1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
16-04-2024
Vārdadienas šodien: Jadviga, Laura

Rakstos

Afiša ar 7.janvāri (2022.g.)

Balvu Novada muzejā
Ekspozīcija par Latgales partizānu pulku papildināta ar I.Brants porcelāna šķīvju komplektu “Ak, Latvija, kur tavi dēli…”.

Balvu Kultūras un atpūtas centrā
Izstāde: gleznošanas studijas “OLĪVES” dalībnieku darbu izstāde “OLĪVJU RAŽA”.

Kubulos
Līdz 19.februārim kultūras namā Stacijas pamatskolas pedagogu pašgatavoto Ziemassvētku apsveikumu kartiņu izstāde.

Šķilbēnos
Radošo darbu konkurss, veltīts Latgales patriotam un dzejniekam Ontonam Slišānam. Darbi jāiesniedz līdz šī gada 10.janvārim. Noslēguma pasākums un uzvarētāju apbalvošana notiks 18.janvārī Upītē. Neskaidrību vai jautājumu gadījumā zvanīt vai rakstīt WhatsApp Andrim Slišānam 29621058 vai Ligitai Spridzānei, tālr. 29868786, e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. .

Baltinavā
Baltinavas muzejs piedāvā Ziemassvētku atklātņu izstādi. Gaidīsim jūs ar karstu liepziedu tēju un ievārījumu, smaržojošu pēc vasaras! Lai būtu arī svētku noskaņa, groziņā priecēs brūnas piparkūkas.

Viļakā
Viļakas muzejā līdz 20. janvārim skatāma izstāde “Jaunieguvumi muzejā 2021”. Skatāmi senie darbarīki un sadzīves priekšmeti, dokumenti, tehnoloģijas, tekstilijas, fotogrāfijas, Viļakas apkārtnē tapušie priekšmeti. Muzeja darba laiks: pirmdiena – piektdiena no plkst. 9.00 līdz 17.00.

Latgales vēstniecībā “GORS”
Līdz 20.janvārim Valda Baškirova un Annas Grinčukas darbu izstāde “Linogriezums”. Annu un Valdi vieno grafikas tehnika – linogriezums, taču katra individuālās iekšējās pasaules ārējās izpausmes veids mākslā ir atšķirīgs. Annas darbos dominē dzīvības formu teselācija jeb atkārtošana ģeometriskos, hipnotizējošos ritmos. Valdis veido ilustratīvas, smalki satīriskas kompozīcijas ar dzīvnieku simboliku, tajos izskan arī trauksme par iespējamo ekoloģisko krīzi.
No 21.janvāra Alekseja Naumova darbu izstāde. Pasaules ainava. Ņujorka, Parīze, Venēcija, Rīga, Honkonga, Kanē, Rundāle… Mākslinieks, LMA profesors Aleksejs Naumovs konsekventi darbojas ainavas žanrā, intensīvi glezno plenērā. Viņa darbu pamatā ir pārliecinošs un izsvērts triepiens, vitāls kolorīts un konkrētās vietas būtību tveroša kompozīcija. Mākslinieka košā un vērienīgā glezniecība Rēzeknē tiek eksponēta pirmo reizi. Latgales vēstniecībā GORS skatāmajā izstādē dominē veldzējoši siltie Francijas dienvidi, Itālijas ainavas, arī košie Rundāles dārzi un Rīgas ainaviskās apkaimes.
7.janvārī plkst. 18.00 Lielā zālē Rēzeknes Tautas teātra izrāde “Sibīrijas haiku”. Biļetes cena – EUR 8. Sibīrijas haiku ir stāsts par agra 1941.gada jūnija rīta notikumiem, kas padarīja par nebijušām veselas paaudzes, atņemot ģimenēm piederību, izdzēšot kā pēdējos liecību krikumus. Stāsts par izsūtījumu vietu no bērna skatpunkta, kur sāpīgi badās bads, kur odi milzīgi kā dinozauri, kur laiks te saraujas, te izstiepjas – kur viena diena var būt gara kā gads, bet viens gads paskriet kā viena diena. Par vietu, kura novārdzina un spēcina. Par vietu, kurā neaug āboli. Tur dzimst izsūtīto koris “Āboli” un dziedot dīgst spārni.
15.janvārī plkst. 16.00 Mazajā zālē Latvijas Leļļu teātra izrāde krievu valodā “Saulīte un sniega cilvēciņi”. Biļetes cena – EUR 8 –10. Mazuļiem no trīs gadu vecuma domātā izrāde stāsta par diviem sniega cilvēciņiem, kuri nolemj uzmeklēt saulīti. Padzirdējuši, ka līdz ar saules atnākšanu tūlīt pat izkusīs, sniega cilvēciņi dodas ceļā cauri mežam – viņiem tik ļoti negribas izkust! Ceļā sniega cilvēciņi sastop meža iemītniekus – vāverīti, lācēnu, zaķēnu un kokus, kuriem salā un sniegā klājas ļoti grūti.
22.janvārī plkst. 18.00 Lielajā zālē Mālera septītā simfonija un Mocarta klavierkoncerts. Arta Arnicāne, Mihaels Balke, LNSO. Biļetes cena – EUR 10 – 15. Ja iepriekšējās divās Mālera simfonijās ir skaidrs konflikts un tā risinājums, tad 7.simfonijā, kas rakstīta paplašinātam simfoniskā orķestra sastāvam, komponista vēstījums ir mīklains. Tā ir cilvēka zemapziņas atskārsme - tēma, kas arvien vairāk interesē 19. un 20.gadsimtu mijas māksliniekus, zinātniekus un filozofus. Mocarta 23.klavierkoncerts, kas savu pirmizrādi piedzīvoja 1786.gadā, ir viens no sarežģītākajiem un emocionālākajiem komponista sacerējumiem. Īpašu publikas mīlestību ir iemantojusi klavierkoncerta 2.daļa – smeldzīgi skaistā siciliāna.
29.janvārī plkst. 18.00 Mazajā zālē Reiņa Zariņa solokoncerts “Jaunā gada mūzika. Latviešu komponistu darbi”. Biļetes cena – EUR 10 – 13.
Ieeja gan izstādē, gan notikumos: pieaugušajiem ar vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, uzrādot personu apliecinošu dokumentu; bērniem līdz 12 gadu vecumam sertifikāts nav nepieciešams; bērniem no 12 gadu vecuma ieeja ar vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikātu, vai laboratorijas izziņu par pēdējo 72h laikā veiktu skrīninga testu izglītības procesa ietvaros.

