1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
29-04-2024
Vārdadienas šodien: Laine, Raimonds, Vilnis

Rakstos

Afiša ar 5.martu

Tilžā
8.martā Tilžas centrā krāšņs akcents un mazliet no svētku noskaņojuma. Ikvienam būs iespēja nofotografēties zem košās krāsās ietērptas arkas.

Rugājos
8.martā plkst. 19.00 Sieviešu dienai veltīts koncerts kopā ar mūziķi Juri Ķirsonu. Translācija tiešsaistē no Lazdukalna saietu nama facebook lapā: https://www.facebook.com/rugaju novads.
Aicinām baudīt ziemas priekus Rugāju parkā un izdaiļot to ar sniega skulptūrām.
Aicinām ģimenes, individuāli un vienā mājsaimniecībā dzīvojošos līdz 31.martam, kad vien laika apstākļi tam būs piemēroti,- lieciet lietā izdomu, izgatavojiet, celiet sniega un ledus skulptūras, fotografējiet tās un foto sūtiet Guntai Grigānei (t.28384855, Whatsapp), norādot foto autoru. Fotogrāfijas apskatei ievietosim Rugāju novada mājaslapā www.rugaji.lv. Visiem sniega skulptūru autoriem būs pārsteiguma balvas.
Atgādinām, ka Rugāju parkā darbojas novērošanas kameras, tāpēc lūdzam būt atbildīgiem un ievērot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības noteikumus, kā arī ar cieņu izturēties pret citu izveidotajām skulptūrām.

Baltinavā
Cienītās Baltinavas novada dāmas! Laipni aicinātas pieteikties Baltinavas novada Sieviešu dienas auto/foto orientēšanās braucienam 7.martā plkst. 13.00. Dalību braucienā var pieteikt līdz šī gada 5.martam (ieskaitot), rakstot uz e-pasta adresi: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pa tālr. 26571774 (Inta Krakopa, KN vadītāja). Braucienā piedalās Baltinavas novada vienas mājsaimniecības vizmaz divas sievietes vai, ja nav autovadītājas apliecības un prasmju, papildus viens šoferis no tās pašas mājsaimniecības.
m Reģistrācija brauciena dienā KN stāvlaukumā, neizkāpjot no transporta līdzekļa. mKarte ar maršrutu un atzīmētiem 10 kontrolpunktiem tiek izsniegta pirms starta KN stāvlaukumā.
m Katrai ekipāžai tiek fiksēts starta laiks. Ekipāžas startē ar 10 min intervālu. m Katrā kontrolpunktā jāizpilda tajā norādītais uzdevums un tas jānofotografē. m Visas fotogrāfijas jāiesūta, ierodoties finiša vietā, uz maršruta kartē norādīto whatsapp numuru. Par finiša laiku tiek pieņemts brīdis, kad saņemta pēdējā fotogrāfija. mIesūtot fotogrāfijas, jānorāda starta numurs un ekipāžas nosaukums. Brauciena nolikums: www.baltinava.lv.
Laipni aicināti piedalīties Sniega skulptūru konkursā.
Dalībai konkursā var pieteikties līdz 15.martam (ieskaitot), sūtot pieteikumu uz e-pasta adresi: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pa tālruni 29364993, norādot: pieteicēja vārdu, uzvārdu; kontaktpersonas tālruni, e-pastu; sniega skulptūras fotogrāfiju vai video; sniega skulptūras nosaukumu/stāstu.
Konkursam pieteikto skulptūru izvērtēšana notiks līdz šī gada 20.martam. Apbalvošana - individuāli, sazinoties ar uzvarētājiem. Konkursa nolikums www.baltinava.lv.

