1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Georgs, Jurģis, Juris

Rakstos

Afiša ar 26.februāri (2022.g.)

Balvu Novada muzejā
Ekspozīcija par Latgales partizānu pulku papildināta ar I.Brants porcelāna šķīvju komplektu “Ak, Latvija, kur tavi dēli…” un skatāma līdz 5.martam.

Balvu Kultūras un atpūtas centrā
Izstāde: gleznošanas studijas “OLĪVES” dalībnieku darbu izstāde “OLĪVJU RAŽA”.
Rokdarbnieču pulciņa “mežģis” 25 darba gadu jubilejas izstāde “ikdienas dzīvi sudrabā vērst!”.
5.martā plkst. 16.00 KINO. “Zirnekļcilvēks”. “Mājupceļa nav”. Ieejas maksa bērniem – EUR 3, pieaugušajiem – EUR 5. Biļetes iepriekšpārdošanā Balvu Kultūras un atpūtas centrā.
6.martā plkst. 16.00 koncerts “Uz eņģeļa spārna”. Veltījums mākslas maģistrei, kordiriģentei, ilggadējai Gulbenes mūzikas skolas direktorei, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalierei Austrai Veikšānei. Ieeja koncertā brīva.

Balvu Centrālajā bibliotēkā
Balvu Mākslas skolas kolektīva izstāde KOPĀ “ATELPA” atklāšana. Skatāma līdz 28.februārim.

Bērzpilī
Līdz 28.februārim (darba dienās) saietu namā vitrīnizstāde – pārdošana “Solvitas Kubakas-Hlebnajas adījumi”.
12.martā plkst. 14.00 Bērzpils pamatskolas sporta hallē koncerts pavasara svētkos. Muzicē Kaspars Markševics. Vairāku dziesmu teksta autore ir novadniece - dzejniece Ineta Atpile-Jugane. Koncerta laikā sumināsim vēstuļu konkursa “Radošā sieviete – Bērzpils pagasta lepnums” nominantes. Nominantei un viņas pieteicējam – katram ielūgums divām personām uz koncertu. Ieejas maksa iepriekšpārdošanā – EUR 3. Koncerta dienā – EUR 5. Biļetes var iegādāties no 1.marta Bērzpils saietu namā pie A.Krivišas, mob. 27872031, darba dienās no plkst. 10.00 līdz 14.00. Publicitātes nolūkos koncerta laikā var tikt filmēts un fotografēts. Koncerts notiks, ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus sakarā ar “Covid-19”.

Baltinavā
Baltinavas muzejā līdz 28.februārim izstāde “Reiz bija...”. Izstādes apmeklētājiem iespēja izspēlēt erudīcijas spēli un nopelnīt balvu.
6.martā plkst. 10.00 Sieviešu dienas fotorallijs. Reģistrācija no plkst. 9.30 pie kultūras nama. Izbraukšana no plkst. 10.00. Komandā 2-5 dalībnieces. Distances garums līdz 50 km. Iepriekšēja pieteikšanās (obligāta) līdz 1.martam, tālr. 26571774.
19.martā plkst. 16.00 kultūras namā latviešu komiķa Maksima Trivaškeviča stand-up komēdija. Ieejas maksa – EUR 3.
Līdz 1.aprīlim ceturtdienās plkst. 18.00 kultūras namā notiks Baltinavas pagasta Zoles turnīrs. Dalībniekiem jāuzrāda Covid -19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāti, kā arī telpās jāizmanto medicīniskās  sejas maskas vai FFP2 respiratori. Sīkāka informācija pa tālr. 26239828 (Andris), 26571774 (Inta).

Briežuciemā
12.martā plkst. 20.00 tautas nama pašdarbnieku pavasarīgs koncerts ar teātra spēlēšanu, dziesmām un dančiem. Konkurss un modes skate. Tērpu parādē aicināti piedalīties visi. Uzvelc savu jaunības dienu kleitu vai tērpu no vecmāmiņas pūra lādes, izgatavo savu netradicionālo tērpu vai parādi citiem kādu ekstravagantu vai mīļu aksesuāru. Tērpus ieteicams pieteikt līdz 9.martam.

