1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

Apjomīgākais investīciju līgums un citas uzvaras: Latgales SEZ apkopo gada rezultātus

2022.gads Latgales speciālajai ekonomiskajai zonai (Latgales SEZ) ir kļuvis par veiksmīgāko investīciju piesaistes ziņā – 9.novembrī tika parakstīts apjomīgs ieguldījumu līgums ar SIA “Light Guide Optics International” 24,3 milj. eiro apmērā un ar SIA “Pulsar Optics” gandrīz 1,7 milj. eiro apmērā.

“Tas ir vēsturiski nozīmīgs attīstības rādītājs,” saka Latgales SEZ pārvaldniece un Latgales plānošanas reģiona Administrācijas vadītāja Iveta Maļina-Tabūne. “Jaudīgi investīciju projekti apliecina, ka lielie augsto tehnoloģiju uzņēmumi arvien vairāk uzticas Latgales reģiona un Latgales SEZ attīstības potenciālam.”
Tajā pašā dienā par vērienīgu gada noslēguma pasākumu kļuva Latgales plānošanas reģiona (LPR) rīkotā “Latgales diena 2022”, kurā tika apbalvoti konkursa “Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2022” laureāti. Zīmīgi, ka šajos svētkos tika apbalvoti jau pieminētie Latgales SEZ uzņēmumi – SIA “Light Guide Optics International” un SIA “Pulsar Optics”.

“Gada speciālās ekonomiskās zonas uzņēmums Latgalē” un jauns investīciju līgums par 24,3 milj. eiro
Līvānu uzņēmums SIA “Light Guide Optics International” saņēma galveno balvu nominācijā “Gada speciālās ekonomiskās zonas uzņēmums Latgalē”. Kopš 2004.gada uzņēmums nodarbojas ar optisko šķiedru, optisko šķiedru izstrādājumu un mehānisko komponentu ražošanu.
SIA “Light Guide Optics International” pievienojās Latgales SEZ 2018.gadā. Uzņēmums īstenojis četrus investīciju projektus, kuru rezultātā radītas vairāk nekā 80 jaunas darbavietas. Kopējais investīciju apjoms pārsniedz 12 milj. eiro.
Jaunā investīciju projekta “Medicīnas kūļu iecirkņa ražošanas jaudu palielināšana” laikā uzņēmums līdz 2025.gada 30.decembrim investēs vairāk nekā 24 milj. eiro ražošanas attīstībā.
“Pieprasījums pēc uzņēmuma ražotajiem medicīnas kūļiem – katetriem – ir vairākkārtīgi pieaudzis kopš to ražošanas uzsākšanas 2019.gadā. Arī turpmākajos gados tiek prognozēts straujš pieprasījuma pieaugums, jo arvien vairāk asinsvadu ārstniecības procedūras tiek veiktas ar šo jauno tehnoloģiju tās labo rezultātu dēļ,” stāsta uzņēmuma vadītājs Daumants Pfafrods. Šī projekta laikā tiks radītas vēl vismaz 20 jaunas darbavietas.