Alūksnes Kultūras centrā
8.janvārī plkst. 17.00 videouzveduma “Malienas mantojums” pirmizrāde. Malienas pusei raksturīgo deju lieluzveduma video ieraksts tapis Kalncempju pagasta Viktora Ķirpa Ates muzejā “Dejas lieluzvedums “Malienas mantojums”” laikā. Ieeja: EUR 3. Ieeja, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.
15.janvārī plkst. 18.00 ar stand-up komēdiju viesojas latviešu komiķis Maksims Trivaškevičs. Ieeja: EUR 10. Ieeja, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.

* Pārpublicēšanas gadījumā “Vaduguns” atsauce obligāta

Afiša ar 30.decembri (2021.g.)

Balvu Novada muzejā
* Ekspozīcija par Latgales partizānu pulku papildināta ar I.Brants porcelāna šķīvju komplektu “Ak, Latvija, kur tavi dēli…”.
* Līdz 31.janvārim Ineses Brants porcelāna darbu izstāde “Rožu brokāts un liliju zīds...”. Jaunajā izstādē varēs tikties un plašāk iepazīt mākslinieces daiļradi.

Balvu Kultūras un atpūtas centrā
Izstāde: gleznošanas studijas “OLĪVES” dalībnieku darbu izstāde “OLĪVJU RAŽA”.

Briežuciemā
2.janvārī plkst. 14.00 sirsnīgs un lustīgs gada ieskaņas koncerts ar grupu “Ginc un Es”. Ieeja bez maksas. Vietu skaits ierobežots, lūgums iepriekš pieteikties pa tālr. 25444621.

Kubulos
Līdz 19.februārim kultūras namā Stacijas pamatskolas pedagogu pašgatavoto Ziemassvētku apsveikumu kartiņu izstāde.

Krišjāņos
30.decembrī plkst. 18.00 tautas namā gada noslēguma koncerts “Katram savu sapni piepildīt”. Ielūdz Santa Kasparsone un Normunds Liepiņš. Ieeja brīva, uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, personu apliecinošu dokumentu. Koncerta laikā jālieto sejas maskas.
Krišjāņu tautas nams aicina iedzīvotājus iesaistīties svētku aktivitātē “Sniegpārslu mirdzums manā logā”. Zīmētās, līmētās, krāsotās, izgrieztās, izveidotās sniegpārslas, lūdzu, nofotografējiet un fotogrāfijas Inesei iesūtiet WhatsApp vai e-pastā Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. līdz 4.janvārim.

Šķilbēnos
30.decembrī plkst. 18.00 kultūras centrā “Rekova”dāvana Vecgada vakaram – Andreja Ēķa filma “Tabu – Tas, par ko nerunājam”, ieeja brīva, jāpiesakās pa tālr. 26394440.
Radošo darbu konkurss, veltīts Latgales patriotam un dzejniekam Ontonam Slišānam, no 2021.gada 13.decembra līdz 2022.gada 10.janvārim. Darbi jāiesniedz līdz 2022.gada 10.janvārim. Noslēguma pasākums un uzvarētāju apbalvošana notiks 2022.gada 18.janvārī Upītē. Neskaidrību vai jautājumu gadījumā zvanīt vai rakstīt WhatsApp Andrim Slišānam 29621058 vai Ligitai Spridzānei, tālr. 29868786, e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. .

Baltinavā
Baltinavas pagasta bibliotēkā skatāmi Jeļenas Daukstes veidotie Adventes dekori. Laipni aicināti!
Baltinavas muzejs piedāvā Ziemassvētku atklātņu izstādi. Gaidīsim jūs ar karstu liepziedu tēju un ievārījumu, smaržojošu pēc vasaras! Lai būtu arī svētku noskaņa, groziņā priecēs brūnas piparkūkas.

Viļakā
Viļakas muzejā līdz 20. janvārim skatāma izstāde “Jaunieguvumi muzejā 2021”. Skatāmi senie darbarīki un sadzīves priekšmeti, dokumenti, tehnoloģijas, tekstilijas, fotogrāfijas, Viļakas apkārtnē tapušie priekšmeti. Muzeja darba laiks: pirmdiena – piektdiena no plkst. 9.00 līdz 17.00.