Tilžā
27.februārī plkst. 12.00 Tilžas kultūras un vēstures nama dārzā “Gaidīsim pavasari kopā!”. Meteņiem tradicionālākās un mazāk populārās aktivitātēs ar mums kopā būs folkloras kopa “Saime”, ansamblis “Razdoļje” un etnogrāfiskais ansamblis “Sagša”. Saģērbies atbilstoši laika apstākļiem, paaicini draugus un atnāc padziedāt, padancot un piedalīties jautrās aktivitātēs svaigā gaisā. Visi kopā cepsim saules simbolus – pankūkas. Ja vēlēsies arī tēju, tad krūzīte gan jāpaņem sava. Nesēdi mājās! Nāc un piedalies!
Līdz 8.martam Tilžas pagastmājas 2.stāvā izstāde “Rotaļu draugi”. Evitas Zālītes pašdarinātās lelles, Balvu Novada muzeja lāču kolekcija, Tilžas bērnudārza bērnu zīmējumi. Nāc, aplūko un saņemsi daudz mīļuma! Iepriekš gan savlaikus piezvani pa tālr. 27870251, vienosimies par laiku un drošu apmeklējumu. Arī svētdienās iespējams apmeklējums no plkst. 16.00 līdz 17.00, ja par to informēsi līdz plkst. 15.00. Apmeklējuma laikā tiks fotografēts izstādes publicitātei.
6.martā plkst. 13.00 kultūras un vēstures namā mazliet dzejas, dziesmu, joku un nopietnības Māra un Dāvja Lāpānu 8.marta muzikālajā sveicienā dāmām “Bez jums jau nevar tik un tā”. Ieejas biļetes cena EUR 2 (var iegādāties iepriekš). Cenā ietilpst tasīte kafijas un kūciņa. Dāmas, uzdāvināsim sev mirkli dažādības! Dubults prieks, ja to izdarīs kungi!

Rugājos
No 10.februāra darbdienās no plkst. 10.00 līdz 13.00 tautas nama mazajā zālē laipni aicināti apmeklēt Aijas Keišas darināto lakatu izstādi. Izstādes noslēgumā gaidāma tikšanās ar lakatu darinātāju. Sekojiet līdzi informācijai.
Visu februāra mēnesi “Veido un izdaiļo ar sniega skulptūrām savu pagalmu vai Rugāju parku”. Sniega skulptūras nofotografē un atsūti uz WhatsApp 28384855. Publicēsim Facebook lapā.
1.martā no plkst. 13.30 Rugāju parkā, stadionā vai teritorijā pie skolas (atkarībā no laika apstākļiem) Meteņdienas jampadracis ar masku parādi, sportiskām un atjautīgām aktivitātēm, ugunskuru. Aicinām nākt un piedalīties.

Šķilbēnos
27.februārī plkst. 11.00 Šķilbēnu pagasta BALKANOS TAUTAS SLĒPOJUMS “BALKANU APĻI”. Pieteikumus sacensībām sūtīt uz e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. (obligāti līdz 26.02.22. plkst. 12.00). Reģistrācija un numuru saņemšana no plkst. 10.15 līdz 10.50. Dalījums vecuma grupās. Masu starts – grupās. Brīvais solis. Sacensību godalgoto vietu ieguvēju apbalvošana.

Nemateriālās kultūras mantojuma centrā “Upīte” tekstilmākslinieces Lienītes Slišānes lielformāta ar rokām adīto mākslas darbu izstādi “UZDEVUMS”. Izstāde ir kā brīnums, kas radies mākslinieces traģiskā mūža pavērsienā – izsāpot, izsērojot– radīti vēl līdz šim neredzēti mākslas darbi.

Vectilžā
26.februārī plkst. 10.00 pie Sporta un atpūtas centra orientēšanās ar slēpēm.
6.martā plkst. 15.00 sporta un atpūtas centrā pavasara koncerts, grupa “GINC un ES”. Ieejas maksa – EUR 2. Pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts. Ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskos ierobežojumus.

Vīksnā
Līdz 28.februārim tautas namā skatāma Ludmilas Knēģeres gleznu izstāde “Manā sirdī īpaša vieta ir maziem krustiņiem”.

Viļakā
Līdz 28.martam Viļakas muzejā skatāma mākslinieka N.Breikša mākslas darbu izstāde “N.Breikšs un Viļaka”.
5.martā no plkst. 20.00 kultūras namā improvizēta kafejnīca “Kā būtu, ja būtu…”. Pamatēdienā – joki, pārsteigumi un trakulīgas dejas; muzikāli kokteiļi ar viesu piedalīšanos; saldēdienā – mūzika no Zinta Krakopa. Ieejas maksa– EUR 3. Galdiņš no mums, groziņš no jums! Rezervācija: 29454947, Silvija.
19.martā plkst. 18.00 kultūras namā Maksima Trivaškeviča stand-up komēdija “Latviešu komiķis”. Ieejas maksa – EUR 3.

* Pārpublicēšanas gadījumā "Vaduguns" atsauce obligāta

Afiša ar 18.februāri (2022.g.)

Balvu Novada muzejā
Ekspozīcija par Latgales partizānu pulku papildināta ar I.Brants porcelāna šķīvju komplektu “Ak, Latvija, kur tavi dēli…” un skatāma līdz 5.martam.
19.februārī no plkst. 11.00 līdz 15.00 “Uzmini, izzini vai atrodi atbildes par muzeja ekspozīciju”. Apmeklējuma maksa 3 EUR/personai. Tikai ar iepriekšēju pieteikšanos – 25431213, 64521430.