“Gada sociāli atbildīgs uzņēmums” un jauns projekts gandrīz 1,7 milj. eiro apmērā
Nozīmīgu balvu Latgales reģiona uzņēmumu vidū ieguva arī SIA “Pulsar Optics” nominācijā “Sociāli atbildīgs uzņēmums 2022”.
SIA “Pulsar Optics” ir Lietuvas augsto tehnoloģiju uzņēmuma “Yukon Advanced Optics Worldwide” meitas uzņēmums, kas Daugavpilī strādā kopš 2021.gada un jau nodarbina gandrīz 200 cilvēkus. Uzņēmums ir celmlauzis civilo termovizoru ražošanā, tā produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 70 valstīm visā pasaulē.
LPR Attīstības padomes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs, uzrunājot “Latgales dienas” skatītājus, atzina: “Šobrīd pasaulē ir situācija, kad mums jābūt vienotiem, un tie cilvēki, kurus mēs godinām, ir spējuši to pierādīt. Šī uzņēmuma pamatā ir ne tikai bizness, darbavietas un eksports, bet arī skaidri noteikta vērtību sistēma.” Lielu uzmanību uzņēmums pievērš darbinieku apmācībai, kā arī viņu pilnvērtīgai un kvalitatīvai atpūtai. Uzņēmums aktīvi iesaistās arī sabiedriski nozīmīgos un sociālos projektos, Covid-19 pandēmijas laikā Daugavpils reģionālajai slimnīcai uzdāvināja 41 jaunu funkcionālo medicīnisko gultu, bet novembra sākumā ziedoja 150 000 eiro ukraiņu bēgļu atbalstam Latvijā.
SIA “Pulsar Optics” pievienojās Latgales SEZ 2022.gadā. Divu investīciju projektu ietvaros uzņēmums ražošanas attīstībā investēja aptuveni 5 milj. eiro, Daugavpilī radot 112 jaunas darbavietas.
Trešais investīciju projekts “Metālapstrādes iecirkņa izveidošana ražošanas vajadzībām Višķu 21F, Daugavpilī” gandrīz 1,7 milj. eiro apmērā tiks īstenots līdz 2023.gada beigām. “Viens no uzņēmuma attīstības mērķiem ir pilna cikla ražošanas nodrošināšana Latvijā, Daugavpilī. Ieguldījumu projekts ir kārtējais solis šī attīstības uzdevuma sasniegšanai ar mērķi palielināt uzņēmuma ražošanas, pārdošanas un eksporta apjomus. Jaunā ieguldījumu projekta īstenošanas rezultātā tiek plānots izveidot vismaz 50 jaunas darbavietas. Kopumā, realizējot trīs ieguldījumu projektus, uzņēmums plāno veikt investīcijas ap 6,5 milj. eiro apmērā,” norāda SIA “Pulsar Optics” valdes priekšsēdētājs Viktors Smirnovs.
Latgales SEZ uzraudzības komisijas priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis atzīmē, ka abi uzņēmumi ir akīvi un uzticami partneri, kuri sniedz būtisku ieguldījumu Latgales reģiona attīstībā: “Šo uzņēmumu virzītājspēks palīdzēs arī citiem uzņēmumiem reģionā, parādot, ka kopā mēs varam patiešām daudz.”

Par Latgales SEZ
Latgales SEZ tika izveidota LPR ietvaros 2017.gadā un šobrīd ir kļuvusi par vienu no galvenajiem instrumentiem uzņēmējdarbības atbalstam reģionā. Investējot savā attīstībā, uzņēmums var saņemt 80% atlaidi ienākuma nodoklim un līdz pat 100% atlaidi nekustamā īpašuma nodoklim. Tā, piemēram, SIA “Light Guide Optics International”, pateicoties sadarbībai ar Latgales SEZ, nodokļu atlaižu veidā varēs saņemt aptuveni 17,5 milj. eiro!
Par Latgales SEZ efektivitāti liecina skaitļi: kopš darbības uzsākšanas par investīcijām Latgales SEZ teritorijā ir noslēgti 50 investīciju līgumi 61,39 milj. eiro ieguldījumu apmērā, paredzot izveidot vismaz 473 jaunas darbavietas. LSEZ teritorijā ir iekļauti 89,84 ha platības, realizēti 28 projekti un kopā jau izveidotas 246 jaunas darbavietas.
“Šī brīža ģeopolitiskā situācija ir ietekmējusi ražošanas procesus visā pasaulē, tajā skaitā arī Latgales SEZ kapitālsabiedrību vidū. Tomēr vairāki uzņēmumi pārskatīja ražošanas procesus un pavēra iespējas jauniem investīciju projektiem! Šie uzņēmumi ir apliecinājums inovatīvai, uz uzņēmuma attīstību vērstai domāšanai, un mēs, Latgales SEZ pārvalde, esam priecīgi, ka vērojam šo kapitālsabiedrību izaugsmi speciālās ekonomiskās zonas radīto priekšrocību ietekmē,” uzsver Jānis Lāčplēsis, Latgales SEZ Uzraudzības komisijas priekšsēdētājs.
Papildus informācija: Latgales SEZ pārvaldnieka vietnieks Vladislavs Stankevičs, tālr. nr. 29511462.

Konkursa “Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2022” laureāti, LPR vadības pārstāvji un viesi.

SIA “Light Guide Optics International”, LPR un Latgales SEZ vadība, klātesot VARAM ministram Artūram Tomam Plešam apjomīgā investīciju līguma parakstīšanas dienā.