* Pārpublicēšanas gadījumā "Vaduguns" atsauce obligāta

Afiša ar 23.decembri (2021.g.)

 

Balvu Novada muzejā
o Ekspozīcija par Latgales partizānu pulku papildināta ar I.Brants porcelāna šķīvju komplektu “Ak, Latvija, kur tavi dēli…”.
o Līdz 31.janvārim Ineses Brants porcelāna darbu izstāde “Rožu brokāts un liliju zīds...”. Jaunajā izstādē varēs tikties un plašāk iepazīt mākslinieces daiļradi.
25. un 26.decembrī Sniegavīra piedzīvojums Balvu Novada muzejā. Radošs piedzīvojums ģimenei ar praktisku un aktīvu darbošanos muzeja telpās, ievērojot valstī noteiktās prasības. Piedzīvojuma ilgums 40-60 minūtes. Dalības maksa no dalībnieka – EUR 1. Iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 25431213.
Individuāli muzeja apmeklējumi, iepriekš piesakoties pa tālruni 25431213 no plkst. 15.00 līdz 17.00.

Balvu Kultūras un atpūtas centrā
Izstāde: gleznošanas studijas “OLĪVES” dalībnieku darbu izstāde “OLĪVJU RAŽA”.
26.decembrī plkst. 16.00 pastkastes “Radi prieku” atvēršanas svētki kopā ar AINARU BUMBIERI. Svētku pastkaste “Radi prieku” ir novietota laukumā pie lielās Balvu pilsētas egles. AICINĀM - uzraksti labus vārdus draugam, kaimiņam, konkrētam cilvēkam, iestādei, kolektīvam un iemet šajā pastkastē bez aploksnes, bez markas... Tā var būt kartiņa, zīmējums vai glīti uzrakstīts teksts. Lūdzam izdarīt to līdz 20.decembrim. Ikviens labs darbs iedvesmo arī pašu darītāju! 26.decembrī plkst. 16.00 pastkastes atvēršanas svētki būs atklāts pasākums “zaļajā režīmā”. Varēs ierasties ikviens, kurš iepriekš būs izņēmis kultūras centrā bezmaksas ieejas karti. LŪGUMS - lai varētu ielūgt tos, kuriem būs veltīti labie vārdi, un tos, kuri tos būs sūtījuši, norādiet telefona numurus - zvanīsim, aicināsim! Pasākums tiks translēts facebook.com/BalvuKAC lapā. Labos vārdus lasīs, papildinot ar savu dziedājumu, mākslinieks AINARS BUMBIERIS.

Bērzpilī
26.decembrī plkst. 14.00 Bērzpils vidusskolas sporta hallē Ziemassvētku koncerts. Koncertē Normunds Jakušonoks. Ieeja ar koncertkartēm, tās varēs saņemt no 14.decembra Bērzpils saietu namā, sīkāka info pa tālr. 27872031. Apmeklētājiem jāuzrāda derīgs Covid-19 sertifikāts, personu apliecinošs dokuments. Būsim atbildīgi un ievērosim visus valstī noteiktos ierobežojumus! Koncerta laikā var tikt filmēts un fotografēts.

Briežuciemā
2.janvārī plkst. 14.00 sirsnīgs un lustīgs gada ieskaņas koncerts ar grupu “Ginc un Es”. Ieeja bez maksas. Vietu skaits ierobežots, lūgums iepriekš pieteikties pa tālr. 25444621.

Tilžā
“Facebook” lapā “Tilžā notiek labas lietas” būs atrodami konkursi. Decembrī Ziemassvētku rūķis izstaigās ciemu, dažādās vietās atstājot laba vēlējumus.
23.decembrī plkst. 12.00 Ziemassvētku vecīša pajūgs dosies pie Tilžas pagasta mazuļiem, kuri neapmeklē bērnudārzu.
Bluķi vilkt turpināsim līdz 26.decembra plkst. 16.00, kad maskots gājiens ar bluķa vilkšanu izstaigās Tilžas ciemu un sadedzinās to tirgus laukumā dziesmu un danču pavadījumā. Īpašie pieturas punkti 26.decembrī, kad tuvējo māju ļaudis var pievienoties: aptuveni plkst. 13.00 – pretī 3-stāvu mājai Pārupes ielā; plkst. 13.45 – pie kultūras nama; plkst. 14.30 – Skolas un Dārza ielu krustojumā; plkst. 15.00 – Skolas un Lazdu ielas krustojumā; plkst. 16.00 – tirgus laukumā. Bluķa vilkšana ir skaistākā un varbūt arī viena no senākajām Ziemassvētku rituālajām norisēm. Uzskata, ka bluķī attēlota saule, kuru ļaudis tādējādi velk augšup un mudina atgriezties, ka, izvelkot bluķi pa malu malām, no tām tiek savāktas likstas un nelaimes, kuras pēcāk iznīdē sadedzinot.
P.S. Mainoties epidemioloģiskajiem drošības noteikumiem, aktivitātes var tikt mainītas vai atceltas.