Balvu Kultūras un atpūtas centrā
Izstāde: gleznošanas studijas “OLĪVES” dalībnieku darbu izstāde “OLĪVJU RAŽA”.
Rokdarbnieču pulciņa “mežģis” 25 darba gadu jubilejas izstāde “ikdienas dzīvi sudrabā vērst!”.
20.februārī plkst. 15.00 kino. Animācijas filma bērniem “UGUNSSIRDS”. Ieejas maksa bērniem – EUR 3, pieaugušajiem – EUR 5.
27.februārī plkst. 15.00 kino. Uz patiesa stāsta balstīta drāma “UZVARĒTĀJU ĢIMENE” ar subtitriem latviešu valodā. Vecums – 12+. Ieejas maksa – EUR 5.

Balvu Centrālajā bibliotēkā
Balvu Mākslas skolas kolektīva izstāde KOPĀ “ATELPA” atklāšana. Skatāma līdz 28.februārim.

Balvos
19.februārī no plkst. 12.00 līdz 14.00 Arnitas “Labsajūtu darbnīcā”, Brīvības ielā 2c, laiks, ko pavadīt svaigā gaisā pie ugunskura, labā kompānijā. Baudot siltu tēju, varēs ugunskurā uzcept pašu līdzpaņemtos labumus. Vakarpusē ir iespēja baudīt pirtiņu brīvā atmosfērā. Piknika un aktivitāšu iespējas – bez maksas (ar pašu līdzpaņemtu gardumu grozu). Pirts – 15 EUR/personai; vietu skaits ierobežots. Tikai ar iepriekšēju pieteikšanos – 26361594.

Bērzpilī
Bērzpils saietu nams no 14.februāra līdz 7.martam organizē vēstuļu konkursu “Radošā sieviete – Bērzpils pagasta lepnums”. Vēstuļu konkursa nolikumu skatīt Balvu novada mājaslapas kultūras sadaļā un/vai www.facebook.com – Anna Kriviša profilā.
Līdz 28.februārim (darba dienās) saietu namā vitrīnizstāde – pārdošana “Solvitas Kubakas -Hlebnajas adījumi”.

Baltinavā
20.februāris – “Izbaudi ziemu Ziemeļlatgalē!”
Piedāvājam nelielu ceļojumu pa Baltinavas pagastu un atpūtu svaigā gaisā (uz 3-4 stundām). Plkst. 10.00 pulcēšanās Baltinavas muižas parkā pie ieejas vārtiem, blakus Baltinavas Mākslas un mūzikas skolai. Jābūt ērtos apavos, jo būs jāiet arī pa mežu (2 km), braucam visu maršrutu ar mašīnām, apstājoties atsevišķās vietās, apskatot tās. Jābūt līdzi savām maizītēm, ugunskurs un tēja būs galapunktā. Maršruts: 17,5 km. Baltinava - Surikovas vecā skola - Morkovas krucifikss - Latgales kult. darbinieka Pētera Keiša dzimtās mājas - valodnieka, Latgales kult. darbinieka Miķeļa Bukša dzimtās mājas - Blauzgovas akmens - Svētais kalns - atpūtas vieta pie Svētūnes ezera (te būs dažādas aktivitātes). Ievērojam visas valstī noteiktās epidemioloģiskās prasības! Dalības maksa – EUR 1 (pieaugušajiem). Atbildīgā Anita, tālr. 28395837.
Baltinavas muzejā līdz 28.februārim izstāde “Reiz bija...”. Izstādes apmeklētājiem iespēja izspēlēt erudīcijas spēli un nopelnīt balvu.
No 24.februāra līdz 1.aprīlim ceturtdienās plkst. 18.00 kultūras namā notiks Baltinavas pagasta Zoles turnīrs. Dalībniekiem jāuzrāda Covid -19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāti, kā arī telpās jāizmanto medicīniskās  sejas maskas vai FFP2 respiratori. Sīkāka informācija pa tālr. 26239828 (Andris), 26571774 (Inta).

Balvu pagastā
19., 20.februārī rančo “Ozolmājas” iespēja kārtīgi izstaigāties svaigā gaisā un gūt pozitīvas emocijas. Visus Rančo iemītniekus var pataustīt, samīļot, paglāsīt un dažus arī pabarot. Līdzi var ņemt arī kādu burkānu trušiem vai skujiņas, kas garšo daudziem rančo iemītniekiem. Droši ņem līdz arī savas ragaviņas, lai baudītu ziemas priekus, vai siltu tēju ziemīgam piknikam ģimenes lokā. Ieejas maksa 4 EUR/personai. Tikai ar iepriekšēju pieteikšanos - 22314805, 26160423.

Bērzkalnē
20.februārī “Ar purva kurpēm Stompaku purvu kauju vietās”, Stompaku purvs, Bērzkalnes pagasts (tikšanās plkst. 12.00 stāvlaukumā pie Bērzkalnes estrādes). Detalizēta informācija par pārgājiena norisi, pieteikšanos www.purvubrideji.lv. Dalības maksa – 20 EUR; 10 EUR (7-17 g.v.). Tikai ar iepriekšēju pieteikšanos, raksti uz e-pastu: info@ purvubrideji.lv (norādi pārgājiena nosaukumu un datumu, dalībnieku skaitu, apavu izmēru un kontakttālruni). Papildus informācija - 20120101.