Balvu centrā atvērta jauna “Centrālās laboratorijas” filiāle

 

Balvu centrā, Brīvības ielā 57, nama pirmajā stāvā atvērta “Centrālās laboratorijas” Balvu filiāle. Savus klientus tā gaida ik darbdienu no pulksten 8.00 līdz 16.00.
Laboratorijas darbam atvēlētas vairākas mājīgas telpas. Uzgaidāmajā telpā var novilkt virsdrēbes un uzkavēties, līdz uz ekrāna parādās attiecīgais kārtas numuriņš, kas regulē apmeklētāju rindu. Pēc tam var nākt tālāk un tikties ar laipno medmāsu Agnesi. Viņa priecājas, ka apmeklētāji ir dažādi, un tas piešķir atšķirību arī katrai darbdienai. Nāk pensijas vecuma kundzītes, steidzīgākā solī durvis ver strādājošie cilvēki, bet reizi pa reizei ierodas arī pavisam maziņie. Zinot, ka mediķe ņems adatu un sekos dūriens, viens otrs mazliet satraucas, taču pēc tam saka paldies un pat uzsmaida. Kamēr raugās uz krāsaino televizora ekrānu (domāts tieši klientiem), medmāsa savu darbiņu jau paveikusi. Turklāt katrs mazais pacients pēc procedūras saņem diplomu par drosmi un konfektes. Medmāsa Agnese priecājas, dzirdot sev veltīto komplimentu, ka medmāsiņai viegla roka. Viņa jau skolas gados zinājusi, ka noteikti kļūs par mediķi un palīdzēs cilvēkiem. Agnese ir pabeigusi koledžu un uzsākusi pastāvīgā darba gaitas.
Pacienti nāk uz laboratoriju, lai nodotu analīzes dažādiem izmeklējumiem. Vairums nāk ar ārstu nosūtījumu, un lielākoties tās ir asins analīzes. Taču uz laboratoriju var nest arī zarnu vēža skrīninga analīzes un vēl citus izmeklējumus. Var nākt arī bez mediķu nosūtījuma un nodot analīzes, lai iegūtu informāciju par savu veselības stāvokli pēc paša vēlmes. Tas, protams, būs maksas pakalpojums. Medmāsa atklāj, ka patlaban izteikta top analīze ir D vitamīna noteikšana, kas maksā 7 eiro. Pacienti ir aicināti noformēt jauno lojalitātes karti “Veselība”, jo tās īpašniekiem D vitamīna līmeņa noteikšana līdz 31.decembrim ir par īpaši zemu cenu – 4,90 eiro, kā arī visiem analīžu komplektiem ir 5 eiro atlaide. Maksas analīzes lielākoties izvēlas cilvēki no ārzemēm, ja viņiem ir ierobežots uzturēšanās laiks un nav izdevies apmeklēt ārstu. Covid-19 testus laboratorija pagaidām neizmanto, un pacientiem ar aizdomām par inficēšanos ar šo vīrusu, iepriekš pierakstoties, jāgriežas analīžu nodošanas punktā pie Balvu slimnīcas. Tikai ļoti steidzamos gadījumos (pirms operācijas, ceļojuma vai tamlīdzīgi) analīzes Covid pārbaudei var nodot arī šajā laboratorijas filiālē, ko pēc tam nogādā tālāk.
Klienti parasti jautā, kur var saņemt analīžu rezultātus un kā tas izdarāms? Atbildes operatīvi pienāk uz viņu e-pasta adresi, ko atver pats adresāts un izlasa. Ja e-pastu nelieto, var nākt uz filiāli un lūgt papīra formātā izprintēt medmāsai. Bez tam katram klientam izsniedz arī svītru kodu, ar kura palīdzību analīzes var saņemt, izmantojot laboratorijas telpā uzstādīto iekārtu.

Gaiši un ērti. Centrālās laboratorijas Balvu filiāle klientus tagad sagaida skaisti iekārtotās telpās. Filiāle atrodas pilsētas centrā, un to ir ērti apmeklēt novada iedzīvotājiem, kuri Balvos iebrauc arī no tālienes.

Ikdienas darbs. Medmāsa Agnese Balvu filiālē  apkalpo arī centrifūgu, lai pēc tam nosūtītu asins paraugus tālākai analīžu veikšanai. Daļu analīžu veic Centrālās laboratorijas poliklīnikā Balvos, citas nosūta uz Rīgu.