Balvos
10.martā plkst. 18.00 padomi no “Azotes” tiešsaistē. Prāta noslēpumi - satikšanās ar sevi caur sajūtām. Ilona Čakāne, aromterapijas konsultante. Marta mēnesī padomi bezmaksas, nav nepieciešama iepriekšēja pierakstīšanās. Pieslēgšanās interneta adresē: meet.jit.si/azote.
11.martā plkst. 15.00 tiešsaistes apmācības “www lapu viedošana”. Ievadapmācības bezmaksas pakalpojumu (mozello.lv, webnode.lv) izmantošanā. Nodarbības mērķis - iegūt zināšanas savas pārstāvniecības izveidošanai interneta tīklā. Iepazīties ar www lapu izveidošanas priekšnosacījumiem, tehniskajiem risinājumiem un praktisku satura vadības sistēmu pielietošanu. Apgūt multimediju satura un attēlu pievienošanas īpatnības tīmekļa lapu saturam.
Pieslēgšanās internetadresē: https://meet.jit.si/azote.
Nav nepieciešams iepriekš reģistrēties vai pieteikties. Lūgums pievienoties ne ātrāk kā 10 minūtes pirms pasākuma sākuma. Ja rodas problēmas ar pieslēgšanos līdz plkst. 15.00, zvaniet 29458539. Atverot adresi pārlūkprogrammā, atļaujiet kameras un mikrofona izmantošanu (Allow). Pieslēdzoties korekti ieraksties savu vārdu un uzvārdu.

Briežuciemā
Briežuciema tautas nama ļaudis aicina briežciemiešus līdzdarboties pavasara sveicienu grāmatas veidošanā.
 Jebkurš var iesniegt uz A4 lapām savu pavasarīgo sveicienu, novēlējumu, dzejoli, dziesmu, zīmējumu, aplikāciju vai citādi radoši izveidotu topošās grāmatas lappusi. Lapas tiks iesietas un grāmata 22.martā nodota bibliotēkā, lai visi varētu iepazīties ar sveicienu grāmatu. Darbus iesniegt līdz 16.martam, iepriekš sazinoties ar Zitu, mob. tālr. 25444621.

Latgaliešu kultūras gada balva “Boņuks 2020”
6.martā notiks latgaliešu kultūras gada balvas “Boņuks 2020” pasniegšanas ceremonija. Tā tiešraidē no Latgales vēstniecības “Gors” būs skatāma Latvijas Televīzijā un portālā LSM.lv no plkst. 21.05, to vadīs komiķis Jānis Skutelis, kurš pats nāk no Latgales. Sestdien ceremonijā skatītāji uzzinās, kuri no trīsdesmit nominantiem iegūs desmit melnās, svēpētās māla keramikas Boņuka un viņa uzticamā drauga Žyka statuetes, kuras veido keramiķi Vēsma un Aivars Ušpeļi.
Tomēr viens balvas ieguvējs ir zināms jau šobrīd - balvu par mūža ieguldījumu saņem keramiķis Voldemārs Voguls. Viņš ir viens no Latgales keramikas vecmeistariem.

* Pārpublicēšanas gadījumā "Vaduguns" atsauce obligāta

Afiša ar 26.februāri (2021.g.)

Skats uz Balviem caur novadpētniecības materiālu prizmu
Iepazīt pilsētu tuvāk februārī sniedz bibliotēkas apkopotie materiāli un veidotie resursi, daļa no kuriem pieejami Balvu Centrālās bibliotēkas mājaslapas novadpētniecības sadaļā (https://ej.uz/44tz).
Interesentiem piedāvājam ielūkoties 27 virtuālajās izstādēs (https://ej.uz/yfo4). No tām 8 ir saistībā ar Balviem: “Brīvības ielas garumā: fotogrāfijās”, “Ēka Brīvības ielā 62 vēstures līkločos”, “Balvi agrāk un tagad”, “Reiz Balvu muižā”, “Mācītājs - koktēlnieks Antanas Rimovičus”, “Ieskats Balvu pilsētas uzņēmējdarbībā (20.gs. 20.gadi - 21.gs. sākums), “Balvu pilsētas ielu stāsti laika lokos”, “Lāča dārzs”.
Pieejamas 5 digitālās kolekcijas (https://ej.uz/z28v): “Maize Balvos”, “Balvu Tautas teātris”, “Balvu muiža”, “Balvu pareizticīgo baznīca”, “Balvu slimnīca”, kurās apkopotas digitalizētas fotogrāfijas un raksti presē, dokumenti, nepublicētie materiāli, brošūras par iepriekš nosauktajām tēmām.
Novadpētniecības datu bāzē apkopots plašs materiālu skaits, tostarp 203 fotogrāfijas, kurās fiksēti Balvu skati no 20.gs. sākumam līdz pat mūsdienām (https://ej.uz/ynar), kā arī vairāki simti publikāciju par Balviem (https://ej.uz/wwcw).
Novadpētniecības lasītavā vairums novadpētniecības materiālu ir izkārtoti mapēs. Virtuāli var ielūkoties 20 mapju saturā (https://ej.uz/yrpk) un sev interesējošos materiālus, sazinoties ar bibliotēku, saņemt savā e-pastā.
Izmantosim laiku, kad piekļuve Latvijas Nacionālā arhīva Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīva audiovizuālo, foto un skaņas dokumentu digitālā krātuves www.redzidzirdilatviju.lv materiāliem ir iespējama katra mājās. Ierakstot meklētājā “Balvu”,“Balvi” vai “Balv”, pieejami unikāli videomateriāli, kuros varam ielūkoties 1956.gadā Balvu estrādē notikušajos rajona lopkopju svētkos (1956.gads, kino žurnāls “Padomju Latvija”, Nr. 27), Balvu pilsētas dzīvē 1970.gadā (1970.gads, kinožurnāls “Padomju Latvija”, Nr.1) un daudzos citos video un fotomateriālos.
Ja nepieciešams gids šai plašajā informācijas piedāvājumā vai arī interesē kāds konkrēts ar novadpētniecību saistīts jautājums, tad rakstiet uz e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. .
Izmantosim saturīgi mājsēdes laiku!