Briežuciemā
19.februārī tautas namā no plkst. 10.00 līdz 13.00 sveču gatavošanas darbnīca. Dalība bez maksas. Iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 25444621.

Kubulos
19.februārī plkst. 11.00 lāzertags “Do4fun” atvērtās spēles par īpašu cenu - tikai 2 EUR/30 min vienam dalībniekam. Tikai ar iepriekšēju pieteikšanos, rezervāciju ir iespējams veikt mājaslapā: www.do4fun.lv vai zvanot 27004732.

Tilžā
Līdz 8.martam Tilžas pagastmājas 2.stāvā izstāde “Rotaļu draugi”. Evitas Zālītes pašdarinātās lelles, Balvu Novada muzeja lāču kolekcija, Tilžas bērnudārza bērnu zīmējumi. Nāc, aplūko un saņemsi daudz mīļuma! Iepriekš gan savlaikus piezvani pa tālr. 27870251, vienosimies par laiku un drošu apmeklējumu. Arī svētdienās iespējams apmeklējums no plkst. 16.00 līdz 17.00, ja par to informēsi līdz plkst.15.00. Apmeklējuma laikā tiks fotografēts izstādes publicitātei.

Viļakā
Līdz 28.martam Viļakas muzejā skatāma mākslinieka N.Breikša mākslas darbu izstāde “N.Breikšs un Viļaka”.

Rugājos
19., 20. februārī no plkst. 11.00 līdz 16.00 iespēja vizināties zirga kamanās z.s. “Mežaines” Rugāju pagastā. Izjāde ar zirgu vai poniju, fotografēšanās ar zirgiem. Vizināšanās kamanās 30 EUR/h. Tikai ar iepriekšēju pieteikšanos - 28619479. Aktivitātes piedāvājums tikai labvēlīgos laika apstākļos!
No 10.februāra darbdienās no plkst. 10.00 līdz 13.00 tautas nama mazajā zālē laipni aicināti apmeklēt Aijas Keišas darināto lakatu izstādi. Izstādes noslēgumā gaidāma tikšanās ar lakatu darinātāju. Sekojiet līdzi informācijai.
Visu februāra mēnesi “Veido un izdaiļo ar sniega skulptūrām savu pagalmu vai Rugāju parku”. Sniega skulptūras nofotografē un atsūti uz WhatsApp 28384855. Publicēsim "Facebook" lapā.

Vectilžā
19.februārī plkst. 10.00 pie Sporta un atpūtas centra ziemas sporta spēles ģimenēm (stafetes, sniega krāsošana un sniega skulptūras, hokeja metieni, slēpošana u.c. aktivitātes). Aktīvākajiem pārsteiguma balvas!
26.februārī plkst. 10.00 pie Sporta un atpūtas centra orientēšanās ar slēpēm.

Vīksnā
Līdz 28.februārim tautas namā skatāma Ludmilas Knēģeres gleznu izstāde “Manā sirdī īpaša vieta ir maziem krustiņiem”.

Lazdulejā
No 18.februāra līdz 18.martam katru darba dienu no plkst. 9.00 līdz 15.00 saietu namā apskatāma Intas Krakopes gleznu izstāde “IEDVESMAS LIDOJUMS”. Izstāde “zaļajā” režīmā, uzrādot vakcinēšanās/pārslimošanas sertifikātu. Jāievēro valstī noteiktie epidemioloģiskie noteikumi. Izstādē var tikt fotografēts un filmēts, iegūtie attēli var tikt izmantoti publicitātei.

Šķilbēnos
19., 20.februārī no plkst. 10.00 līdz 16.00 z.s. “Kotiņi“ produkcijas degustācija Rekovā, Rekovas ielā 19, Rekovas dzirnavās. Maksa 10 - 12,00 EUR/personai. Tikai ar iepriekšēju pieteikšanos – 29132664.
19., 20.februārī izlaušanās spēle “Pīci Panti”, Stabļovas ielā 1, Upītē no plkst. 11.00 līdz19.00. Dalības maksa 30 eiro/grupai. Tikai ar iepriekšēju pieteikšanos – 29621058.

Susāju pagastā
19., 20.februārī plkst. 10.00 pārgājiens - ekskursija pa Tepenīcas valni un pauguriem Susāju pagastā, Tepenīcas ciemā, “Cīrulīšos”. Aptuvenais pārgājiena garums 6 km. Iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 26446147. Dalības maksa – EUR 5, bērniem bez maksas.
19.februārī Balvu novada čempionāts zemledus makšķerēšanā Tepenīcas ezerā. Sacensību sākums plkst. 10.00. Reģistrācija pie Tepenīcas ezera no plkst. 9.15 līdz 9.50. Sacensības notiek individuāli un komandu vērtējumā. Komandā trīs dalībnieki (neatkarīgi no vecuma un dzimuma). Individuāli vērtēs vīriešu un sieviešu grupas. Veiksmīgus lomus! Informācija: Pēteris, tālr. 27824570.

* Pārpublicēšanas gadījumā “Vaduguns” atsauce obligāta

Afiša ar 11.februāri (2022.g.)

