmeklētāju neatstāja vienaldzīgu. Apmeklētāju bija daudz, jo zālē izvietoto krēslu pietrūka, nācās meklēt papildvietas gan uz taburetēm, gan pufiem, gan spilveniem.

 

Svētki pagastā ar pilsētas nosaukumu

Mūspusē gandrīz katrā nedēļas nogalē kādā no pagastiem pulcējas vietējie ļaudis, lai kopā jauki pavadītu laiku pagasta vai sporta svētkos. Aizvadītās nedēļas nogalē pēc divu gadu pārtraukuma lielais sports virmoja Balvu pagastā. Sporta darba organizators Kaspars Usāns sestdienas rītā prognozēja, ka atsaucība neizpaliks. Viņš nekļūdījās, jo sporta aktivitātes ieilga par gandrīz trīs stundām ilgāk, nekā bija plānots. Savukārt pagasta pārvaldnieks Andris Ķerāns zināja teikt, ka sporta dienas pasākumos piedalījās gandrīz simts cilvēki.


Startē pirmie. Veloorientēšanās sacensības sākās rīta pusē, kurās diemžēl startēja tikai divas komandas. Uzvarēja puišu komanda “Trīs ļosiki” (Dairis Vaitnieks, Renārs Jefimovs un Dagnis Laizāns), kurus nespēja apturēt pat pārsprāgusī riepa.

Pie zupas katla. Sporta dienas apmeklētāji vienprātīgi atzina, ka šogad par ēšanu bija īpaši padomāts, turklāt neizpalika ne zupa, ne sautējums, ne citi gardumi. Aivars Irbītis (foto) atklāja, ka zupā izmantots pat pašu nomedītais buciņš. Zīmīgi, ka mednieku tematika neizpalika ne uz soļa gan pārnestā, gan tiešā nozīmē. Piemēram, pagasta pārvaldnieks spriežot, kā Saeimā ievēlēt pareizos cilvēkus, noteica: “Šai zupiņai recepti grūti atrast.”

Kurš šauj vislabāk? Šaušanas sacensību tiesnesis Aldris Ķerāns (foto) taujāts, kas, viņaprāt, pagastā šauj visprecīzāk, atjokoja, ka viņš. Tiesa, pirmo vietu izcīnīja Solvita Kozlovska un Kaspars Usāns.

Jubilārs. Māris Žugs sestdien atzīmēja 19.dzimšanas dienu. Viņš uzsvēra, ka vajadzētu vairāk organizēt pasākumus, kur kopā satiekas pagasta ļaudis. Pavisam drīz Māris dosies uz Rīgu, kur uzsāks mācības RTU 1.kursā, turklāt budžeta grupā.

Paceļ kluba karogu. Mednieku kluba “Bebrītis” vadītājs Māris Kozlovskis, lūgts atklāt, kāda, viņaprāt, bijusi šī gada medību sezonas veiksme, atzina, ka tā ir mednieku spēja saliedēties: “Beidzot mēs saņēmāmies un piedalījāmies mednieku festivālā jeb Minhauzena svētkos Lejasciemā.” Turp “Bebrītis” brauca ar savu jauno karogu.

Mamma saslapina dēliņu. Pārbaudījums, kas saucās “Ūdens- bumbu sapieri”, raisīja pozitīvas emocijas un smieklus. Piemēram, Sanitas Galkinas (foto) mestais balons, kas bija pildīts ar ūdeni, saplīsa četrgadīgā dēliņa Tomiņa rokās.

Aklā orientēšanās. Aldis Pokulis ar interesi vēroja, kā dažādos pārbaudījumos startē viņa mazbērni, kuri dzīvo Īrijā. “Kevins (foto) un Marks latviešu valodu saprot, bet nerunā,” neslēpa vectēvs.

Sanāk labi. Laura Līdaciņa pierādīja, ka spēj izkārt veļu pat ar cimdiem rokās.

Pat ar rokām airē. Pirmā stafetē devās komanda “AEA” (foto) jeb Edgars Plutovs, Aigars un Ainis Ķerāni. Viņi pierādīja, ka laivu uz priekšu var virzīt ne tikai ar airiem.

Izstāde pie ezera. MMK “Bebrītis” parūpējās ne tikai par sportiskām aktivitātēm un gardu zupu, bet arī par iespēju ezeriņa krastā apskatīt medību trofeju izstādi. Marika Jefimova (foto), apskatot nagus un ragus, neslēpa, ka žēl zvēriņu.

Kad mednieki joko... Medību stafetes vadītājs Māris Kozlovskis komandu “NDK” pārsauca par “NKVD”. Ieva Zujāne, Guntis Dārziņš un Vineta Kamaldiņa (foto) par to tikai nosmēja paskaidrojot, ka tomēr viņi ir nevis “NKVD”, bet “NDK” jeb “NauDasKalns”.

Pārvar šķēršļus. Balveniete Daira Krampuža jau vairāk nekā trīs gadus dzīvo Anglijā. Viņa jauniešus mudina cīnīties līdz pēdējam, bet palikt Latvijā. Tiesa, pati viņa dzimtenē pagaidām neplāno atgriezties. Interesanti, ka Daira sestdien, neskatoties uz 23.dzimšanas dienu, aktīvi sportoja.

Žiperīgākā pagasta meitene. Skaļas ovācijas un jautrība valdīja dāmu stafetē, kurā, kā paskaidroja sacensību vadītājs M.Kozlovskis, jānoskaidro pagasta žiperīgākā meitene. Tā izrādījās Līna Leišavniece, kura apbalvošanas ceremonijā tiesnešiem palīdzēja izlozēt (foto) trīs laimīgos, kuri saņēma pārsteiguma balvas.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.