Viļakā
Ir pienācis februāris. Laiks, kad mūsu domas atgriežas jaunības atmiņās un nepacietīgi tiek gaidīta atkalredzēšanās Viļakas Valsts ģimnāzijas Žetonu vakarā. Šoreiz mūsu tikšanās reize būs neierastāka. Mēs tiksimies gaišās domās un sen neatvērtās fotoalbumu lappusēs, lai kaut mirkli sajustu kopābūšanas prieku.
2021.gadu Viļakas Valsts ģimnāzija pavadīs svētku zīmē, jo šogad tiks svinēta mūsu mīļās skolas 90.gadadiena. Gaidot šo notikumu, ikviens absolvents, pedagogs un darbinieks tiek aicināts dalīties skaistās atmiņās un notikumos, lai kopīgi atskatītos uz skolas vēstures lappusēm. Savu atmiņu stāstu, fotoattēlu vai vēlējumu sūtīt uz e-pasta adresi: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. .
Informācija tiks publicēta Viļakas Valsts ģimnāzijas jaunizveidotajā facebook lapā un apskatāma klātienē skolas jubilejas pasākumā. Ģimnāzijas atkalredzēšanās svētku pasākums plānots šī gada vasarā. Ar ticību sirdī un cerību gaidīsim svinības klātienē!

Iznākusi grāmata
Iznākusi tekstilmākslinieces un konkursa “Latgolys prozys skaitejumi 2020” laureātes rakstnieces Anneles Slišānes grāmata “Tuoraga stuosti”. Jaunajā grāmatā apkopoti trīspadsmit īsstāsti par biezpienu, reizē - par sievietēm mūsdienu sabiedrībā. Kopā tie veido vienotu vēstījumu par sievietes ceļu pie sevis, pie savas būtības.
Stāstu krājums “Tuoraga stuosti” tapis autores dzimtajā Upītes puses izloksnē, ievērojot mūsdienu pareizrakstības normas. Grāmatas redaktore Ilze Sperga saka: “Tieši šāda valodas izvēle ļauj vislabāk sajust teksta varones neaizsargātību saskarē ar ārpasauli, jo dzimtā mātes un tēva valoda atsedz visdziļākos patības slāņus un atklāj intīmo ceļu pie sevis. Tie ir stāsti par sievietes pieaugšanu un pārtapšanu, par ceļu cauri vardarbībai, par sevis meklējumiem. Tāpēc valoda ir būtisks izteiksmes līdzeklis, kas zinātājam un jūtīgam lasītājam paver jaunus teksta uztveres līmeņus.”