Balvu Novada muzejā
Ekspozīcija par Latgales partizānu pulku papildināta ar I.Brants porcelāna šķīvju komplektu “Ak, Latvija, kur tavi dēli…” un skatāma līdz 5.martam.
11.februārī plkst. 11.00 “Balviem - 94!”. Nāc pastaigā pa pilsētu ar savu stāstu! Tikšanās pie Balvu Novada muzeja. Darbojamies zaļajā režīmā, lūdzam pieteikties iepriekš pa tālr. 28352770, Iveta.

Balvu Kultūras un atpūtas centrā
Izstāde: gleznošanas studijas “OLĪVES” dalībnieku darbu izstāde “OLĪVJU RAŽA”.
Rokdarbnieču pulciņa “mežģis” 25 darba gadu jubilejas izstāde “ikdienas dzīvi sudrabā vērst!”.
11.februārī plkst. 19.00 grupas “DZELZS VILKS” koncerts, veltīts Balvu pilsētas 94.dzimšanas dienai.
20.februārī plkst. 15.00 kino. Animācijas filma bērniem “UGUNSSIRDS”. Ieejas maksa bērniem – EUR 3, pieaugušajiem – EUR 5.
27.februārī plkst. 15.00 kino. Uz patiesa stāsta balstīta drāma “UZVARĒTĀJU ĢIMENE” ar subtitriem latviešu valodā. Vecums – 12+. Ieejas maksa – EUR 5.

Balvu Centrālajā bibliotēkā
11.februārī plkst. 13.00 Balvu Mākslas skolas kolektīva izstādes KOPĀ “ATELPA” atklāšana. Skatāma līdz 28.februārim.

Balvu novada Bērnu un jauniešu centrā
Aicina piedalīties konkursā “Sniega brīnums 2022”. Izveido sniega skulptūru, nofotografē un līdz 28.februārim sūti uz e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. . Foto tiks publicēts vietnes http://www.facebook.com/bnbjc/ galerijā “Sniega brīnums 2022”, kur no 7.marta tiks organizēta publiskā balsošana.

Bērzpilī
Bērzpils saietu nams no 14.februāra līdz 7.martam organizē vēstuļu konkursu “Radošā sieviete – Bērzpils pagasta lepnums”. Vēstuļu konkursa nolikumu skatīt Balvu novada mājaslapas kultūras sadaļā un/vai www.facebook.com – Anna Kriviša profilā.
Līdz 28.februārim (darba dienās) saietu namā vitrīnizstāde – pārdošana “Solvitas Kubakas -Hlebnajas adījumi”.

Baltinavā
20.februāris – “Izbaudi ziemu Ziemeļlatgalē!”
Piedāvājam nelielu ceļojumu pa Baltinavas pagastu un atpūtu svaigā gaisā (uz 3-4 stundām). Plkst. 10.00 pulcēšanās Baltinavas muižas parkā pie ieejas vārtiem, blakus Baltinavas Mākslas un mūzikas skolai. Jābūt ērtos apavos, jo būs jāiet arī pa mežu (2 km), braucam visu maršrutu ar mašīnām, apstājoties atsevišķās vietās, apskatot tās. Jābūt līdzi savām maizītēm, ugunskurs un tēja būs galapunktā. Maršruts: 17,5 km. Baltinava - Surikovas vecā skola - Morkovas krucifikss - Latgales kult. darbinieka Pētera Keiša dzimtās mājas - valodnieka, Latgales kult. darbinieka Miķeļa Bukša dzimtās mājas - Blauzgovas akmens - Svētais kalns - atpūtas vieta pie Svētūnes ezera (te būs dažādas aktivitātes). Ievērojam visas valstī noteiktās epidemioloģiskās prasības! Dalības maksa – EUR 1 ( pieaugušajiem). Atbildīgā Anita, tālr. 28395837.
Baltinavas muzejā līdz 28.februārim izstāde “Reiz bija...”. Izstādes apmeklētājiem iespēja izspēlēt erudīcijas spēli un nopelnīt balvu.

Tilžā
Līdz 8.martam Tilžas pagastmājas 2.stāvā izstāde “Rotaļu draugi”. Evitas Zālītes pašdarinātās lelles, Balvu Novada muzeja lāču kolekcija, Tilžas bērnudārza bērnu zīmējumi. Nāc, aplūko un saņemsi daudz mīļuma!
Iepriekš gan savlaikus piezvani pa tālr. 27870251, vienosimies par laiku un drošu apmeklējumu. Arī svētdienās iespējams apmeklējums no plkst. 16.00 līdz 17.00, ja par to informēsi līdz plkst.15.00. Apmeklējuma laikā tiks fotografēts izstādes publicitātei.

Rugājos
No 10.februāra darbdienās no plkst. 10.00 līdz 13.00 tautas nama mazajā zālē laipni aicināti apmeklēt Aijas Keišas darināto lakatu izstādi. Izstādes noslēgumā gaidāma tikšanās ar lakatu darinātāju. Sekojiet līdzi informācijai.
Visu februāra mēnesi “Veido un izdaiļo ar sniega skulptūrām savu pagalmu vai Rugāju parku”. Sniega skulptūras nofotografē un atsūti uz WhatsApp 28384855. Publicēsim Facebook lapā.