 

Sagaida sesto saulrietu

Biedrības “Ritineitis” vadītāja Maruta Castrova pāris stundas pirms sestā brīvdabas koncerta “Mūzika saulrietam” apstiprināja, ka gaidāma saulaina diena. “Es to panākšu,” viņa jokoja. Jāsecina, ka neizpalika kārtīga lietusgāze, pēc kuras tik uz tā uzvarēja saulriets. Viņa priecājās, ka ezera krastā notiek dažādas aktivitātes, piebilstot: “Varenais mums ir labvēlīgs.”


Ciemiņi. Šogad svētku noskaņu veidoja mūziķu apvienība “Vintāža”.


Kā bez zivīm? Vineta Jurjāne, veidojot ar savu komandu radošu mākslas darbu, sprieda, ka ezera krastā noteikti vajadzīgas zivis. Viņa pavēstīja, ka labai saulrieta sagaidīšanai nepieciešama laba kompānija un labs vīns. “Mēs esam pelnrušķītes, mums pie sirds iet smalkie darbi,” piebilda kolēģīte Sanita.


Laba kompānija. Daina Mediniece ar savu komandu uzbūra jūgendstila ietvaru saulrietam. Spriežot par saulrieta sagaidīšanu, Daina uzsvēra, ka laba kompānija vienmēr sniedz labu noskaņu: “Mana sirds līksmo jau kopš piektdienas vakara, kad satikos ar savām mīļajām meitenēm. Pēdējo reizi mūsu kopdarbs – lieli gobelēni - pilsētā tapa 2008.gadā, kad Balvos sāku vadīt kursus.”


Gatavas palīdzēt nelaimē nonākušajiem. Latvijas Sarkanā Krusta brīvprātīgās Laila Ozoliņa un Līga Ančāne ikvienam interesentam stāstīja, ko darīt, ja notiek, piemēram, rokas apdegums. Atbildot uz provokatīvu jautājumu, kā rīkosies, ja pienāks kāds bravūrīgs jaunietis un lūgs nodemonstrēt mākslīgo elpināšanu, brīvprātīgās atsmēja, ka to prot darīt: “Kursi ir izieti – nu gulies!”  


Top podi. Keramiķe Elita Eglīte pavēstīja, ka izklaidēs publiku un vienlaikus radīs mākslas darbus.


Divos gados iemācās valodu. Stīvs Ribeiro no Kanādas raiti runāja latviešu valodā, atzīstot,- ja ļoti vēlas, tad valodu var apgūt 2-3 gadu laikā: “Ir forši, ja, dzīvojot šeit, varu komunicēt ar iedzīvotājiem.” Lūgts atklāt, kas Latvijai un Kanādai ir kopīgs, Stīvs atgādināja, ka arī Kanādā hokejs ir populārs.


Inese Žuga. Bijusī balveniete “Vintāžā” spēlē vijoli.


Īpaša diena. Arī Jānis Ločmelis pielika savu roku ezera krasta labiekārtošanā, sametinot speciālu arku. Viņš atklāja, ka 21.augusts ir diena, bez kuras nebūtu bijis viņa: “1971.gada 21.augustā apprecējās vecāki. Ar mammu jau apmeklējām tēva kapiņu.” 


Trombons, vokāls. “Vintāžas” mūziķis Gatis Supe lepojās, ka ir bijušais balvenietis: “Pirmo reizi spēlēšu uz ezera, turklāt vietā, kur savulaik dzīvoju un mācījos.” 


Zīmē saulrietu. Māksliniece Olga Reče mudināja zīmēt saulrietu, aicinot ikvienu pievienoties gleznotāju pulciņam: “Vajag jaunas asinis - mūsu pulciņš ir nedaudz sarucis, jo gandrīz divus gadus nestrādājām.” Viņa balveniešus mudina būt drosmīgiem, interesantiem un radošiem.