Rugājos
Aicinām baudīt ziemas priekus Rugāju parkā un izdaiļot to ar sniega skulptūrām.
Aicinām ģimenes, individuāli un vienā mājsaimniecībā dzīvojošos līdz 31.martam, kad vien laika apstākļi tam būs piemēroti,- lieciet lietā izdomu - izgatavojiet, celiet sniega un ledus skulptūras, fotografējiet tās un foto sūtiet Guntai Grigānei (t.28384855, Whatsapp), norādot foto autoru. Fotogrāfijas apskatei ievietosim Rugāju novada mājaslapā www.rugaji.lv. Visiem sniega skulptūru autoriem būs pārsteiguma balvas.
Atgādinām, ka Rugāju parkā darbojas novērošanas kameras, tāpēc lūdzam būt atbildīgiem un ievērot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības noteikumus, kā arī ar cieņu izturēties pret citu izveidotajām skulptūrām.

* Pārpublicēšanas gadījumā "Vaduguns" atsauce obligāta

Afiša ar 19.februāri (2021.g.)

Viļakā
Ir pienācis februāris. Laiks, kad mūsu domas atgriežas jaunības atmiņās un nepacietīgi tiek gaidīta atkalredzēšanās Viļakas Valsts ģimnāzijas Žetonu vakarā. Šoreiz mūsu tikšanās reize būs neierastāka.
Mēs tiksimies gaišās domās un sen neatvērtās fotoalbumu lappusēs, lai kaut mirkli sajustu kopā būšanas prieku.
2021.gadu Viļakas Valsts ģimnāzija pavadīs svētku zīmē, jo šogad tiks svinēta mūsu mīļās skolas 90.gadadiena. Gaidot šo notikumu, ikviens absolvents, pedagogs un darbinieks tiek aicināts dalīties skaistās atmiņās un notikumos, lai kopīgi atskatītos uz skolas vēstures lappusēm. Savu atmiņu stāstu, fotoattēlu vai vēlējumu sūtīt uz e-pasta adresi: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. .
Informācija tiks publicēta Viļakas Valsts ģimnāzijas jaunizveidotajā facebook lapā un apskatāma klātienē skolas jubilejas pasākumā. Ģimnāzijas atkalredzēšanās svētku pasākums plānots šī gada vasarā. Ar ticību sirdī un cerību gaidīsim svinības klātienē!

Baltinavā
Laipni aicināti piedalīties Sniega skulptūru konkursā.
Dalībai konkursā var pieteikties līdz 22.februārim (ieskaitot), sūtot pieteikumu uz e-pasta adresi: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pa tālruni 29364993, norādot: pieteicēja vārdu, uzvārdu; kontaktpersonas tālruni, e-pastu; sniega skulptūras fotogrāfiju vai video; sniega skulptūras nosaukumu/stāstu.
Konkursam pieteikto skulptūru izvērtēšana notiks līdz šī gada 26.februārim. Apbalvošana - individuāli, sazinoties ar uzvarētājiem. Konkursa nolikums www.baltinava.lv.
24.februārī kultūras nama mazajā zālē no plkst. 9.00 līdz 12.00 donoru diena. Līdzi jāņem derīgs personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte) un bankas konta numurs.