Vectilžā
19.februārī plkst. 10.00 pie Sporta un atpūtas centra ziemas sporta spēles ģimenēm (stafetes, sniega krāsošana un sniega skulptūras, hokeja metieni, slēpošana u.c. aktivitātes). Aktīvākajiem pārsteiguma balvas!
26.februārī plkst. 10.00 pie Sporta un atpūtas centra orientēšanās ar slēpēm.

Viļakā
Līdz 28.martam Viļakas muzejā skatāma mākslinieka N.Breikša mākslas darbu izstāde “N.Breikšs un Viļaka”.

Vīksnā
Līdz 28.februārim tautas namā skatāma Ludmilas Knēģeres gleznu izstāde “Manā sirdī īpaša vieta ir maziem krustiņiem”.

Šķilbēnos
14.februārī plkst. 18.00 pie KC “Rekova” VALENTĪNDIENAS UGUNS ŠOVS (no Rīgas). Ieeja brīva, tikai atnāc!
Šķilbēnu pagasta Upītes ciemā ir atklāta jauna, izzinoša spēle – izlaušanās istaba “Pīci Panti”. Dalībnieku skaits 2-10, optimāli 6. Plašāka informācija: https://www.facebook.com/picipanti. Plašuoka informaceja, zvonūt 29621058 (Andris), e-postā: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. .

* Pārpublicēšanas gadījumā “Vaduguns” atsauce obligāta

Afiša ar 4.februāri (2022.g.)

Balvu Novada muzejā
Ekspozīcija par Latgales partizānu pulku papildināta ar I.Brants porcelāna šķīvju komplektu “Ak, Latvija, kur tavi dēli…” un skatāma līdz 5.martam.
11.februārī plkst. 11.00 “Balviem - 94!”. Nāc pastaigā pa pilsētu ar savu stāstu! Tikšanās pie Balvu Novada muzeja. Darbojamies zaļajā režīmā, lūdzam pieteikties iepriekš pa tālr. 28352770, Iveta.

Balvu Kultūras un atpūtas centrā
Izstāde: gleznošanas studijas “OLĪVES” dalībnieku darbu izstāde “OLĪVJU RAŽA”.
Rokdarbnieču pulciņa “mežģis” 25 darba gadu jubilejas izstāde “ikdienas dzīvi sudrabā vērst!”.
Balvu novada adītājas un rokdarbnieces, kā arī ikviens interesents aicināts piedalīties šajā adīšanas stafetē “Šalle Latvijai”. Visi, kuri vēlas iesaistīties adīšanā, to varēs izdarīt līdz 6.februārim Balvu Kultūras un atpūtas centra telpās. Ievērojot epidemioloģiskās drošības noteikumus, aicinām iepriekš pieteikties un vienoties par ērtāko laiku šalles adīšanai, zvanot pa tālruni 26585773 Ilgai.
11.februārī plkst. 19.00 grupas “DZELZS VILKS” koncerts, veltīts Balvu pilsētas 94.dzimšanas dienai. Ieejas maksa iepriekšpārdošanā – EUR 10, pasākuma dienā – EUR 15. Biļetes – Balvu KAC “Biļešu paradīzes” kasē vai www.bilesuparadize.lv.
20.februārī plkst. 15.00 kino. Animācijas filma bērniem “UGUNSSIRDS”. Ieejas maksa bērniem – EUR 3, pieaugušajiem – EUR 5.
27.februārī plkst. 15.00 kino. Uz patiesa stāsta balstīta drāma “UZVARĒTĀJU ĢIMENE” ar subtitriem latviešu valodā. Vecums – 12+. Ieejas maksa – EUR 5.

Balvu Centrālajā bibliotēkā
Skatāma lasītājas Madaras Mozules zīmējumu izstāde.

Balvu novada Bērnu un jauniešu centrā
Aicina piedalīties konkursā “Sniega brīnums 2022”. Izveido sniega skulptūru, nofotografē un līdz 28.februārim sūti uz e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. . Foto tiks publicēts vietnes http://www.facebook.com/bnbjc/ galerijā “Sniega brīnums 2022”, kur no 7.marta tiks organizēta publiskā balsošana.

Bērzpilī
Bērzpils saietu nams no 14.februāra līdz 7.martam organizē vēstuļu konkursu “Radošā sieviete – Bērzpils pagasta lepnums”. Vēstuļu konkursa nolikumu skatīt Balvu novada mājaslapas kultūras sadaļā un/vai www.facebook.com Anna Kriviša profilā.
Līdz 28.februārim (darba dienās) saietu namā vitrīnizstāde – pārdošana “Solvitas Kubakas -Hlebnajas adījumi”.

Briežuciemā
5.februārī Briežuciema rokdarbu darbnīcā “Atspole” rokdarbnieces iesaistās koprades darbā “Šalle Latvijai”.