Dzimšanas dienu svin Izgudrotāju ciemā

Sestdien īpaša diena izvērtās astoņiem piecgadniekiem, kurus sumināja Bērnības svētkos Rugājos. “Vai dieniņ, pie visām Jāka mušām, pie tēvoča Klausa kofera, svētki jau sākušies! Ak, dieniņ, esmu aizkavējusies,” pavēstīja Lote, kura, kā jau Izgudrotāju ciemā pieklājas, jubilārus kopā ar krusttēviem un krustmātēm aicināja izgatavot burbuļu mašīnu un doties lielajā bikšu gājienā. 

Kristīne Briede. Meitenīte ar ģimeni uz svētkiem ieradās viena no pirmajām. “Kas šodien te būs? Forši,” žurnālistam paskaidroja Kristīne.

“Palaidiet pieneņpūku vējā!” Balvu novada domes priekšsēdētāja vietniece Sandra Kapteine (foto - no labās), uzrunājot klātesošos, uzsvēra, ka rugājieši svin sirsnīgākos un mīļākos svētkus: “Baudiet katru mirkli, katru minūti – tveriet taureņus pļavā, atrodiet smaržīgāko un skaistāko ziedu, palaidiet pieneņpūku vējā!”

Kerija Šmagre. Interesanti, vai Kerijas krustmāte Signe Šīriņa un krusttēvs Normunds Šmagris bija pārsteigti, uzzinot, ka krustmeitiņa par nākotnes profesiju izvēlējusies nagu krāsošanu?  

Regnārs Šadurskis. Krustmāte Endija Masa no Rīgas un krusttēvs Nauris Kadakovskis no Rugājiem lepojas ar topošo ugunsdzēsēju Regnāru.

Pasaku varoņi. Bērnus pasākumā priecēja kaķis Bruno, zaķis Alberts un Lote (foto - vidū).

“Mana omīte ir Gunta”. Piecgadniece Elizabete Čoiča no Siguldas taujāta, kā jūtas Rugājos, lepni pavēstīja, ka viņas omīte ir Gunta Grigāne. Savukārt meitenītes vecāki Arnita un Andris Čoiči sprieda, ka nu meita ir liela. “Tagad būs vēl vairāk jāmācās,” piebilda viņi.

Kopā ar krustmāti. Katrīnas Anckinas krustmāte Daina Kaupere-Plaude no Rīgas ir pārliecināta, ka krustmātes pienākumi ir tādi paši kā mammai.

Izšūpo krustdēlu. Spodris Sīlis atzina, ka ir paklausīgs Nika Baburina krusttēvs. Interesanti, ka puika sapņo kļūt par ūdenslīdēju.

Elza Indrika. Krusttēvs Sergejs Jasinskis un krustmāte Mairita Romanovska arī turpmāk solīja piepildīt visas Elzas vēlmes.

Būs ugunsdzēsējs. Mārtiņš Nesterovs aktīvi iesaistījās visās aktivitātēs, tostarp vingroja (foto). Krustmāte Sabīne Jansone un krusttēvs Osvalds Tūminš no Liepariem ir apņēmības pilni krustdēlam palīdzēt izaugt lielam un stipram.

Atdod parādus izcilniekiem

Pagājušajā nedēļā Balvu Kultūras un atpūtas centrā nu jau bijušais novada domes priekšsēdētājs Aigars Pušpurs sumināja mūspuses izcilniekus, kuri dažādu iemeslu dēļ nebija saņēmuši viņiem piešķirtos apbalvojumus. Zīmīgi, ka svētku mirkli uzbūra viesmākslinieku duets Ieva Sutugova un Jānis Moisejs. Balvu novada Atzinības rakstus saņēma deviņi darbarūķi, kā arī neizpalika vēl divas balvas.


Jānis Kuļšs. Uzņēmējam bijušais novada vadītājs Atzinības rakstu pasniedza par nozīmīgu ieguldījumu uzņēmējdarbības attīstībā Balvu novadā.

Irēna Leišavniece. Mūsu bērnu audzinātāju sumināja par ilggadēju, profesionālu un radošu darbu pirmsskolas izglītības iestādē "Sienāzītis".

Guntra Ozoliņa. Atzinības rakstu saņēma par profesionālu, atbildīgu un godprātīgu darbu uzņēmumā SIA “SENDA Dz” un rūpēm par mazo balveniešu pareizu uzturu.

Priecē dziedātāji. Viesmākslinieku duets Ieva Sutugova un Jānis Moisejs izcilniekus ne tikai iepriecināja ar skaistām dziesmām, bet arī aicināja būt aktīviem. Piemēram, iemācīties dažādus aplausu veidus.