Izbaudi ziemu Ziemeļlatgalē
Brīvdienu piedāvājums visai ģimenei “Izbaudi ziemu Ziemeļlatgalē”, kas šogad būs pieejams 20. un 21. februārī. Ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus, apkopotās aktivitātes galvenokārt saistītas ar pastaigām svaigā gaisā un iespējām izgaršot vietējo uzņēmēju sarūpētos gardumus ar līdzņemšanas starpniecību.
Rugāju novada saimniecībā “Mežsētas” var apskatīt un samīļot vairāk nekā 300 briežus, kazas un aitas, kā arī poniju Pončiku. Savukārt Kārsavas novada dabas saimniecībā “Ošumājas” varēs iepazīties ar savvaļas zirgiem un amizantajiem spalvainajiem savvaļas liellopiem. Apmeklējot dzīvniekus, līdzi var ņemt burkānus un ābolus, kas būs gards našķis un iespēja sadraudzēties ar saimniecību iemītniekiem. Arī Balvu novada rančo “Ozolmājas” raibais iemītnieku pulks gaidīs zinātkārās ģimenes apmeklēt to sētas un uzzināt, kā tad ziemā jūtas kamielis un vai truši tiešām neguļ ziemas miegu. Tilžas pagasta zirgu sētā “Kapulejas” un Viļakas novada Aizpurvē brīvdienās varēs ne tikai apskatīt un samīļot zirgus, bet arī izvizināties kamanās, jo kas gan par ziemas baudīšanu bez brauciena kamanās pa piesnigušajiem Latgales laukiem.
Mājas restorānā “Dzīles”, kas atrodas Kārsavas novada Malnavā, tiks piedāvāta gardo brīvdienu ēdienkarte līdzņemšanai. Vēl viens īpašs Ziemeļlatgales kulinārais ceļojums apmeklētājus gaidīs Viļakas novada Rekovas dzirnavās. Savukārt kultūrvēsturiskajā sētā “Vēršukalns” ģimenes ir aicinātas izstaigāt lauku sētu un iegādāties turpat malkas krāsnī ceptu baltmaizi.
Baltinavas Muižas parkā aktivitātes brīvā dabā visai ģimenei. Ģimenes gaida izjādes zirga mugurā, smilšu mandalu veidošana, zīmēšana sniegā vai slidināšanās no kalniņa un ziemas prieku baudīšana. Balvu pilsēta savā 93 gadu jubilejā aicina uz pastaigu ar vēsturisku noskaņu. Iejūties tā laika cilvēku lomā un dzīvē, izspēlējot virtuālo pastaigu spēli un svētdien savā maršrutā ieplāno iegriezties Arnitas labsajūtu darbnīcā pēc sildoša veselīga dzēriena un citiem labumiem līdzņemšanai.
Iesakām apmeklēt arī iecienītākos dabas objektus Ziemeļlatgalē, kā arī apmeklēt dabas parku “Balkanu kalni” Viļakas novadā, kur pieejamas labiekārtotas distanču slēpošanas trases un darbojas inventāra noma. Ar izzinošas virtuālās orientēšanās spēles Actionbound palīdzību varēs izzināt mazāk zināmus faktus un vietas Ziemeļlatgalē, dodoties pastaigās - Viļakā “Raimonds Pauls”, Baltinavā “Baltinava”, Balvos spēle “Ceļojums laikā”.
Kā papildus motivācija ģimenes lokā apmeklēt kādu no programmā piedāvātajām vietām ir pārsteigums no Ziemeļlatgales uzņēmējiem. Aicinām jūs savas brīvdienas iemūžināt un, publicējot kādā no sociālajiem tīkliem (Facebook, Instagram) savas fotogrāfijas, pievienot mirkļbirku#Ziemeļlatgale2021.

Iepazīt Balvus
Iepazīt pilsētu tuvāk februārī sniedz bibliotēkas apkopotie materiāli un veidotie resursi, daļa no kuriem pieejami Balvu Centrālās bibliotēkas mājaslapas novadpētniecības sadaļā (https://ej.uz/44tz).
Interesentiem piedāvājam ielūkoties 27 virtuālajās izstādēs (https://ej.uz/yfo4). No tām 8 ir saistībā ar Balviem: “Brīvības ielas garumā: fotogrāfijās”, “Ēka Brīvības ielā 62 vēstures līkločos”, “Balvi agrāk un tagad”, “Reiz Balvu muižā”, “Mācītājs - koktēlnieks Antanas Rimovičus”, “Ieskats Balvu pilsētas uzņēmējdarbībā (20.gs. 20.gadi - 21.gs. sākums), “Balvu pilsētas ielu stāsti laika lokos”, “Lāča dārzs”.
Pieejamas 5 digitālās kolekcijas (https://ej.uz/z28v): “Maize Balvos”, “Balvu Tautas teātris”, “Balvu muiža”, “Balvu pareizticīgo baznīca”, “Balvu slimnīca”, kurās apkopotas digitalizētas fotogrāfijas un raksti presē, dokumenti, nepublicētie materiāli, brošūras par iepriekš nosauktajām tēmām.

* Pārpublicēšanas gadījumā "Vaduguns" atsauce obligāta

Afiša ar 5.februāri (2021.g.)