Baltinavā
Baltinavas muzejā līdz 28.februārim izstāde “Reiz bija...”. Izstādes apmeklētājiem iespēja izspēlēt erudīcijas spēli un nopelnīt balvu.

Tilžā
No 8.februāra līdz 8.martam Tilžas pagastmājas 2.stāvā izstāde “Rotaļu draugi”. Evitas Zālītes pašdarinātās lelles, Balvu Novada muzeja lāču kolekcija, Tilžas bērnudārza bērnu zīmējumi. Nāc aplūko un saņemsi daudz mīļuma!
Iepriekš gan savlaikus piezvani pa tālr. 27870251, vienosimies par laiku un drošu apmeklējumu. Arī svētdienās iespējams apmeklējums no plkst. 16.00 līdz 17.00, ja par to informēsi līdz plkst.15.00. Apmeklējuma laikā tiks fotografēts izstādes publicitātei.
13.februārī Tilžas kultūras un vēstures nams organizē autofotoorientēšanās sacensības pa Tilžas pagasta vēsturiskajām vietām “Ak, mīļais...”. Ekipāžām pieteikties līdz 9.februārim, piezvanot pa tālr. 27870251. Lai aktivitāte notiktu, nepieciešamas vismaz 6 ekipāžas. Nolikums Facebook lapā “Tilžā notiek labas lietas”.

Rugājos
5.februārī tautas namā dambretes spēles turnīrs.
No 10.februāra darbdienās no plkst. 10.00 līdz 13.00 tautas nama mazajā zālē laipni aicināti apmeklēt Aijas Keišas darināto lakatu izstādi. Izstādes noslēgumā gaidāma tikšanās ar lakatu darinātāju. Sekojiet līdzi informācijai.
Visu februāra mēnesi “Veido un izdaiļo ar sniega skulptūrām savu pagalmu vai Rugāju parku”. Sniega skulptūras nofotografē un atsūti uz WhatsApp 28384855. Publicēsim Facebook lapā.

Viļakā
Līdz 28.martam Viļakas muzejā skatāma mākslinieka N.Breikša mākslas darbu izstāde “N.Breikšs un Viļaka”.

Vīksnā
No 7. līdz 28.februārim tautas namā skatāma Ludmilas Knēģeres gleznu izstāde “Manā sirdī īpaša vieta ir maziem krustiņiem”.
9.februārī plkst. 18.00 tautas namā vaska sveču liešanas meistardarbnīca. Ieejas maksa – EUR 3. Pasākums notiks zaļajā režīmā. 

Šķilbēnos
6.februārī plkst. 11.30 Šķilbēnu pagasta Balkanos notiks Balvu novada čempionāts distanču slēpošanā. Distances garums no 1km līdz 10km – atkarībā no vecuma grupas. Reģistrācija no plkst. 10.30. Aicinām piedalīties! Sīkāka informācija pa tālr. 27824570, Pēteris. Skatīt sacensību nolikumu var Info.ski un Balvu pašvaldības mājaslapā.
Šķilbēnu pagasta Upītes ciemā ir atklāta jauna, izzinoša spēle – izlaušanās istaba “Pīci Panti”. Dalībnieku skaits 2-10, optimāli 6. Plašāka informācija: https://www.facebook.com/picipanti. Plašuoka informaceja, zvonūt 29621058 (Andris), e-postā: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. .

* Pārpublicēšanas gadījumā “Vaduguns” atsauce obligāta

Afiša ar 28.janvāri (2022.g.)

Balvu Novada muzejā
Ekspozīcija par Latgales partizānu pulku papildināta ar I.Brants porcelāna šķīvju komplektu “Ak, Latvija, kur tavi dēli…” un skatāma līdz 5.martam.