Kubulos
Līdz 19.februārim kultūras namā Stacijas pamatskolas pedagogu pašgatavoto Ziemassvētku apsveikumu kartiņu izstāde.
23.decembrī plkst. 17.00 Kubulu jauktā vokālā ansambļa koncerts “Pār zemi svētku zvaigzne spīd”.
23.decembrī no plkst. 13.00 līdz 15.00 laukumā pie pagasta pārvaldes Ziemassvētku vecītis aicina uz tikšanos pagasta mazuļus, kuri neapmeklē izglītības iestādes.

Rugājos
24.decembrī no plkst. 15.30 Augustovas Svētās Elizabetes Romas katoļu baznīcā pirms Mises un tās laikā dziedās garīgo dziesmu vokālais ansamblis “Sonāte”, vadītāja un ērģelniece Aija Ikstena.
25.decembrī no plkst. 11.30 Rugāju Romas katoļu baznīcā pirms Mises un tās laikā dziedās Rugāju jauktā kora “Vārpa” dalībnieku grupa, diriģente I.Blauma.
25.decembrī plkst. 17.00 tautas namā brāļu Ata un Jāņa Auzānu Ziemassvētku koncerts. Vēlama iepriekšēja vietu rezervēšana līdz 23.12.2021., piesakoties pa tālr. 28384855. Ieeja ar derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Ievērosim valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības noteikumus (ierašanās tikai sejas maskās).

Baltinavā
27.decembrī plkst. 18.00 laipni aicinām uz Ivetas Baumanes un Roberta Pētersona koncertprogrammu “Sajūti Ziemassvētkus”. Ieeja ar derīgu Covid-19 sertifikātu, uzrādot personalizētu ieejas karti.

Medņevā
25.decembrī plkst. 13.00 brāļu Ata un Jāņa Auzānu Ziemassvētku koncerts Medņevas tautas nama pašdarbniekiem. Ieeja ar derīgiem Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātiem. Ievērosim visus valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības noteikumus (ierašanās sejas aizsargmaskās).

 

Krišjāņos
30.decembrī plkst. 18.00 tautas namā gada noslēguma koncerts “Katram savu sapni piepildīt”. Ielūdz Santa Kasparsone un Normunds Liepiņš. Ieeja brīva, uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, personu apliecinošu dokumentu. Koncerta laikā jālieto sejas maskas.

Viļakā
25.decembrī plkst. 15.00 kultūras namā Kaspara Markševica un Āra Ozola Ziemassvētku koncerts “Zem vienām debesīm”. Ieejas maksa: iepriekšpārdošanā - EUR 5, pasākuma dienā - EUR 7. Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties Viļakas kultūras namā līdz 23.decembrim no plkst. 10.00 līdz 15.00. Biļetes var rezervēt, zvanot pa tālruni 29351403 (N.Orlovs). Koncerta norise paredzēta “zaļajā režīmā”. Vietu skaits ierobežots!

Šķilbēnos
30.decembrī plkst. 18.00 kultūras centrā “Rekova” dāvana Vecgada vakaram – Andreja Ēķa filma “Tabu – Tas, par ko nerunājam”, ieeja brīva, jāpiesakās pa tālr. 26394440.
Radošo darbu konkurss, veltīts Latgales patriotam un dzejniekam Ontonam Slišānam, no 2021.gada 13.decembra līdz 2022. gada 10.janvārim. Darbi jāiesniedz līdz 2022. gada 10.janvārim. Noslēguma pasākums un uzvarētāju apbalvošana notiks 2022.gada 18.janvārī Upītē. Neskaidrību vai jautājumu gadījumā zvanīt vai rakstīt WhatsApp: Andrim Slišānam 29621058 vai Ligitai Spridzānei, tālr. 29868786, vai rakstīt uz e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. .

* Pārpublicēšanas gadījumā “Vaduguns” atsauce obligāta

 

 

Afiša ar 17.decembri (2021.g.)

Balvu Novada muzejā
* Ekspozīcija par Latgales partizānu pulku papildināta ar I.Brants porcelāna šķīvju komplektu “Ak, Latvija, kur tavi dēli…”.
* Ineses Brants porcelāna darbu izstāde “Rožu brokāts un liliju zīds...”. Jaunajā izstādē varēs tikties un plašāk iepazīt mākslinieces daiļradi.