Dominiks Svarinskis. Svinīgajā pasākumā ilggadējais pedagogs ieradās kopā ar mazmeitiņu Austru no Rīgas, kura no sirds priecājās, ka vectēvam piešķirts Atzinības raksts par mūža ieguldījumu pedagoģiskajā un vadības darbā, par augtu profesionalitāti skolas izaugsmes veicināšanā.

Vija Tūmiņa. Pārtikas tirdzniecības un ēdināšanas uzņēmums “Senda Dz” patiesi var lepoties ar čakliem darbiniekiem, tostarp Viju, kuru apbalvoja par profesionālu, atbildīgu un godprātīgu darbu uzņēmumā SIA “SENDA Dz” un savu zināšanu nodošanu jaunajiem darbiniekiem.

Ingus Zaharāns. Treneris vairākkārt ir saņēmis dažādus apbalvojumus. Tagad viņa īpašumā ir arī Atzinības raksts par audzēkņu izciliem panākumiem futbolā un Balvu novada atpazīstamības veicināšanu.

Uldis Sprudzāns. “Laiks restartam, lai dzīvot būtu interesanti,“ par Uldi rakstījām 28.jūnija laikrakstā. Viņš Atzinības rakstu saņēma par ilggadēju un profesionālu darbu Balvu novada pašvaldības aģentūrā “San-Tex” un nozīmīgu ieguldījumu Balvu pilsētvides veidošanā, labiekārtošanā un attīstībā.

Pēteris Annuškāns. Interesanti, ka Pēteris Atzinības rakstu saņēma Pēterdienā. “Šodien negrēko!“ pēc svinīgā svētku mirkļa viņam vēlēja Uldis Sprudzāns. Pats Pēteris atzina, ka vārdadienā viņam nekad nav bijusi iespēja pabūt koncertā. “Bija jauki,“ piebilda viņš. Un patiesi vārdadadienas gaviļnieks gavilēja – Pēteris Atzinības rakstu saņēma par ilgstošu darbu un ieguldījumu uzņēmējdarbības attīstībā Balvu novadā.

Ināra Kaņepe. Medicīnas darbinieci apbalvoja ar Atzinības rakstu par godprātīgu, nesavtīgu un profesionālu darbu medicīnas nozarē un nozīmīgu ieguldījumu Balvu novada iedzīvotāju veselības aprūpes nodrošināšanā.

Saņem Gada balvu uzņēmējdarbībā 2020. Uzņēmējs, SIA “Kiči RC” valdes loceklis Raimonds Celmiņš saņēma balvu “Gada lauksaimnieks“.

Inta neko nezina. Balvu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un IT nodaļas vadītājas Ilutas Mežules sagatavotajā preses relīzē par cildināmiem cilvēkiem izcēlās Izglītības un zinātnes ministrijas Atzinības raksts Intai Kaļvai par nozīmīgu ieguldījumu izglītības nozarē un izglītības sistēmas attīstībā ar piebildi: “Inta neko nezina! Noslēpums līdz rītvakaram.” Taujāta, kāds ir noskaņojums pēc apbalvojuma saņemšanas, Inta atklāja, ka par Atzinības rakstu zinājusi: “Tāpat tas ir patīkams pārsteigums. Viennozīmīgi darīts, kā arī ieceru, ir daudz. Ļoti ceru, ka jaunais mācību gads notiks klātienē. Nē, par to esmu 100% pārliecināta. Jūlijs un augusts ritēs 1.septembra gaidu zīmē, jo būs daudz un dažādu jautājumu, piemēram, par ventilāciju skolās, darba organizāciju un citām saimnieciskām lietām. Neapgūta vēl ir arī nometņu nauda. Vasara būs nemierīga – negulēsim jūrmalā un neskaitīsim zvaigznes. Izglītības ļaudīm miera nebūs. Kad apstāsimies? Nekad! Jāapbēdina tie, kuri saka, ka man ir diploms kabatā un tagad varu līdz pensijai dzīvot. Nebūs tāda vairs nekad un nevienā profesijā. Ir jāpieņem izaicinājums mūža garumā. Diploms kabatā ir tikai sākums lielām mācībām”.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.