Briežuciemā
Februāris - Sveču mēnesis! Ziema pusē, bet lai kādi aukstumi un puteņi, dienas kļuvušas garākas un gaišākas, un gribas jau sasmaržot pavasari. Zināms, ka daudziem mājās ir dažādas svecītes, laika gaitā sakrājušās (pirktas, dāvinātas, pašu rokām gatavotas).
AICINĀM Sveču mēnesī līdz 15.februārim iesūtīt fotogrāfijas vai zīmējumus, kur būtu redzamas interesantas, pašu gatavotas, dāvinātas vai mīļas sveces. Klāt varat pievienot arī nelielu aprakstu. Kopīgi izveidosim digitālu sveču izstādi Briežuciemā!
Dāvini gaismu citiem un pats kļūsi gaismas bagātāks!
Foto sūtīt Zitai WhatsApp 25444621, Facebook, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai kā citādi.

Skats uz Balviem caur novadpētniecības materiālu prizmu
Jau krietns laiks ir pagājis kopš 1928.gada 11.februāra, kad Balviem tika piešķirtas pilsētas tiesības. Daudz kas ir noticis, daudz kas mainījies, pilsēta augusi un attīstījusies. Šogad, svinot Balvu pilsētas 93. dzimšanas dienu, aicinām februāri pavadīt, iepazīstot pilsētu tuvāk. Šo iespēju sniedz bibliotēkas apkopotie materiāli un veidotie resursi, daļa no kuriem pieejami Balvu Centrālās bibliotēkas mājaslapas novadpētniecības sadaļā (https://ej.uz/44tz).
Interesentiem piedāvājam ielūkoties 27 virtuālajās izstādēs (https://ej.uz/yfo4). No tām 8 ir saistībā ar Balviem: “Brīvības ielas garumā: fotogrāfijās”, “Ēka Brīvības ielā 62 vēstures līkločos”, “Balvi agrāk un tagad”, “Reiz Balvu muižā”, “Mācītājs - koktēlnieks Antanas Rimovičus”, “Ieskats Balvu pilsētas uzņēmējdarbībā (20.gs. 20.gadi-21.gs. sākums), “Balvu pilsētas ielu stāsti laika lokos”, “Lāča dārzs”.
Pieejamas 5 digitālās kolekcijas (https://ej.uz/z28v) : “Maize Balvos”, “Balvu Tautas teātris”, “Balvu muiža”, “Balvu pareizticīgo baznīca”, “Balvu slimnīca”, kurās apkopotas digitalizētas fotogrāfijas un raksti presē, dokumenti, nepublicētie materiāli, brošūras par iepriekš nosauktajām tēmām.
Novadpētniecības datu bāzē apkopots plašs materiālu skaits, tostarp 203 fotogrāfijas, kurās fiksēti Balvu skati no 20.gs. sākumam līdz pat mūsdienām (https://ej.uz/ynar), kā arī vairāki simti publikāciju par Balviem (https://ej.uz/wwcw).
Novadpētniecības lasītavā vairums novadpētniecības materiālu ir izkārtoti mapēs. Virtuāli var ielūkoties 20 mapju saturā (https://ej.uz/yrpk) un sev interesējošos materiālus, sazinoties ar bibliotēku, saņemt savā e-pastā.
Izmantosim laiku, kad piekļuve Latvijas Nacionālā arhīva Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīva audiovizuālo, foto un skaņas dokumentu digitālā krātuves www.redzidzirdilatviju.lv materiāliem ir iespējama katra mājās. Ierakstot meklētājā “Balvu”,“Balvi” vai “Balv”, pieejami unikāli videomateriāli, kuros varam ielūkoties 1956.gadā Balvu estrādē notikušajos rajona lopkopju svētkos (1956.gads, kino žurnāls “Padomju Latvija”, Nr. 27), Balvu pilsētas dzīvē 1970.gadā (1970.gads, kinožurnāls “Padomju Latvija” Nr.1) un daudzos citos video un fotomateriālos.
Ja nepieciešams gids šai plašajā informācijas piedāvājumā vai arī interesē kāds konkrēts ar novadpētniecību saistīts jautājums, tad rakstiet uz e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. .
Izmantosim saturīgi mājsēdes laiku!