Balvu Kultūras un atpūtas centrā
Izstāde: gleznošanas studijas “OLĪVES”dalībnieku darbu izstāde “OLĪVJU RAŽA”.
18.decembrī plkst. 17.00 daudzsēriju mākslas filma “Emīlija. Latvijas preses karaliene”. Ieejas maksa pieaugušajiem – EUR 5, bērniem – EUR 3.
Apmeklētājiem jāuzrāda derīgs Covid-19 sertifikāts kopā ar personu apliecinošu dokumentu.
19.decembrī plkst. 16.00 klasiskās, romantiskās un populārās mūzikas koncertprogramma “SVĒTKU MOZAĪKA”. Ieeja bezmaksas. Personalizētās ieejas kartes var saņemt Balvu Kultūras un atpūtas centrā.
21.decembrī no plkst. 17.00 līdz19.00 Balvu Kultūras un atpūtas centra laukumā Ziemassvētku saldumu paciņu saņemšana Balvu pilsētas pirmsskolas vecuma bērniem.
26.decembrī plkst. 16.00 pastkastes “Radi prieku” atvēršanas svētki kopā ar AINARU BUMBIERI. Svētku pastkaste “Radi prieku” ir novietota laukumā pie lielās Balvu pilsētas egles. AICINĀM - uzraksti labus vārdus draugam, kaimiņam, konkrētam cilvēkam, iestādei, kolektīvam un iemet šajā pastkastē bez aploksnes, bez markas... Tā var būt kartiņa, zīmējums vai glīti uzrakstīts teksts. Lūdzam izdarīt to līdz 20.decembrim. Ikviens labs darbs iedvesmo arī pašu darītāju! Šogad, 26.decembrī plkst. 16.00 pastkastes atvēršanas svētki būs atklāts pasākums “zaļajā režīmā”. Varēs ierasties ikviens, kurš iepriekš būs izņēmis kultūras centrā bezmaksas ieejas karti. LŪGUMS - lai varētu ielūgt tos, kuriem būs veltīti labie vārdi, un tos, kuri tos būs sūtījuši, norādiet telefona numurus - zvanīsim, aicināsim! Pasākums tiks translēts facebook.com/BalvuKAC lapā. Labos vārdus lasīs, papildinot ar savu dziedājumu, mākslinieks AINARS BUMBIERIS.

Bērzpilī
21.decembrī plkst. 12.00 Ziemassvētku vecītis dosies svētku izbraukumā pie Bērzpils pagasta mazajiem bērniem, kuri neapmeklē bērnudārzu. Sīkāka info pa tālr. 27872031.
26.decembrī plkst. 14.00 Bērzpils vidusskolas sporta hallē Ziemassvētku koncerts. Koncertē Normunds Jakušonoks. Ieeja ar koncertkartēm, tās varēs saņemt no 14.decembra Bērzpils saietu namā, sīkāka info pa tālr.27872031. Apmeklētājiem jāuzrāda derīgs COVID-19 SERTIFIKĀTS, personu apliecinošs dokuments. Būsim atbildīgi un ievērosim visus valstī noteiktos ierobežojumus! Koncerta laikā var tikt filmēts un fotografēts.

Briežuciemā
Tautas namā iedegsim Adventes sveces. 20.decembrī plkst. 9.00 ceturto Adventes svecīti iedegs stipra un talantīga Briežuciema ģimene.  Ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības pasākumus, aicināti piedalīties visi iedzīvotāji.
Pie egles Briežuciemā 21.decembrī plkst. 11.00 Ziemassvētku vecītis gaidīs pagasta bērnus, kuri neapmeklē bērnudārzu, lai kopīgi padraiskotos, iedegtu gaismiņas eglē, padalītos ar saldumiem un kopā nofotografētos. Arī pārējie – gan lielāki, gan mazāki bērni – var pieteikt satikšanos ar svētku vecīti, piezvanot viņam pa tālr. 25444621.

Tilžā
“Facebook” lapā “Tilžā notiek labas lietas” būs atrodami konkursi.
Decembrī Ziemassvētku rūķis izstaigās ciemu, dažādās vietās atstājot laba vēlējumus.
17.decembrī plkst. 16.30 Ziemassvētku galvenās rotas – egles – izgaismošana. Caur Tilžu dosies galvenā Ziemassvētku vecīša palīgi, Tilžas centrā, pretī bērnu rotaļu laukumam, izejot īpašo svētku testēšanu.
Ja vēlies pievienoties Ziemassvētku vecīša palīgu saimei, iegādājies vai pagatavo sev rūķa vai Ziemassvētku vecīša tērpu un piesakies līdz 15.decembrim, piezvanot pa tālr. 27870251. Gājienā var izmantot sīko braucamtehniku – ragaviņas, ratiņus, skrituļdēli, skrituļslidas, velosipēdu u.c. Pateicības balviņas rūķi jau gatavo. Brīvais svētku mikrofons būs pieejams ikvienam, lai izteiktu vai izdziedātu Ziemsvētku sveicienu.
20.decembrī no plkst. 10.00 līdz 14.00 Tilžas centrā pie lielās egles, savā namiņā, rūķi ceps piparkūkas. Pacienāties aicināti visi, visi, visi! Uzmanību! Pie namiņa pienākt varēs tikai pa rūķu lielajām pēdām.
21.decembrī plkst. 19.30 pašos visīstākajos ziemas saulgriežos kultūras namā dueta “Eridana” koncerts “Sajūti Ziemassvētkus”. Ieeja brīva, uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. Iepriekš gan jāpiesakās un jāpaņem kultūras namā koncertkartes. Sejas maskas iesakām izrotāt atbilstoši svētkiem. Ja pacentīsies, varēsi saņemt arī balviņu.
23.decembrī plkst. 12.00 Ziemassvētku vecītis dosies pie Tilžas pagasta mazuļiem, kuri neapmeklē bērnudārzu.
Bluķi vilkt sāksim 21.decembrī un turpināsim līdz 26.decembra plkst. 16.00, kad maskots gājiens ar bluķa vilkšanu izstaigās Tilžas ciemu un sadedzinās to tirgus laukumā dziesmu un danču pavadījumā.
Īpašie pieturas punkti 26.decembrī, kad tuvējo māju ļaudis var pievienoties: aptuveni plkst. 13.00 – pretī 3-stāvu mājai Pārupes ielā; plkst. 13.45 – pie kultūras nama; plkst. 14.30 – Skolas un Dārza ielu krustojumā; plkst. 15.00 – Skolas un Lazdu ielas krustojumā; plkst. 16.00 – tirgus laukums.
P.S. Mainoties epidemioloģiskajiem drošības noteikumiem, aktivitātes var tikt mainītas vai atceltas.