Balvu Kultūras un atpūtas centrā
Izstāde: gleznošanas studijas “OLĪVES” dalībnieku darbu izstāde “OLĪVJU RAŽA”.
Rokdarbnieču pulciņa “mežģis” 25 darba gadu jubilejas izstāde “ikdienas dzīvi sudrabā vērst!”.
30.janvārī plkst. 15.00 kino. Piedzīvojumu un fantāzijas komēdija “Spoku mednieki” ar subtitriem latviešu valodā. Vecums 12+. Ieejas maksa – EUR 5.
Februārī
“Šalle Latvijai” mērķis ir gada laikā adīšanai ar rokām un mašīnas adīšanas tehnikā radīt unikālu adījumu – šalli, kas atspoguļotu visas Latvijas adītāju prasmes, katra novada individuālo krāsu un rakstu izpratni.
Šalles adīšana sākās pagājušā gada novembrī ar Lielvārdes jostas fragmentu, tā ceļo un ceļos pa visiem novadiem, lai noslēgumā tiktu eksponēta Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, pēc tam glabātos Brīvdabas etnogrāfiskajā muzejā.
Balvu novada adītājas un rokdarbnieces, kā arī ikviens interesents aicināts piedalīties šajā adīšanas stafetē “Šalle Latvijai”. Visi, kuri vēlas iesaistīties adīšanā, to varēs izdarīt no 1. līdz 6.februārim Balvu Kultūras un atpūtas centra telpās. Ievērojot epidemioloģiskās drošības noteikumus, aicinām iepriekš pieteikties un vienoties par ērtāko laiku šalles adīšanai, zvanot pa tālruni 26585773 Ilgai. Adījumam tiek izmantoti 160 valdziņi. Turpināt iesākto adījumu varēs ar līdzpaņemto dziju, adījuma biezuma specifika ir 300 līdz 500 m uz 100 gramiem resnuma dzijas. Adījums ceļo kopā ar apaļadāmadatām, 4,5 mm, 150 cm garu auklu un metāla adatām.
11.februārī plkst. 19.00 grupas “DZELZS VILKS” koncerts, veltīts Balvu pilsētas 94.dzimšanas dienai. Ieejas maksa iepriekšpārdošanā – EUR 10, pasākuma dienā – EUR 15. Biļetes – Balvu KAC “Biļešu paradīzes” kasē vai www.bilesuparadize.lv.
20.februārī plkst. 15.00 kino. Animācijas filma bērniem “UGUNSSIRDS”. Ieejas maksa bērniem – EUR 3, pieaugušajiem – EUR 5.
27.februārī plkst. 15.00 kino. Uz patiesa stāsta balstīta drāma “UZVARĒTĀJU ĢIMENE” ar subtitriem latviešu valodā. Vecums – 12+. Ieejas maksa – EUR 5.

Balvu Centrālajā bibliotēkā
Skatāma lasītājas Madaras Mozules zīmējumu izstāde.

Balvu novada Bērnu un jauniešu centrā
Aicina piedalīties konkursā “Sniega brīnums 2022”. Izveido sniega skulptūru, nofotografē un līdz 28.februārim sūti uz e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. . Foto tiks publicēts vietnes http://www.facebook.com/bnbjc/ galerijā “Sniega brīnums 2022”, kur no 7.marta tiks organizēta publiskā balsošana.

Bērzpilī
Līdz 31.janvārim darba dienās saieta namā vitrīnizstāde – pārdošana “Solvitas Kubakas-Hlebnajas adījumi”.

Baltinavā
Baltinavas muzejā līdz 28.februārim izstāde “Reiz bija...”. Izstādes apmeklētājiem iespēja izspēlēt erudīcijas spēli un nopelnīt balvu.

Viļakā
Līdz 28.martam Viļakas muzejā skatāma mākslinieka N.Breikša mākslas darbu izstāde “N.Breikšs un Viļaka”.

Šķilbēnos
Šķilbēnu pagasta Upītes ciemā ir atklāta jauna, izzinoša spēle – izlaušanās istaba “Pīci Panti”. Dalībnieku skaits 2-10, optimāli 6. Vienas spēles izmaksas EUR 30. Ja brauc klase, kurā ir vairāk skolēnu, tad klasi dalām komandās.
Plašāka informācija: https://www.facebook.com/picipanti. Spieles adrese: Stabļovas iela 1, Upīte, Šķilbēnu pagasts, Balvu novads. Plašuoka informaceja, zvonūt 29621058 (Andris), e-postā: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. .

Latgales vēstniecībā “GORS”
29.janvārī plkst. 18.00 Mazajā zālē Reiņa Zariņa solokoncerts “Jaunā gada mūzika. Latviešu komponistu darbi”. Biļetes cena – EUR 10 – 13.
5.februārī plkst. 19.00 Lielajā zālē mūzikls visai ģimenei “Zvaigznes bēns”. Biļetes cena no EUr 10 līdz 20. Tas ir mūzikls – ziemas pasaka, kura dramaturģijas pamatā izmantota slavenā Oskara Vailda pasaka. “Zvaigznes bērns” ir krāšņs un emocionāls stāsts par cilvēka pieaugšanu un grūtību pārvarēšanu. Tā galvenais varonis meklē atbildi uz jautājumu: “Kas es esmu?”, uzvarot sevī ļaunumu un lepnību, mācoties pazemību un līdzjūtību, kā arī novērtējot atbalstu, ko sniedz draugi un ģimene. Jauno mūziklu veido spēcīga radošā komanda: komponists Jānis Lūsēns, dzejnieks Kārlis Vērdiņš, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Kristīne Jurjāne, režisors Mārtiņš Kagainis, horeogrāfe Egija Abaroviča, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš un vokālā pedagoģe Annija Putniņa. Mūzikla galvenajās lomās iejutīsies Kristīne Zadovska, Zigfrīds Muktupāvels, Uģis Roze, Katrīna Dimanta, Annija Putniņa, bet Zvaigznes bērna lomu atveidos Rīgas Doma kora skolas Mūziklu nodaļas audzēknis Markuss Rūtentāls. Mūziklā piedalīsies arī citi Rīgas Doma kora skolas audzēkņi un Mūziklu nodaļas absolventi.

* Pārpublicēšanas gadījumā “Vaduguns” atsauce obligāta

vadi

Veiksmes prognoze


.