Tilžā
14.februārī plkst. 10.00 Tilžā autofotoorientēšanās “Mīļotie no mājsaimniecības”. Nosvini Valentīndienu netradicionāli. Piedalies nelielā, bet romantiski azartiskā autofotoorientēšanās braucienā. Noteikumi facebook lapā “Tilžā notiek labas lietas”, uz ziņojumu dēļiem Tilžā un Balvu novada mājaslapā. Pieteikšanās līdz 11.februārim, piezvanot pa tālr. 27870251.

Viļakā
Ir pienācis februāris. Laiks, kad mūsu domas atgriežas jaunības atmiņās un nepacietīgi tiek gaidīta atkalredzēšanās Viļakas Valsts ģimnāzijas Žetonu vakarā. Šoreiz mūsu tikšanās reize būs neierastāka.
Mēs tiksimies gaišās domās un sen neatvērtās fotoalbumu lappusēs, lai kaut mirkli sajustu kopā būšanas prieku.
2021.gadu Viļakas Valsts ģimnāzija pavadīs svētku zīmē, jo šogad tiks svinēta mūsu mīļās skolas 90.gadadiena. Gaidot šo notikumu, ikviens absolvents, pedagogs un darbinieks tiek aicināts dalīties skaistās atmiņās un notikumos, lai kopīgi atskatītos uz skolas vēstures lappusēm. Savu atmiņu stāstu, fotoattēlu vai vēlējumu sūtīt uz e-pasta adresi: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. .
Informācija tiks publicēta Viļakas Valsts ģimnāzijas jaunizveidotajā facebook lapā un apskatāma klātienē skolas jubilejas pasākumā. Ģimnāzijas atkalredzēšanās svētku pasākums plānots šī gada vasarā. Ar ticību sirdī un cerību gaidīsim svinības klātienē!

Baltinavā
Laipni aicināti piedalīties Sniega skulptūru konkursā.
Dalībai konkursā var pieteikties no 5. līdz 22.februārim (ieskaitot), sūtot pieteikumu uz e-pasta adresi: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pa tālruni 29364993, norādot: pieteicēja vārdu, uzvārdu; kontaktpersonas tālruni, e-pastu; sniega skulptūras fotogrāfiju vai video; sniega skulptūras nosaukumu/stāstu.
Konkursam pieteikto skulptūru izvērtēšana notiks līdz šī gada 26.februārim. Apbalvošana - individuāli, sazinoties ar uzvarētājiem. Konkursa nolikums www.baltinava.lv.

* Pārpublicēšanas gadījumā "Vaduguns" atsauce obligāta

Jau sestdien tiešraidē “Muzikālās bankas” finālšovs LTV1 un Latvijas Radio 2

Sestdien, 30. janvārī plkst. 21.05 LTV1 un Latvijas Radio 2 tiešraidē notiks “Muzikālās bankas” finālšovs, noskaidrojot, kura no 15 klausītāju un ekspertu izraudzītām dziesmām kļūs par 2020.gada vērtīgāko popa un roka dziesmu Latvijā. Krāšņo apbalvošanas ceremoniju vadīs šovmenis un ētera personība Jānis Krīvēns (Krivenchy), scenāriju veidojis humorists Edgars Bāliņš. Uz skatuves kāps pašmāju iemīļotākie mūziķi un to apvienības, tostarp Intars Busulis, Dons, Tautumeitas, Musiqq, Ivo Fomins, Aminata, Samanta Tīna, Carnival Youth, Astro’n’out & SuddenLights un citi mākslinieki. Radioklausītājiem “Muzikālās bankas” tiešraidi komentēs Latvijas Radio 2 ētera personība Baiba Palkavniece.
“Tradicionāli “Muzikālās Bankas” vadītāja ampluā tiek uzticēts cilvēkam no mūziķu aprindām, tādēļ šogad izvēle krita par labu pašmāju asprāšu grupas “Singapūras satīns” dalībniekam - reperim, jūtūberim, šovmenim un TV personībai Jānim Krīvenam jeb Krivenchy. Un kurš gan viņu pazīst labāk nekā draugs un “Singapūras satīna” domubiedrs, humorists Edgars Bāliņš? Abu sadarbība, strādājot pie pasākuma scenārija, bija viegla un vienam otru asprātīgi papildinoša. Savukārt, aizskatuves intervijās kopā ar Latvijas Radio 2 galveno redaktoru Kasparu Mauriņu redzēsim improvizācijas teātra aktrisi, Baltijas mūzikas un izklaides platformas bobe.me reportieri Annu Paukšu, kuras pieredze, ikdienā intervējot daudzas pasaules mēroga zvaigznes, noderēs, sarunājoties ar finālistiem, viesiem un uzklausot pašu dalībnieku vērtējumu, svaigākās prognozes un baumas,” atklāj “Muzikālās bankas” izpildproducents Aigars Dinsbergs.
Pasākuma režija būs pieredzējušās Latvijas Televīzijas režisores Zanes Gargažinas rokās. Skatuves tēlu radījis scenogrāfs, gaismu mākslinieks Pāvels Armanis, radot krāšņu telpu ar nesimetriskā dimensijā līnijās izvietotiem ekrāniem, kas papildināti ar mākslinieka Arta Dzērves radītām videoprojekcijām.