Kubulos
No 19. decembra līdz 19. februārim kultūras namā Stacijas pamatskolas pedagogu pašgatavoto Ziemassvētku apsveikumu kartiņu izstāde.
19.decembrī plkst. 14.00 garīgo dziesmu ansambļa “Vakarblāzma” un Stacijas pamatskolas skolēnu koncerts 4. Adventē “Pār zemi svētku zvaigzne spīd”.
23.decembrī plkst. 17.00 Kubulu jauktā vokālā ansambļa koncerts “Pār zemi svētku zvaigzne spīd”.
23.decembrī no plkst. 13.00 līdz 15.00 laukumā pie pagasta pārvaldes Ziemassvētku vecītis aicina uz tikšanos pagasta mazuļus, kuri neapmeklē izglītības iestādes. Vēlams iepriekš pieteikties, tālr. 29172470 (Maija).

Rugājos
20.decembrī Ziemassvētku vecītis kopā ar Rūķīti dodas apciemot Rugāju un Lazdukalna pagasta bērnus, kuri neapmeklē pirmsskolas izglītības iestādes un kuri, saņemot Ziemassvētku vecīša vēstuli, līdz 18.decembrim būs pieteikuši apciemojumu. 
24.decembrī no plkst. 15.30 Augustovas svētās Elizabetes Romas katoļu baznīcā pirms Mises un tās laikā dziedās garīgo dziesmu vokālais ansamblis “Sonāte”, vadītāja un ērģelniece Aija Ikstena.
25.decembrī no plkst. 11.30 Rugāju Romas katoļu baznīcā pirms Mises un tās laikā dziedās Rugāju jauktā kora “Vārpa” dalībnieku grupa, diriģente I.Blauma.
25.decembrī plkst. 17.00 tautas namā brāļu Ata un Jāņa Auzānu Ziemassvētku koncerts. Vēlama iepriekšēja vietu rezervēšana līdz 23.12.2021., piesakoties pa tālr. 28384855. Ieeja ar derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Ievērosim valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības noteikumus (ierašanās tikai sejas maskās).

Baltinavā
27.decembrī plkst. 18.00 laipni aicinām uz Ivetas Baumanes un Roberta Pētersona koncertprogrammu “Sajūti Ziemassvētkus”. Ieeja ar derīgu Covid-19 sertifikātu, uzrādot personalizētu ieejas karti. Ieejas karti var rezervēt Baltinavas kultūras namā no 20.decembra.

Medņevā
17.decembrī plkst. 16.00 tautas namā Ziemassvētku ieskaņu koncerts “Klusums visapkārt” kopā ar sieviešu vokālo ansambli “Melodija”. Vietu rezervācija pa tālr. 26176221.
25.decembrī plkst. 13.00 brāļu Ata un Jāņa Auzānu Ziemassvētku koncerts Medņevas tautas nama pašdarbniekiem. Ieeja ar derīgiem Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātiem. Ievērosim visus valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības noteikumus (ierašanās sejas aizsargmaskās).

Krišjāņos
30.decembrī plkst. 18.00 tautas namā gada noslēguma koncerts “Katram savu sapni piepildīt”. Ielūdz Santa Kasparsone un Normunds Liepiņš. Ieeja brīva, uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, personu apliecinošu dokumentu. Koncerta laikā jālieto sejas maskas.

Viļakā
25.decembrī plkst. 15.00 kultūras namā Kaspara Markševica un Āra Ozola Ziemassvētku koncerts “Zem vienām debesīm”. Ieejas maksa: iepriekšpārdošanā - EUR 5, pasākuma dienā - EUR 7. Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties Viļakas kultūras namā līdz 23.decembrim no plkst. 10.00 līdz 15.00. Biļetes var rezervēt, zvanot pa tālruni 29351403 (N.Orlovs). Koncerta norises paredzēta “zaļajā režīmā”. Vietu skaits ierobežots!

* Pārpublicēšanas gadījumā "Vaduguns" atsauce obligāta

Afiša ar 10.decembri (2021.g.)

Balvu Novada muzejā
* Ekspozīcija par Latgales partizānu pulku papildināta ar I.Brants porcelāna šķīvju komplektu “Ak, Latvija, kur tavi dēli…”.
* Ineses Brants porcelāna darbu izstāde “Rožu brokāts un liliju zīds...”. Jaunajā izstādē varēs tikties un plašāk iepazīt mākslinieces daiļradi.

Balvu Kultūras un atpūtas centrā
Izstāde: gleznošanas studijas “OLĪVES”dalībnieku darbu izstāde “OLĪVJU RAŽA”.
11.decembrī plkst. 17.00 tējas vakars ar grupu “GALAKTIKA”. Biļetes cena iepriekšpārdošanā – EUR 10, pasākuma dienā – EUR 15. Biļetes Balvu KAC “Biļešu paradīzes” kasē vai www.bilesuparadize.lv.
18.decembrī plkst. 17.00 daudzsēriju mākslas filma “Emīlija. Latvijas preses karaliene”. Ieejas maksa pieaugušajiem – EUR 5, bērniem – EUR 3.
Apmeklētājiem jāuzrāda derīgs Covid-19 sertifikāts kopā ar personu apliecinošu dokumentu.
19.decembrī plkst. 16.00 klasiskās, romantiskās un populārās mūzikas koncertprogramma ”SVĒTKU MOZAĪKA”. Ieeja bezmaksas. Personalizētās ieejas kartes var saņemt Balvu Kultūras un atpūtas centrā.
21.decembrī no plkst. 17.00 līdz 19.00 Balvu Kultūras un atpūtas centra laukumā Ziemassvētku saldumu paciņu saņemšana Balvu pilsētas pirmsskolas vecuma bērniem.
26.decembrī plkst. 16.00 pastkastes “Radi prieku” atvēršanas svētki kopā ar AINARU BUMBIERI. Svētku pastkaste “Radi prieku” ir novietota laukumā pie lielās Balvu pilsētas egles. AICINĀM - uzraksti labus vārdus draugam, kaimiņam, konkrētam cilvēkam, iestādei, kolektīvam un iemet šajā pastkastē bez aploksnes, bez markas... Tā var būt kartiņa, zīmējums vai glīti uzrakstīts teksts. Lūdzam izdarīt to līdz 20.decembrim. Ikviens labs darbs iedvesmo arī pašu darītāju! Šogad, 26.decembrī plkst. 16.00 pastkastes atvēršanas svētki būs atklāts pasākums “zaļajā režīmā”. Varēs ierasties ikviens, kurš iepriekš būs izņēmis kultūras centrā bezmaksas ieejas karti. LŪGUMS - lai varētu ielūgt tos, kuriem būs veltīti labie vārdi, un tos, kuri tos būs sūtījuši, norādiet telefona numurus - zvanīsim, aicināsim! Pasākums tiks translēts facebook.com/BalvuKAC lapā. Labos vārdus lasīs, papildinot ar savu dziedājumu, mākslinieks AINARS BUMBIERIS.

Bērzpilī
21.decembrī plkst. 12.00 Ziemassvētku vecītis dosies svētku izbraukumā pie Bērzpils pagasta mazajiem bērniem, kuri neapmeklē bērnudārzu. Sīkāka info pa tālr. 27872031.
26.decembrī plkst. 14.00 Bērzpils vidusskolas sporta hallē Ziemassvētku koncerts. Koncertē Normunds Jakušonoks. Ieeja ar koncertkartēm, tās varēs saņemt no 14.decembra Bērzpils saietu namā, sīkāka info pa tālr.27872031. Apmeklētājiem jāuzrāda derīgs COVID-19 SERTIFIKĀTS, personu apliecinošs dokuments. Būsim atbildīgi un ievērosim visus valstī noteiktos ierobežojumus! Koncerta laikā var tikt filmēts un fotografēts.

Briežuciemā
Tautas namā iedegsim Adventes sveces. 13.decembrī plkst. 9.00 trešo svecīti iedegs pašdarbības kolektīvu vadītāji.
20.decembrī plkst. 9.00 ceturto Adventes svecīti iedegs stipra un talantīga Briežuciema ģimene.  Ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības pasākumus, aicināti piedalīties visi iedzīvotāji.
Rokdarbu darbnīcā “Atspole” 15.decembrī no plkst. 10.00 līdz 13.00 notiks Ziemassvētku apsveikumu un eglīšu rotājumu gatavošanas meistarstundas. Piezvanot uz tālr. 28781631 vai 25444621, iespējams sarunāt konkrētu laiku individuālai nodarbībai pie meistara. Izgatavotos apsveikumus un rotājumus varēs ņemt līdzi uz mājām vai atstāt eglītes rotāšanai pie tautas nama.
Pie egles Briežuciemā 21.decembrī plkst. 11.00 Ziemassvētku vecītis gaidīs pagasta bērnus, kuri neapmeklē bērnudārzu, lai kopīgi padraiskotos, iedegtu gaismiņas eglē, padalītos ar saldumiem un kopā nofotografētos. Arī pārējie – gan lielāki, gan mazāki bērni – var pieteikt satikšanos ar svētku vecīti, piezvanot viņam pa tālr. 25444621.