Uzvarētāju var izšķirt tiešraides telefonbalsojuma rezultāti
Jau tradicionāli finālšova pirmajā daļā uz skatuves kāps 15 finālisti: DaGamba un Patrisha ar dziesmu “Stāvēt tuvāk”, Ivo Fomins, izpildot “Lai jau deg”, The Sound Poets ar kompozīciju “Tavs karogs”, Aminata ar “Šis ir mans laiks”, Astro’n’out & SuddenLights ar “Haosā”, MARTA, izpildot dziesmu “Drāma”, Carnival Youth ar “Vasara bez internetiem”, Samanta Tīna dziedās “Mēs vairs nē”, Iveta Baumane un Roberts Pētersons, izpildot “Ir lemts kopā būt”, Ivo Grīsniņš Grīslis ar “Ietin mani”, Tautumeitas ar “Panama”, Intars Busulis ar “Dejo vientulību”, Musiqq ar “Garīgais arī”, Dons izpildīs dziesmu “Tūrists”, bet labāko piecpadsmitnieku noslēgs Triānas parka apvienība ar Igo, dziedot “Mālos pelēkos”.
Pēc finālistu priekšnesumiem sāksies 15 minūšu tiešraides telefonbalsojums, kas par 50% var ietekmēt iepriekš notikušos 1. un 2. kārtas balsojuma rezultātus. Jau ziņots, ka pirmajās divās kārtās balsis nodeva “Muzikālās bankas” ekspertu padome 10 cilvēku sastāvā un klausītāji aptaujas mājaslapā. Katrai fināldziesmai būs piešķirts savs unikālais tālruņa numurs, kura pēdējie divi cipari sakritīs ar finālistu uzstāšanās secību. Skatītāji un radioklausītāji no viena tālruņa varēs zvanīt 3 reizes, maksa par zvanu - EUR 0,14.

Popūriji no Paula un Kalniņa mūzikas un Latgalīšu Reps
Telefonbalsojuma starplaikā skatītājus un klausītājus priecēs vēl vairāku mūziķu priekšnesumi. Godinot izcilos latviešu komponistus Maestro Raimondu Paulu un Imantu Kalniņu šī gada apaļajās jubilejās, skanēs īpaši “Muzikālajai bankai” sagatavoti Paula un Kalniņa mūzikas popūriji. Raimonda Paula dziesmas izpildīs Maestro iemīļotie mākslinieki Intars Busulis, Dināra Rudāne, Ance Krauze un Ralfs Eilands. Savukārt Imanta Kalniņa dziesmas skanēs burvīgās Olgas Rajeckas balsī. Uz skatuves kāps arī jaudīgie ballīšu grāvēju izpildītāji Latgalīšu Reps. Gaidāmi arī citi muzikāli pārsteigumi.
Šogad “Muzikālā banka” notiks jau 21.reizi. Tiešraides apbalvošanas ceremonijai 2021.gada 30.janvārī no plkst. 21.05 varēs vērot LTV1, sabiedrisko mediju portālā lsm.lv un “Muzikālās bankas” Facebook kontā, vai klausīties Latvijas Radio 2.

* Pārpublicēšanas gadījumā “Vaduguns” atsauce obligāta

vadi

Veiksmes prognoze


.