Tilžā
Līdz 15.decembrim vēl apskatāma sveču izstāde “Arī viņa gaida tavu siltumu” Tilžas pagastmājā. Joprojām varat iegādāties burvīgas svecītes dāvaniņām.
“Facebook” lapā “Tilžā notiek labas lietas” būs atrodami konkursi.
Decembrī Ziemassvētku rūķis izstaigās ciemu, dažādās vietās atstājot laba vēlējumus.
17.decembrī plkst. 16.30 Ziemassvētku galvenās rotas – egles – izgaismošana. Caur Tilžu dosies galvenā Ziemassvētku vecīša palīgi, Tilžas centrā, pretī bērnu rotaļu laukumam, izejot īpašo svētku testēšanu.
Ja vēlies pievienoties Ziemassvētku vecīša palīgu saimei, iegādājies vai pagatavo sev rūķa vai Ziemassvētku vecīša tērpu un piesakies līdz 15.decembrim, piezvanot pa tālr. 27870251. Gājienā var izmantot sīko braucamtehniku – ragaviņas, ratiņus, skrituļdēli, skrituļslidas, velosipēdu u.c. Pateicības balviņas rūķi jau gatavo. Brīvais svētku mikrofons būs pieejams ikvienam, lai izteiktu vai izdziedātu Ziemsvētku sveicienu.
20.decembrī no plkst. 10.00 līdz 14.00 Tilžas centrā pie lielās egles, savā namiņā, rūķi ceps piparkūkas. Pacienāties aicināti visi, visi, visi! Uzmanību! Pie namiņa pienākt varēs tikai pa rūķu lielajām pēdām.
21.decembrī plkst. 19.30 pašos visīstākajos ziemas saulgriežos kultūras namā dueta “Eridana” koncerts “Sajūti Ziemassvētkus”. Ieeja brīva, uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. Iepriekš gan jāpiesakās un jāpaņem kultūras namā koncertkartes. Sejas maskas iesakām izrotāt atbilstoši svētkiem. Ja pacentīsies, varēsi saņemt arī balviņu.
23.decembrī plkst. 12.00 Ziemassvētku vecīša pajūgs dosies pie Tilžas pagasta mazuļiem, kuri neapmeklē bērnudārzu.

Tilžā
Bluķi vilkt sāksim 21.decembrī un turpināsim līdz 26.decembra plkst. 16.00, kad maskots gājiens ar bluķa vilkšanu izstaigās Tilžas ciemu un sadedzinās to tirgus laukumā dziesmu un danču pavadījumā.
Īpašie pieturas punkti 26.decembrī, kad tuvējo māju ļaudis var pievienoties: aptuveni plkst. 13.00 pretī 3-stāvu mājai Pārupes ielā; plkst. 13.45 pie kultūras nama; plkst. 14.30 Skolas un Dārza ielu krustojumā; plkst. 15.00 Skolas un Lazdu ielas krustojumā; plkst. 16.00 tirgus laukumā. Bluķa vilkšana ir skaistākā un varbūt arī viena no senākajām Ziemassvētku rituālajām norisēm. Uzskata, ka bluķī attēlota saule, kuru ļaudis tādējādi velk augšup un mudina atgriezties, ka, izvelkot bluķi pa malu malām, no tām tiek savāktas likstas un nelaimes, kuras pēcāk iznīdē sadedzinot.
P.S. Mainoties epidemioloģiskajiem drošības noteikumiem, aktivitātes var tikt mainītas vai atceltas.

Rugājos
15.decembrī no plkst. 10.00 Rugāju ciems vairākās vietās iemirdzēsies Ziemassvētku rotās: \ Pie bibliotēkas ēkas. \ Pie bijušā tautas nama ēkas. \ Pie bijušās mežniecības ēkas. \ Pie Rugāju pagasta pārvaldes. \ Pie Rugāju vidusskolas un tautas nama ēkas, kur no plkst. 10.00 Rūķis Cucurs gaidīs iepriekš pieteikto bērnu grupiņas un skolēnu klases katru savā laikā. Būsim atbildīgi un ievērosim valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības noteikumus.
25.decembrī plkst. 17.00 tautas namā brāļu Ata un Jāņa Auzānu Ziemassvētku koncerts. Vēlama iepriekšēja vietu rezervēšana līdz 23.12.2021., piesakoties pa tālr. 28384855. Ieeja ar derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Ievērosim valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības noteikumus (ierašanās tikai sejas maskās).

Lazdukalnā
12.decembrī plkst. 14.00 saietu namā koncerts “Šajā svētku sajūtā!” kopā ar grupu “Baritoni”. Ieeja brīva. Vēlama iepriekšēja vietu rezervācija līdz 10.12.2021. pa tālr. 26698292.
Ieeja ar derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Ievērosim valstī noteiktos epidemioloģiskos noteikumus.
Pēc plkst. 15.00 svētku egles iedegšana pie Lazdukalna saietu nama.

Baltinavā
27.decembrī plkst. 18.00 laipni aicinām uz Ivetas Baumanes un Roberta Pētersona koncertprogrammu “Sajūti Ziemassvētkus”. Ieeja ar derīgu Covid-19 sertifikātu, uzrādot personalizētu ieejas karti. Ieejas karti var rezervēt Baltinavas kultūras namā no 20.decembra.

Medņevā
17.decembrī plkst. 16.00 tautas namā Ziemassvētku ieskaņu koncerts “Klusums visapkārt” kopā ar sieviešu vokālo ansambli “Melodija”. Vietu rezervācija pa tālr. 26176221.
25.decembrī plkst. 13.00 brāļu Ata un Jāņa Auzānu Ziemassvētku koncerts Medņevas tautas nama pašdarbniekiem. Ieeja ar derīgiem Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātiem. Ievērosim visus valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības noteikumus (ierašanās sejas aizsargmaskās).

Krišjāņos
30.decembrī plkst. 18.00 tautas namā gada noslēguma koncerts “Katram savu sapni piepildīt”. Ielūdz Santa Kasparsone un Normunds Liepiņš. Ieeja brīva, uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, personu apliecinošu dokumentu. Koncerta laikā jālieto sejas maskas.

Pārpublicēšanas gadījumā “Vaduguns” atsauce obligāta

vadi

Veiksmes prognoze


.